Valaki magyarázza el nekem hogy hogy a fene az a “ háborús infláció”? Nevetséges a szó is. Egyáltalán hogyan fér össze a kettő? Nem kell ahhoz szakértőnek lenni hogy rá jöjjünk hogy sehogyan sem.
Ez olyan mintha azt mondanánk hogy “ madár autó” vagy “ nadrág szőnyeg” vagy “Orbán Viktor Miniszter elnök “
Én nyitott vagyok arra hogy valaki elmagyarázza hogy attól hogy 2 ország lövi egymást a világ 160 országából azért miért alakulna ki ekkora infláció és energia válság ? Szerintem nincs köze hozzá, sokkal inkább annak van köze hogy már most elhasználta a föld az egy éves energia tartalékát fél év alatt. ( Ezt nem csak én mondom hanem szakértők )
Szánalmas hogy így ver át a kormány .
UI:. Ha egy fideszes nerlovag be támadna annak csak annyit üzenek hogy : “nem ő nem vót jobb “
Háborús infláció: olyan kitalált ellenség, ami megfoghatatlan, leírhatatlan, meghatározhatatlan, így hát minden szart rá lehet kenni.
Mert hát nyilván hogy nem a kormány tehet semmi szarról sem...
Most esetünkben közvetett infláció van. Az olaj meg gáz szankciók miatt drágul minden, de ez nem a háború oka, hanem az elmebeteg eus vezetőké.
Ha pl kina és kinai köztársaság (tajvan) háborúzna valószínűleg csak az elektronikai eszközök dragulnanak amiket tajvan nem tudna exportalni a háború miatt.
Egyébként most ez is csak egy politikai fogás hogy erre lehet kenni az elmúlt 12 év hozzá nem értését. Hogy pl kétszer annyiba kerül a banan mint tavaly csak azért mert gyenge a forint ezzel együtt drágul minden import cikk. Ennek pl semmi köze a háborúhoz.
6
"Az olaj meg gáz szankciók miatt drágul minden"
A gázon nincs szankció, az olaj pedig most kb 20%-kal olcsóbb (igen, OLCSÓBB), mint a szankciók bejelentésekor.
Kiesett két ország a világgazdaság körforgásából.
És nem pici országok, az egyik akkora mint egy kontinens a másik pedig 2x akkora mint bármelyik eus ország.
Rengeteg mindent termeltek, árultak mind a ketten.
Élelmiszerek ára fixen azért drágul mert az ukrán földeken nem traktorok hanem tankok mennek.
Export országból import ország lett élelem tekintetében, nőtt a kereslet, csökkent a kínálat.
Oroszországból minden is jön, ezeket most elbuktuk, helyette máshonnan kell megvenni a dolgokat. Hasonló a szituáció mint fentebb.
Főleg a kőolaj/földgáz téma miatt, aminek az ára mindenbe beleépül.
Benzin/gázolaj->szállítmányozás
Földgáz->fűtés, áram, műtrágya->kaja
Illetve kereskedelmi útvonalak is lezárultak/átalakultak.
Én azt elhiszem hogy nem értesz hozzá, de akkor miért okoskodsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!