Nicolae Ceaușescu-nak a bűnei pontosan hogyan szivárogtak ki?
#4-nek (kérdezőnek):
Azért az nem úgy működött, hogy csau teljesen azt csinált, amit akart!
Azt tehetett meg, amit a "nagy-testvér" megengedett! Az a "nagy-testvér", amelyiket Szovjetúniónak hívtak!
És csau nem egyik pillanatról a másikra bukott meg. Már gyűlölte minden értelmes ember, de azért húzta olyan sokáig, mert akkoriban KGST országokban esetleg kitört polgárháború-féleségeket a vörös-hadsereg verte le! Vagyis nem merték "betámadni".
Aztán közelgett a Szovjetúnió vége. Meggyengült, közelgett a szétesése, és nagyobb gondjuk is volt mint csaut pátyolgatni, és a s'ggét védeni.
Ki is nyírták. Várható volt.
Ceausescu bűneit nem kellett kiszivárogtatni, az ott élők mindennapjainak része volt. Közel egy évtizedig éheztetett egy egész országot.
Azt ti el sem tudjátok képzelni, hogy milyen az, amikor kenyeret sem tudtok venni a gyerekeiteknek, mert a pékség polcai üresek, hús sincs, sajt sincs, párizsi sincs, semmi sincs, még wc-papír sincs.
Jó fizetésed van, és mégis éhezik a családod, mert az alapvető élelmiszereket sem tudod megvenni, mert üresek a boltok.
Hogy mennyire volt legális a törvényszék, amelyik halálra ítélte, nem tudom, nem is érdekel különösképpen, én speciel a fagyott földbe is elástam volna, akár élve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!