Szavaznátok egy ilyen pártra?
Ideológia: Klasszikus liberalizmus, gazdasági liberalizmus, patriotizmus.
Elhelyezkedés: jobbközép
Program:
- Gazdaság: A párt gazdasági programjának az alapja az a cél lenne, hogy Magyarország a világ legszabadabb gazdaságává váljon.
( [link] , szerintem nagyon jól kivehető, hogy korreláció van egy ország gazdasági szabadsága, és fejlettsége között). Ezért:
Jelentős adócsökkentés lenne
Ezzel együtt csökkentené az állami kiadásokat
Egyszerűsítené a vállalkozásokra vonatkozó szabályozásokat.
Megszüntetné az állam beavatkozását az árakba. (Hatósági árak megszüntetése)
Egyszerűsítené, a tarifális és nem vámjellegű export/import szabályokat. Több szabadkereskedelmi egyezményt kötne az ország
Növelné a befektetési, és pénzügyi szabadságot. Pl csökkentené a kormány beavatkozását a pénzügyi szolgáltatásokba
Létrehozna egy független korrupció-ellenes ügyészséget, és szigorúbban büntetné a korrupciót.
- Külpolitika: A párt teljes mértékben a Nyugatot támogatná. Ezért:
Megegyezne az Európai Unióval, hogy jöhessenek Magyarországra az EU-s pénzek.
Ellenezné az Európai Egyesült Államokat, és a lazább szövetséget támogatná
Szoros gazdasági-politikai szövetséget hozna létre Amerikával.
Befejezné a barátkozást Oroszországgal, illetve a Közép-Ázsiai térséggel
Ezeken kívül még a demokratikusnak tekinthető Távol-Keleti országokkal barátkozna (pl Japán, Dél-Korea, Tajvan, India)
- Támogatná az ország általános jellegű decentralizációját. Tehát, hogy az önkormányzatoknak, és a vármegyéknek több hatásköre legyen, elsősorban a központi kormány rovására. Ennek mintájául Svájc szolgálna
- Az oktatásban növelné a természettudományos tárgyak, és az informatika óraszámait, míg a humán órákét csökkentené, és általános iskola felső tagozattól bevezetne egy olyan tantárgyat, ahol alapvető gazdasági, vállalkozói ismereteket tanítanának.
- A középületeknél modern futurisztikus stílusra törekedne. A távlati cél az lenne, hogy Magyarországon is legyenek ezekhez hasonló helyek
https://www.youtube.com/watch?v=gYO1uk7vIcc
https://www.youtube.com/watch?v=-TXCT_ckFq0
https://www.youtube.com/watch?v=m7htXCumsn0
Pár dologgal nem értek egyet, például hogy csak a demokratikus országokkal legyen kapcsolatunk. Ez még a világ legerősebb gazdaságának számító USA-nak sem jött össze.
Emellett szerintem a futurisztikus építészet kicsit üti a hagyományörző stílusát a kormányodnak (bocsi, ha ezt rosszul gondolom, a vármegyékből következtettem), tehát szerintem vagy maradjunk a hagyományos stílusoknál és az építészet is ezt tükrözze (nem muszáj középkori várakat építeni, a dualizmusban is megoldották ezt egész jól), vagy térjünk át a mordernebb, letisztult és felhőkarcolós stílusra.
#6 a vármegye szó a hivatalos megnevezés ha jól tudom. Ezért használtam.
Én személy szerint szeretem a linkeken látható építészetet. De megértem, ha valakinek nem tetszik, azért nem ez a legfontosabb pontja a programnak.
Én kifejezetten olyan pártra gondoltam, ami nemzeti érzelmű ÉS liberális.
"Sok mindennel lehetne vitatkozni"
És ezt hiányolom is. Az eddigi 7 válaszból egy nácikat akar, három meg egyből kultúrharcol, és a komcsizás, nyugatozás megy. Lényegében az 5-ös és a 6-os válaszoló adott érdemi választ és gazdasági, illetve külpolitikai kritikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!