Miért lenne Orbán diktátor?
Sok helyen hallani elég merész kijelentéseket ezzel kapcsolatban. Aki így gondolja, szívesen visszavinném Szovjetunióba vagy a Kádár-korszakba, nézzen kicsit körül, és csak azután mondjon ilyet.
Tény és való, hogy vannak Orbánnak szélsőjobboldalira hajazó mondatai, beszédei. Több dologban hasonlít Hitlerre is: a beszédei, hatalmas tömegek megmozgatása (békemenet), a nevét kántálják (idei győzelem a választáson); tapsolnak, ujjonganak neki; nagy propaganda "program", sokszor valaki/valami ellen uszítja az embereket (pl. Soros), lényegében korlátlan a hatalma (2/3).
DE! Szabadon ki lehet utazni az országból. Szabad a sajtó. Nem fogják el a kormány politikai ellenfeleit. A "korlátlan hatalom" csak 4 évre szól, van lehetőség kormányváltásra, nem csak a kormányfő halálával lehet más kormány. Bárki is, de megszavazták. Akár tetszik, akár nem, ez a demokrácia. Amit tehetsz, hogy elmész szavazni. Aki meg nem megy el, nincs joga szidni a kormányt.
Nem diktátor. Csak hajlamai vannak.
Csak azért, mert valaki gyurcsányista, nem kell ilyeneket mondani.
U.i.: független vagyok.
Veszekedni ne jöjjön senki!
11,
Gy.F, vagy pl. Márky, stb..vel hol tartanánk? Lsd.a mai politikai,..stn helyzetben?
ma 12:33
Mivel Gyurcsány alatt valamivel jobb volt a helyzet, joggal feltételezhető, hogy valamivel javult volna a helyzet, sőt, a Fidesz kiszorulása a kormányzásból már önmagában a NER kisebb szintű visszabontását jelentené, azaz mindenképpen jobb lenne, még ha esetleg nem is lenne annyira Gyurcsány vagy MZP ellenére az erős központi hatalom.
Mindenesetre addig nem tudjuk, amíg nem próbáljuk ki :)
13,
Gyurcsány alatt jobb volt a "helyzet"
Nem akarlak megsérteni..
Hiába pontoztátok le , aki felemlegette Gyurcsányt azzal, hogy megpuccsolta Medgyessyt, mert tényleg megpuccsolta.
A kormánypropaganda butitó hatásáról már hatmilliárdszor hallhattunk, ez a soakdszorra is vesztes ellenzék mantrája négy bukás után (meglátásom szerint a magyar ellenzék talán a legrosszabb egész Európában).
Velem egyfolytában a balliberális média hirei jönnek szembe orrba-szájba.
Egyébként pont az a legképmutatóbb a diktátorozásban, hogy akik ezzel gúnyolódnak, azok mondják magukról, hogy a demokráciáért és a szólás- és sajtószabadságért küzdenek ,ehhez alapvető lenne, hogy ne hazudjanak valakit diktátornak pl a külföldi médiában. Szerintem amikor Petőfiék kitalálták a szólás - és sajtószabadságot, egyáltalán nem arra gondoltak, hogy ebbe beletartozik a folyamatos pocskondiázás, mocskolódás, a valóság százszoros elferditése.
Kerülöm ezt az embertipust ,a fröcsögőket az élet minden területén.
Kiegésziteném még a véleményszabadság fogalmával is, amiért elődeink megküzdöttek. Szerintem azt sem gondolták szegények, hogy egyszer majd a vélemnényszabadság eszméje is ki lesz forditva a helyéről, magyarul büntetlenül mocskolhatsz bárkit bármivel (diktátorozhatsz).
A celebek, popsztárok körül is embertömegek szoktak lenni, ezzel az erővel ők is diktátorok, a rajongók meg azok, akik szeretik az adott celeb/popsztár propagandazenéjét..
A balliberális média pontosan ugyanazt csinálja egyébként, ami ellen küzdenek. Mindig minden nem balliberális jelenségre azt irja, hogy szörnyű, rossz, lop-csal-hazudik.
Pl. a városligeti beruházások kapcsán (mindkét félnek volt igaza valamiben) elkezdtek szembe jönni velem a lehúzósabbál lehúzósabb cikkek az új Néprajzi Múzeumról. Szerintem az új Néprajzi Múzeum például nagyon jó lett és örülök ,h megvalósult. A balliberális sajtó el akarja dönteni helyettem, hogy nekem tetszhet-e vagy sem.
Igazából maga az újságirói szakma egyfajta önkényuralmi diktatúra manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!