Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogy lehetséges az hogy...

Hogy lehetséges az hogy jobboldaliból baloldali liberalissá váltam az évek alatt?

Figyelt kérdés

Fiatal koromban ég, elég szerető de szegény családban telt. A politika sosem volt téma.

A baráti társaságomban aztán téma lett és elég erős jobboldalon gondolkodás jellemzett minket.

Most itt vagyok 35 évesen. Ez idő alatt kiepitettem egzisztenciat, tanultam, képzettebb, vagyok, dolgozom és vállalkozó is vagyok egyben. Volt lehetőségem utazni, kultúrákat vallasokat megismerni, nyelveket is beszélek stb... szóval sokat fejlödtem, minden szempontból.

Habár a jobboldali gazdasági berendezezkedes nekem személy szerint hasznosabb, de mégis úgy gondolom hogy gazdazasagilag társadalmilag jobb lenne egy baloldal. Felkarolni mindazokat akiknek nehéz. Csökkenteni a társadalmi különbségeket, nagyobb hangsúlyt fektetni az oktatásra, egészségügyre.

Például tökre örülnék ha progresszív adózás lenne annak ellenére hogy nekem kevesebb maradna mert tudnám hogy azzal másnak segithetnék.

Miért alakult ez így nálam?

2022. dec. 23. 17:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%
Talán, mert értelmesebb lettél
2022. dec. 23. 18:06
 2/12 anonim ***** válasza:
47%

Mert tapasztaltabb, képzettebb, tájékozottabb lettél.

Ezt nem tudtad?

2022. dec. 23. 18:07
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Az a lényeg hogy az országnak és az embereknek jobb legyen akár bal akár jobb oldali kormány van.
2022. dec. 23. 18:08
 4/12 anonim ***** válasza:
64%
Nálam pont fordítva történt. Baloldali voltam, illetve liberális, bár nem igazán foglalkoztam politikával. Aztán ahogy teltek az évek, és egyre több szemétségüket ismertem meg, illetve elkezdték a woke terrort nyomni, azon vettem magam észre, hogy már semmiben nem értek egyet velük. Így lettem jobboldali.
2022. dec. 23. 20:45
 5/12 A kérdező kommentje:
#3 ezzel egyet értek :)
2022. dec. 24. 09:19
 6/12 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
59%

"nekem kevesebb maradna mert tudnám hogy azzal másnak segithetnék."

Csak szólok, hogy adakozásra mindig van lehetőség.

2022. dec. 24. 11:05
 7/12 anonim ***** válasza:
55%
#6: Pontosan. Ha valaki jobban él, mi akadályozza, hogy adakozzon a rászorulóknak?
2022. dec. 24. 11:47
 8/12 A kérdező kommentje:
#6,#7 rendszeresen teszem de örülnék hogy ha rendszerszinten jutna magasabb támogatás felzarkozasra lehetőség az elesetebbeknek.
2022. dec. 24. 14:58
 9/12 A kérdező kommentje:
És nem csak pénzre gondolok, ingyen jogosítvány, ingyen nyelvizsga , sokminden.
2022. dec. 24. 15:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom minél tanultabb, kepzettebb egy társadalom annál kevésbé megvezetheto.
2022. dec. 24. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!