Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Nem tudok semmit a politikáról...

Nem tudok semmit a politikáról...Szeretnék én is pártokat támogatni stb, hogy kezdjem ?

Figyelt kérdés

noss, szögezzük le, hogy semmit sem tudok a magyar politikáról(a külföldiről sem) ,nem is jártam soha szavazni.

Szeretném kérni a véleményeiteket a magyar pártokról,milyenek vannak? Melyik a jó? kinek mi a célja? Márki-Zay mivel lenne jobb, mint Orbán? nem szeretnék negatívumot kapni, mert nem tudok semmit a politikáról!! Ha van időtök le írnátok nekem kezdő dolgokat amiket tudnom kéne a politikáról? vezessetek be😅

2022. márc. 30. 13:05
 1/1 anonim ***** válasza:

Vokskabin: [link]

Ideológiák tárháza, keress rá a főbb pártok nevére: https://www.youtube.com/c/Ideol%C3%B3gi%C3%A1kT%C3%A1rh%C3%A..

Politikai értékrended: [link]

A szavazáson egy listás szavazólapot és egy egyéni választókerületi lapot kapsz, plusz egy népszavazásos lapot. A parlament 199 tagú, 106 tagja választókerületi képviselő, amit a választók közvetlenül választanak.

Az ország 106 választókerületre van osztva. Itt megnézheted, hogy a lakhelyed szerinti kerületben kik a képviselőjelöltek. [link]

A képviselők többsége valamelyik párt vagy pártszövetség tagjaként indul.

A maradék 93 képviselő a pártok által összeállított listáról jut be. Amelyik párt több szavazatot kap, az több képviselőt juttat be.

Lesz még egy gyermekvédelmi népszavazás a fidesztől, fura kérdésekkel:

[link]

A kérdésekre szerintem nem várnak választ, egész más a célja. A kormánypártot(fidesz) egy gyerekekkel törődő és a normális értékrendű pártnak akarja ábrázolni. Az ellenzéket pedig a gyerekeket perverz elhajlásokra felhasználó erkölcstelen lényeknek akarja feltűntetni, amitől a gyerekeket meg kell védeni. Vagyis ez a népszavazás inkább a választási kampány része.

A következő választáson két nagy formáció és több kisebb párt között kell dönteni. De erről majd holnap, ha addig le nem írja valaki.

2022. márc. 30. 22:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!