Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » 🐩 A kutyapárt (MKKP) miatt...

🐩 A kutyapárt (MKKP) miatt nem nyert az ELLENZÉK 🔵 PEST MEGYE 1. VK-ben. Mit gondoltok erről ?

Figyelt kérdés

Pest megye 1. számú VK :

🟠FIDESZ < 🔵ELLENZÉK + ⚪️KUTYAPÁRT

2022. ápr. 4. 00:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
75%

#8: De nem érted a logikájukat? Ők - a szabad, demokratikus, objektív oldal - úgy gondolják, hogy a sötétben tartott gombákat összezavarja a sok lehetőség, hisz ezt már a brittudósok is megmondták, hogy a sok opció csak összezavarja az embereket. Ezért DEMOKRATIKUSAN választhatsz, hogy utálod-e a Fideszt vagy nem.

És még így is csúfosan kikaptak. Ha már van más ALTERNATÍVA is, több is, nem csak abból dönthetsz HAMIS DILEMMÁVAL, hogy Fidesz vagy NEM Fidesz, akkor az már tovább darabolja az ő lehetőségeiket.

Ők semmilyen programot nem tudnak felmutatni, csak hogy ők szeretnének lopni már nagyon végre 12 év után...

2022. ápr. 4. 00:39
 12/27 anonim ***** válasza:
34%

#11 Értem én jól.

Már el is kezdték a szokásos szövegeiket a "nem is volt demokratikus a választás", meg "média túlsúly" és hasonlókat. A csúcs, hogy megint jött az ellenzéki matek, hogy nem is nyert a fidesz, mert a választójogú szavazóknak csak fele ment el szavazni és annak a fel szavazott rájuk, ezért csak 37%-kuk van nem több és ezzel kaptak 2/3-t megint.

Komolyan ott tartunk, mint 2018-ban a választás éjszakáján.

Bár be kell vallanom rohadtul élvezem! :)

2022. ápr. 4. 00:44
 13/27 anonim ***** válasza:
65%

"Kérdező, kutyás szavazóként jeleznêm, hogy ha ők nem indulnak, akkor nem megyek el szavazni, de az "ellenzékre" nem szavaztam volna le. Ezek nem átjárható doglok"

Neked lehet nem, de a pártelnököd szerint a saját méréseitek szerint 40%-nyi kutyás választónak igen. Szóval a valóságban kb. 60%-nak.

2022. ápr. 4. 00:47
 14/27 anonim ***** válasza:
94%

#13 A kétfarkúak elnöke konkrétan kérte a szavazókat, hogy NE szavazzanak rájuk egyéni jelöltként, csak listán. Ezért szereztek listán 3% felett szavazatot országosan.

Akik egyéniben a kétfarkúakra szavaztak, azok bizony nem szavaztak volna sem a fideszre sem az ellenzéki összefogásra soha. Pont ezért szavaztak a kétfarkú jelöltjére a kérés ellenére is.

2022. ápr. 4. 00:55
 15/27 anonim ***** válasza:
93%

Nekem nem túl szimpatikusak a kutyák, de:

1. A szavazatokat nem lehet összeadni. Ha nem indulnak külön, a rájuk szavazók nem feltétlenül álltak volna be az ellenzéki mögé.

2. Ilyen arányú fidesz győzelem után teljesen fölösleges egyáltalán megemlíteni is a kutyákat. Ha pl listán hozzáadod a kutyákat az ellenzékhez, meg az összes kamupártot is hozzáadod, akkor is rohadt messze volt a fidesz. A kétharmadot se lehetett megakadályozni, kutyáktól függetlenül.

2022. ápr. 4. 01:01
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor ki a hülye? Kutyapárt konkrétan kérte, hogy egyéniben ne szavazzanak rájuk.
2022. ápr. 4. 01:26
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

#12: Az a gáz az egészben, hogy sosem voltam Fideszes, nem is foglalkoztam sokáig politikával, de mikor 2010 óta olyan egyre növekvő tábor van körülötted, akik kb. mint valami vallási fanatikus mondogatják a hülyeségeiket, akkor előbb-utóbb elfogy a toleranciaküszöböd és kiakasztja a mutatót.

Minden létező érvüket szét lehet szedni és a végén mindig arra lyukadunk ki azzal a maréknyi (nem több) értelmes baloldalival, hogy ideológiai ellentét van közöttünk és kár azon vitatkozi, hogy az egyik szerint finomabb az alma a másik szerint meg a narancs. Ha nem vérfanatikus még akár jó barátság is lehet közöttünk.

