Tisztán gazdasági oldalon melyik pártra adnád a
szavazatod?
Figyelt kérdés
Gyengébbek kedvéért:
gazdasági jobb: piacpártiság, kisebb állami szerep,alacsonyabb adók, 1kulcsos szja, az állam egyáltalán nem vagy csak kis mértékben avatkozik be az árakba.
gazdasági bal: nagyobb állami újraelosztás, rezsicsökkentés,13 havi nyugdíj, több segély, minimálbér emelése, több állami beavatkozás a piaci folyamatokba, magasabb adók.
Én gazdaságilag jobboldali vagyok, és egyikre se szavazok, mert sztem egyik se képviseli hitelesen, de azért kíváncsi vagyok a válaszokra, hogy mások hogy látják.
2022. márc. 31. 20:29
2/19 anonim válasza:
Ez alapvetően nem is így van, ahogy leírod. A Fidesz pl. jobboldalinak vallja magát, mégis kifejezetten sok (és egyes esetekben rekordmagas, pl.ÁFA) adót tart fenn, hatalmas állami szerepet vállal az újraelosztásban a családtámogatások révén és kifejezetten beleavatkozik az árakba
2022. márc. 31. 20:29
3/19 A kérdező kommentje:
Én csak tisztán leírtam, hogy valójában mit jelent a gazdasági jobboldaliság és baloldaliság.
Az, hogy ki minek vallja magát az egy más kérdés.
2022. márc. 31. 20:31
4/19 anonim válasza:
Azt gondolom, a kettő között van a középút, mint pl. a skandináv államokban.
Ott viszonylag magasak az adók, és az állam nagy szerepet vállal az újraelosztásban, de ezt mondhatni igazságosan teszi, ezért jó a biztonsági háló is. Az okos államot jobb elosztónak tartom, mint magát a lakosságot.
2022. márc. 31. 20:32
5/19 A kérdező kommentje:
Számomra mind a fidesz, mind az ellenzék túlságosan baloldali gazdasági értelemben.
2022. márc. 31. 20:32
6/19 A kérdező kommentje:
A skandináv modell nem véletlenül skandináv modell, mivel sehol a világon nem működik, csak Skandináviában, mert az ottaniaknak még szavuk sincsen a korrupcióra. Bárhol máshol a nagyobb állami szerep azt jelenti ,hogy több megy a politikusok zsebébe.
2022. márc. 31. 20:33
7/19 Isti22 válasza:
Nekem meg messze nem elég baloldali egyik párt gazdaságpolitikája sem, ki kéne már lépni a kapitalista, fogyasztói társadalomból, mielőtt késő lesz... illetve már késő, de el kellene kezdeni enyhíteni a károkat.
2022. márc. 31. 20:35
8/19 A kérdező kommentje:
Amúgy aki gazdaságilag jobboldali, az miért szavaz akár ellenzéki összefogásra akár a fideszre? Erre kíváncsi lennék kifejtve.
2022. márc. 31. 20:35
9/19 anonim válasza:
Félrevezető a kérdés, ugyanis ha a baloldal nyer az összes pénz visszafolyik nyugatra, a párt tulaj zsebébe. Ha a jobb nyer akkor talán országhatáron belül marad.
2022. márc. 31. 20:37
10/19 anonim válasza:
A "gazdaságilag jobboldali" összefogásra szavazók vicces emberek.Az összefogásnak balos gazdaságpolitikája van, ezt nem is titkolták soha.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!