Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Újabb cikkekre élelmiszerársto...

Újabb cikkekre élelmiszerárstop? De minek?

Figyelt kérdés
Hadd legyen minden még drágább. Nem ül ölbetett kézzel a kormány, ők dolgoznak. Szívesen "dolgoznék" én is 3-4 millióért.
2022. nov. 3. 11:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

Megint drágulni fog minden más, ami nem árstopos, az árstoposokból pedig hiány lesz, mint most is.

Ezt is jól megoldották.

2022. nov. 3. 12:02
 2/15 anonim ***** válasza:
63%

- Ég a ház!

- Öntsd le olajjal, az folyékony, és örülni fognak az emberek, ha látják, hogy oltod a házat.

- Most még jobban ég a ház!

- Akkor öntsél rá még több olajat!

2022. nov. 3. 12:04
 3/15 anonim ***** válasza:
13%
Jó lenne. Sz@r időket élünk, de ebből mindenkinek ki kell vennie a részét és össze kell húznia a nadrágszíjat. Nekünk is magas a rezsi, nem csak a cégeknek. De a cégek mindent továbbhárítanak, így gyakorlatilag dönteni kell, hogy eszünk vagy fűtünk (az idei szezonban egy percre se volt még bekapcsolva a fűtés). Vegyék ki ők is a részük, ne a családok fizessenek mindent, így is fizetnek eleget.
2022. nov. 3. 12:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Prolivakítás.
2022. nov. 3. 12:25
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert Orbán csak ehhez ért: mesterségesen belepofázni a gazdaságba. Csak az a baj, hogy Orbán egy jogász és halvány lila fingja nincs a gazdaságról, ezt már számtalanszor bebizonyította. Ez a hülye azt hiszi, hogy ha cégeket adóztat, azok nem hárítják át a vásárlókra az adót. Ez a marha azt gondolja, hogy ha valami most 1000 egység és tesz rá 10% adót, abból neki 100 egység bevétele lesz, mert az emberek nem veszik vissza a fogyasztást és nem kerülik az adót...

Frankó lesz, ha most mégtöbb árstopos cucc lesz, a sok IQ nulla elkapkodja majd, mint a Covid alatt a budipapírt, az összes többi cucc meg még drágább lesz, mert valahol ugye be kell hozni a veszteséget.

A legjobb, hogy csupa olyan termék árstopos, amiből alig szoktam vásárolni. Fel nem fogom pl. ki a bánatnak kell több kiló cukor? Nálunk talán két hónap alatt fogy el egy kiló. Az egyetlen árstopos cucc, amit tényleg vennék az a csirkemell, de azt már hónapok óta nem lehet kapni sehol.

2022. nov. 3. 13:10
 6/15 A kérdező kommentje:
Van a boltokban minden csak nem teszik ku, hogy a drágább fogyjon. Például mi barnacukrot használunk, legtöbb helyen nincs, ahol van ott tripla áron mint eddig volt.
2022. nov. 3. 13:26
 7/15 anonim ***** válasza:
#6 Erről van szó! A sima cukrot muszáj rögzített áron adni, ezért a barnacukor árát vitték az egekbe. És a többi termékkel is ez van: a 2.8-as tej rögzített, a 1.5-ös baromi drága lett. A napraforgóolaj rögzített, az olivaolaj az egekbe szökött, kukoricaolajat meg már nem is kapni.
2022. nov. 3. 13:54
 8/15 A kérdező kommentje:
Egyedül a lidlben volt 2,8-as tej 209 ft-ért de azt állandóan elkapkodták, egy ideje már nincs is csak a drágábbak. Máshol nem találkoztam olcsóbb 2,8-as tejjel. Viszont a Tescoban a cronfield tej ami még nemrég 179 ft volt, az már 299 ft és csak 1,5-ös. A kukába való ömlesztett szaloncukor mar kapható a tescoban, 2000 ft kilója. És sajnos viszik is.
2022. nov. 3. 14:05
 9/15 anonim ***** válasza:

Nekünk laktózmentes tejet kell venni, azt nem szokták elkapkodni. Múltkor vettem belőle egy kartonnal.

"A kukába való ömlesztett szaloncukor mar kapható a tescoban, 2000 ft kilója. És sajnos viszik is."

Ja, hát van az a réteg, akinek nem a minőség számít.

Részemről én amikor végre elköltöztem a szülőktől megfogadtam, hogy inkább spórolok máson, de a kaja minőségén nem. Kenyérből csak teljes kiörlesű vagy rozskenyér, hústermékekből csak minőségit: virsli az nekem 80% fölötti hústartalomnál kezdődik, bármi, aminek az összetevői között a "csontokról mechanikusan lefejtett" szerepel, azt azzal a mozdulattal dobom vissza, stb.

Szaloncukor az nálam kb a trüffeles Sthümmer. Annak ugyan már tavaly is 7000 volt kilója, de az legalább jó.

2022. nov. 3. 14:17
 10/15 A kérdező kommentje:
Laktózmentes tej megy nálunk is, szaloncukor szerencsi vagy celebration mini csoki, ettől lejjebb nem megyünk. Sajnos a hús se minőségi már, a búza kukorica génkezelt vegyszeres, megeszik az állatok és átkerül a vegyi szemét a mi szervezetünkbe is.
2022. nov. 3. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!