Ez a 37% is olyan, hogy egy jól irányzott mondattal lesöpörhető, miszerint önmaguknak mondanak ellent többszörösen, ugyanis

1. Szerintük mindenki, aki nem megy szavazni a Fideszt erősíti (közben meg bárkit, aki nyerésre áll, aki ugyan negyedszerre is erős fölénnyel a Fidesz, de ez nincs kőbe vésve. Antallék, Hornék meg a dupla Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai éra idején pont, hogy fordítva, őket erősítette az akkor is kb. konstans 30-40% körüli inaktív ember. Aminek kevesebb, mint a fele inaktív, ugyanis már nem a Kádár-rendszerben vagyunk, ahol pár kritikus foglalkozás kivételével hétfőtől-péntekig vagy szombatig volt a munka, itt nem igazán fog tudni elmenni egy csomó olyan ember, aki aznap dolgozik.

Tehát ha nagyon bele akarunk menni még enyhe baloldali előny is is van, hiszen pont ez az LMBTQ-világpolgár-EU fanatikus réteg az, aki sok nyelven beszél és vélhetően átlag felett keres vagy ha nem mert mondjuk egyiptológus-bölcsész-genderológia szakértő, akkor meg aznap sokkal könnyebben meg tudja oldani, hogy lecsúsztatja azt a napot, mint mondjuk akár egy nyugdíjas portás bácsi, aki helyett nem találnak helyettesítő embert és 24-ben ott ül a fülkében. Vagy egy rendőr, aki ki van vezényelve és munka egyébként is akad, pláne választások napján, rengetegen áldozzák fel magukat, hiszen az ilyen szakmák erről szólnak.

A másik meg, hogy ha a bizonytalan annyira akarna élni a szavazati jogával, akkor tüntetőleg már csak poénból is a Kétfarkú kutyákra is leszavazhat, de arról is statisztika készül, hogy mennyi érvénytelen szavazás van. Én a legelső szavazásomkor 18 évesen az összeset áthúztam és azt írtam a szavazólapra, hogy "Nekem teljesen mindegy, hogy melyik lopja el a pénzem önkényesen, mert egyik pártban sincs sajnos érdekeltségem."

Tehát magyarázhatnak amit akarnak, a bizonytalanok igazából az egész politikai rendszerre nemet mondanak vagy annyit nem ér nekik egyik párt sem, hogy tüntetőleg is feláldozzanak 4 évente 1-2 órát a drága idejükből, amiben naponta legalább ennyit felesleges időrabló tevékenységekkel töltenek.

Úgyhogy propagandának elsőosztályú, de valóságalapja nemhogy nincs, hanem inkább a másik oldalon.

A választási rendszer meg megint... A baloldal volt a fő szószólója a "ne pazaroljunk pénzt tűzijátékra, kampányrendezvényekre, népszavazásokra, stb." egészen addig, amíg szopóágra nem került. A kétfordulós "egymásnak adogatjuk a szavazatokat meg lepaktálunk az első forduló eredményeit illetően, így nem kell még piackutatókat sem fizetni" szerintem sokkal átláthatatlanabb és kevésbé korrekt. Pont az a lényege a szavazásnak, hogy ne tudjanak egymással lepaktálni a félidő ismeretében, hanem 1 esély legyen, ami mindent eldönt.

Ahogy a mandátumoknál is 1 ember ülhet be a parlamentbe függetlenül attól, hogy ketten mérkőztek meg és 1 szavazat döntött vagy 20-an és utólag már jó ötletnek tűnt volna összeállni, csak már késő bánat.

Mi lenne demokratikus? Ha 60-40 az eredmény, akkor az ellenzék az év 365 napjának 40%-ában ül be a kormánypárti meg 60%-ban és kő-papír-ollóval döntik el demokratikusan, hogy mely napok melyiké?

Vagy mindannyian beülnek, hisz elég nagy a kupolás ház és a fizetésen osztoznak ilyen arányban, illetve a gombnyomogatásuk is ilyen arányokban számít bele a szavazatokba?

Tényleg várom a választ.

2022. ápr. 4. 01:37
 18/27 A kérdező kommentje:

Az én választó kerületemben pl. 36 darab SZAVAZAT különbség van (jelenlegi állás szerint) !

