Az nem a demokrácia paradoxona, ha az emberek nem választhatnak maguknak diktatorikus pártokat maguknak?
Mármint úgy értve, hogy nem hozhatok létre egy olyan politikai pártot ami az alkotmányt sérti.
Ez azt jelenti, hogy nem lehet megalapítani egy olyan politikai pártot aminek köszönhetően újra Monarchia lenne, újra Kommunizmus, újra Fasizmus vagy esetleg kipróbálhatná a nép az Anarchizmust.
Viszont a demokrácia a népuralomról szól és a jelenlegi alkotmányunk, sőt a legtöbb ország alkotmánya megtiltja azt, hogy egy politikai párt már a programjában megtiltja az országgyűlési/elnöki választásokat.
#1 Abban az esetben, ha az országgyűlési választásokat is megtartja az adott párt akkor demokratikus úton leváltható.
#2 A demokrácia arról szól, hogy a tömegek eldönthetik, hogy mi legyen az ország sorsával nagyvonalakban elnökválasztással vagy pedig országgyűlési választással.
Az én felfogásom szerint amikor választani megyek akkor mindig arra gondolok, hogy a világra milyen hatást kell gyakorolnom az egyetlen egy szavazatommal ami akár sorsdöntő lehet
“ 1. Abban az esetben, ha az országgyűlési választásokat is megtartja az adott párt akkor demokratikus úton leváltható.”
Úgy, hogy átírja a választási törvényt? 😂😂
Lásd fidesz!
Média a kezében van?
Lásd fidesz.
#5 viszont azóta ez nem történhet meg az EU-n belül.
Nagyon nem szeretem, ha a Fideszt diktatúrának hívják.
A legtöbb újság, hírportál ellenzéki kézben van és ezeket sok Fidesz szavazó is olvassa.
Igen, a Fidelitas nem létezik sem pedig DK-s nyugdíjasok.
A Fideszt le lehetne váltani, ha ez lenne a tömegnek az igénye, viszont azok az emberek akik éltek a szavazati jogukkal azok a Fideszt választották.
Lehet kritizálni a Fideszt, hogy úgy módosította a választási törvényeket, hogy az nekik lejtsen, de ettől függetlenül nem lépték át a határt, hogy ne lehessen őket nem demokratikusnak mondani, sőt én a hibridrezsimet is túlzásnak mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!