Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szavaznátok egy ilyen pártra?

Szavaznátok egy ilyen pártra?

Figyelt kérdés

Ideológia: Klasszikus liberalizmus, gazdasági liberalizmus, patriotizmus.

Elhelyezkedés: jobbközép

Program:

- Gazdaság: A párt gazdasági programjának az alapja az a cél lenne, hogy Magyarország a világ legszabadabb gazdaságává váljon.

( [link] , szerintem nagyon jól kivehető, hogy korreláció van egy ország gazdasági szabadsága, és fejlettsége között). Ezért:

Jelentős adócsökkentés lenne

Ezzel együtt csökkentené az állami kiadásokat

Egyszerűsítené a vállalkozásokra vonatkozó szabályozásokat.

Megszüntetné az állam beavatkozását az árakba. (Hatósági árak megszüntetése)

Egyszerűsítené, a tarifális és nem vámjellegű export/import szabályokat. Több szabadkereskedelmi egyezményt kötne az ország

Növelné a befektetési, és pénzügyi szabadságot. Pl csökkentené a kormány beavatkozását a pénzügyi szolgáltatásokba

Létrehozna egy független korrupció-ellenes ügyészséget, és szigorúbban büntetné a korrupciót.

- Külpolitika: A párt teljes mértékben a Nyugatot támogatná. Ezért:

Megegyezne az Európai Unióval, hogy jöhessenek Magyarországra az EU-s pénzek.

Ellenezné az Európai Egyesült Államokat, és a lazább szövetséget támogatná

Szoros gazdasági-politikai szövetséget hozna létre Amerikával.

Befejezné a barátkozást Oroszországgal, illetve a Közép-Ázsiai térséggel

Ezeken kívül még a demokratikusnak tekinthető Távol-Keleti országokkal barátkozna (pl Japán, Dél-Korea, Tajvan, India)

- Támogatná az ország általános jellegű decentralizációját. Tehát, hogy az önkormányzatoknak, és a vármegyéknek több hatásköre legyen, elsősorban a központi kormány rovására. Ennek mintájául Svájc szolgálna

- Az oktatásban növelné a természettudományos tárgyak, és az informatika óraszámait, míg a humán órákét csökkentené, és általános iskola felső tagozattól bevezetne egy olyan tantárgyat, ahol alapvető gazdasági, vállalkozói ismereteket tanítanának.

- A középületeknél modern futurisztikus stílusra törekedne. A távlati cél az lenne, hogy Magyarországon is legyenek ezekhez hasonló helyek

https://www.youtube.com/watch?v=gYO1uk7vIcc

https://www.youtube.com/watch?v=-TXCT_ckFq0

https://www.youtube.com/watch?v=m7htXCumsn0

2022. okt. 26. 18:09
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
16 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
48%
Nem! Mert akármelyik pártra is szavaznék csak, volt komcsikat találnék, akik már így is megszívattak eléggé, nekem már nem elég a tüntetés meg a szavazgatás. Elegem van a magyar értelmiségből is, amelyik a pozícióját féltve ragaszkodik még a volt komcsikhoz, az a vicc, hogy még közben őket is szívatják. Rendszerváltást szeretnék, KJ után itt maradt komcsik nélkül, vissza az elherdált vagyonnal.
2022. okt. 26. 18:14
 2/10 anonim ***** válasza:
35%
A nyugathoz húzás miatt semmiképpen, mert azzal csak tovább süllyednénk a gyarmati sorba. A többivel nagyjából egyetértek.
2022. okt. 26. 18:34
 3/10 anonim ***** válasza:
37%
Csak a komcsik csinálnak belőlünk most is gyarmatot, hisz ők vannak a rendszernek hazudott váltás óta hatalmon.
2022. okt. 26. 18:45
 4/10 anonim ***** válasza:
51%
Nem. Nekem nem eléggé náci. Nincs benne a buzulás betiltása sem tűzparancs a migránsokra.
2022. okt. 26. 19:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez, amiről te beszélsz, az a neoliberalizmus, és a 2008 óta tartó krízist, illetve annak folyamatos tüneti kezelését köszönhetjük csak neki. Nem kérek belőle, köszi.
2022. okt. 26. 19:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Pár dologgal nem értek egyet, például hogy csak a demokratikus országokkal legyen kapcsolatunk. Ez még a világ legerősebb gazdaságának számító USA-nak sem jött össze.

Emellett szerintem a futurisztikus építészet kicsit üti a hagyományörző stílusát a kormányodnak (bocsi, ha ezt rosszul gondolom, a vármegyékből következtettem), tehát szerintem vagy maradjunk a hagyományos stílusoknál és az építészet is ezt tükrözze (nem muszáj középkori várakat építeni, a dualizmusban is megoldották ezt egész jól), vagy térjünk át a mordernebb, letisztult és felhőkarcolós stílusra.

2022. okt. 26. 21:00
 7/10 A kérdező kommentje:

#6 a vármegye szó a hivatalos megnevezés ha jól tudom. Ezért használtam.

Én személy szerint szeretem a linkeken látható építészetet. De megértem, ha valakinek nem tetszik, azért nem ez a legfontosabb pontja a programnak.

2022. okt. 26. 21:12
 8/10 Odüsszeusz92 ***** válasza:
Sok mindennel lehetne vitatkozni amiket leírtál de az biztos, hogy vagány dolog lenne egy párttól, ha kiállna azzal, hogy ő nemzeti liberális vagy nemzeti szociáldemokrata, mert az nem igaz, hogy valakinek muszáj lenne konzervatívnak lenni csak azért mert nemzeti érzelmű.
2022. okt. 27. 18:54
 9/10 A kérdező kommentje:

Én kifejezetten olyan pártra gondoltam, ami nemzeti érzelmű ÉS liberális.

"Sok mindennel lehetne vitatkozni"

És ezt hiányolom is. Az eddigi 7 válaszból egy nácikat akar, három meg egyből kultúrharcol, és a komcsizás, nyugatozás megy. Lényegében az 5-ös és a 6-os válaszoló adott érdemi választ és gazdasági, illetve külpolitikai kritikát.

2022. okt. 27. 20:19
 10/10 Odüsszeusz92 ***** válasza:
Világos hogy arra gondoltál, én meg erre azt írtam hogy egy ilyen pártnak biztos nem lenne mindenben igaza, mégis bátor húzás lenne azoktól, akik ilyen pártot alapítanának. A gazdasági liberalizmus és a szoros amerikai szövetség amik elég vitathatók, ezért egy ilyen párt ha ismertté válna, akkor is elitista lenne. Egy nemzeti és szociáldemokrata pártnak lenne inkább esélye arra, hogy néppárttá váljon.
2022. okt. 28. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!