- 36 darab !

[link]

2022. ápr. 4. 01:50
 19/27 anonim ***** válasza:
54%
Szívem szerint a kutyákra szavaztam volna én is, de akkor elveszik a szavazatom... MZP egy erős karakter volt, kaphatott volna egy esélyt.
2022. ápr. 4. 01:51
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

#14: "A kétfarkúak elnöke konkrétan kérte a szavazókat, hogy NE szavazzanak rájuk egyéni jelöltként, csak listán."

Igen, én pedig aki az első választásom utáni összes többinél a Kétfarkúak létezése óta rájuk szavazok a mostani alkalommal vesztettek el és az összefosás helyett tüntetőleg a Fideszre szavaztam. Nagyon kattogtam, hogy a Mi Hazánkra, Gődényre vagy Gattyánra adjam-e, de végül úgy voltam, hogy nagyon feljött az ellenzék, ne rajtam múljon az, hogy elveszítik.

És nem azért mert Fideszes vagyok, hanem mert alkalmatlannak tartom a baloldali összefogást. A Kétfarkúak meg onnantól, hogy de facto beálltak mögéjük és elkezdték ők is ezt a Fidesz-rezsim meg diktatúra témát elvesztették a szimpátiámat, dacára az ingyen sörnek, mert az azért kevés, hogy megvegyenek.

Szóval tévedtél, én pont emiatt a meghajlásuk miatt szavaztam le a Fideszre.

És nem azért, mert Fidesznyik vagyok, hanem mert a kisebbik rossznak gondolom őket amúgy is, ezekben a háborús időkben meg pláne. És nem attól félek, hogy NATO országként megtámadnak minket (meg amúgy sem érdekli Putyint Magyarország, csak ellenzéki hangulatkeltés), hanem, hogy a háború leple alatt a zavarosban elkezdik majd kiárusítani az országot, csökkenteni a szuverenitásunkat. Az Európai Ügyészség is WTF??? Értem én, hogy lopnak, nem vagyok sem hülye, sem vak, de ezt nekünk kell házon belül lerendezni. Mikor a testvéred folyamatosan lop a pénztárcádból és sokadszorra rajtakapod is kap pár sallert és befenyíted, nem a rendőrséget fogod belevonni.

#15: Ott a pont! Az egész ellenzéki összefogás arra a faék-matekra épült rá, hogy összeadták a 2018-as eredményeket és Sherlock Gyurcsány rájött, hogy így lenyomták volna a Fideszt.

Arra viszont már nem, hogy a magyar MIÉRT szavazott egyes pártokra. Nem azért, hogy ezt a férget hozza vissza bármilyen háttér-formában, hanem azért, mert a sok-sok gomba módra kinövő aspiráns új párt csábítónak tűnt, hogy hátha majd valamelyik ha nem is váltja le, de a Mi Hazánkhoz hasonlóan mandátumokat szerez és képviseli az érdekeit a parlamentben, megszólal, felszólal, stb.

De onnantól, hogy a Jobbikot többszörösen kiherélték és már csak nevében Jobbik, onnan, hogy a Momentum sem hozta az elvárásokat, hiába próbálták egykor minden médiahátszéllel sztárolni, onnan, hogy az MSZP nem tudott becsülettel az elefánttemetőbe vonulni, hogy a belőle kivált Együtt PM, Párbeszéd, stb. pártok már annyiszor szétváltak meg összeálltak más-más formációban, mint egy nukleáris reakcióban a neutronok meg a protonok, hogy még az egykor oszlopos Szanyi Tiborra sem tudott hatni az ellenzéki főni, hogy ne csinálja a partizánmunkát, hogy egyáltalán ilyen emberek megversenyeztetése után, mint Dobrev Klára, Jakab Péter, Karigeri (aki hogy töltött volna be két párhuzamos tisztséget?) meg MZP, aki jobboldali keresztény 7 gyerekes közgazdászként egy ilyen lelkületű alföldi városban szintén szimpatikus aspiránsnak számított az akkoriban egyre elpofátlanodó és Viktor babérjaira törő Lézer Janival szemben, de már csak abból sejthették volna, hogy nem lesz hiteles figura, hogy az ellenzék bázisa mindig ez a budapesti multikulti metropolisz vízfej nagyvárosi tábor volt, őket meg nem igazán tudta megszólítani.

2022. ápr. 4. 01:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!