Azonnal meg kell semmisíteni minden határon túl leadott szavazatot ilyen választási csalás miatt?
Az elsődleges dolog, amit szemmel kell tartani, hogy a dolog Romániában történt, ahol a román törvények érvényesek. Hogy ott mit lehet és mit nem, azt kéne először tudni, illetve hogy az ottani hatóságokat egyáltalán érdekli-e.
Valószínűleg ha én találnék egy rakás üzbegisztáni szavazólapot az utcán, és elégetném, nem vinnének el az itteni rendőrök érte. Bután van ez az egész rendszer kitalálva.
1. gond, hogy nem ellenőrzik,
- a szavazók személyazonosságát (igy halottak nevében is leadnak szavazatot)
- a szavazók jogosultak-e szavazni a magyar és a román törvények alapján (közügyektől való eltiltás, stb)
- nincs biztosítva a szavazólapok felügyelete
2. Mivel a fidesz-közeli társaság vitte ki a szavazólapokat, és ők is gyűjtötték be... Már ez önmagában egy hatalmas szabálytalanság.
presszionálhatnak, hogy szavazzon az ember
3. megsemmisíthetik a nem tetsző szavazólapot, ill. üres szavazólapot tölthetnek ki bárki nevében.
Szerintem meg kell semmisíteni a szavazatokat. Összehasonlításképpen: ha a mozgóurnában nincs ellenőrzőlap, akkor az összes szavazat érvénytelen. Itt ezer szavazási csalás-lehetőség van - nem véletlenül.
Amúgy eleve gáz szerintem, hogy pártlistára szavazhatnak, szerintem az lenne nekik is a jó, és nekünk is, ha saját helyi kisebbségi képvilőt választanának, akik a normatív keret kezeléséről helyben döntenek, és nem a nyertes párt dönt az ő fejük felett róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!