Hogy értékeled ha a fidesz nyer egyszerű többséggel?
Szerintem a legvalószínűbb eredmény, hogy a fidesz nyer egyszerű többséggel.
A második a sorban ugyanez az ellenzékre.
A harmadik fidesz kétharmad.
A negyedik ellenzéki kétharmad.
A magam részéről az utolsó opciónak örülnék a legjobban, ugrándoznék örömömben, és csodálkoznék.
Annak is örülnék, ha az ellenzék nyerne egyszerű többséggel, de attól tartok a mostani globális gazdasági helyzet, a fidesz kétharmados bebetonozásai és gáncsoskodása miatt nem fog tudni számottevő életszínvonal emelkedést elérni. Sokan a saját életszínvonal emelkedésük mögött a kormánypárt minőségét látják, szerintem részben tévesen. Az ellenzéki szavazók egy része pedig instant Kánaánt vár, de ebből pofára esés lesz, amit a fideszmédia
többszörösen a nép arcába tol. A végeredmény, hogy 2026-ban visszatér a fidesz újabb 4-8 évre...
Emiatt egy 50,0001%-os fidesz győzelemnek is majdnem ugyanúgy (nem)örülnék. Csak szakadjon rá rossz kormányzásának minden következménye. Külpolitikailag teljesen elszigetelődött, nem kap pénzt az uniótól. Ha jól tévedek, többek között helyre kellene állítania a sajtószabadságot, egy szabad sajtóval viszont a fidesz életképtelen. Talán 2026 előtt nem hogy osztogatásra nem futja majd, de egy Bokros-Bajnai csomagnál is méretesebb pakkot kell lenyomnia az emberek torkán. Aztán 2026-tól kezdve a fidesz végleg elbúcsúzhat a kormánykeréktől, addigra a kétharmados betonozásai is foszlani kezdenek, fidesz államfő is csak 2027-ig lesz.
És ha a fidesznek megint 133 bátor embere lesz? Én megyek és kővel megdobálom a karmelita ablakát...
Melyik kormány vezeti ki az országot a gyarmati sorsból és a neofeudalizmusból? Valószínű egyik sem. Melyik csinál olyan országot, mint bármelyik nyugati tagállam? Egyik sem.
Ha a Fidesz győz most is, az csak bizonyíték arra, hogy a szegény emberek mindent elkövetnek annak érdekében hogy szegények maradjanak, sőt hogy más is szegény legyen.
A hazafi vezetők kihaltak mint a dínók.
7
Azt jelenti, hogy nincs meg a 2/3, de többségben vannak.
Na most... szerintem ha az ellenzék győzne egyszerű többséggel, az maga lenne a pokol. Éspedig NEM az ellenzék miatt, hanem amiatt, hogy mivel a sarkalatos törvényeket a fidesz hozta kétharmaddal, ezért azokat nem tudná az ellenzék megváltoztatni.
Ezért hiába az ellenzék kormányozna, mégis a fidesz távvezérelné az országot, a 2/3-os törvényeken keresztül. Maga lenne a pokol!
Történhet meglepetés, mégis, ha csupán egyszerű többséget szerez a fidesz, még az is nagy siker! Nagy balhék jönnek! ÉS legalább nem az ellenzék viszi a balhét.
A fidesz regnálása úgyis csak addig tart, amíg OV tényező!Márpedig ő utolsó leheletéig az lesz. Utána viszont a legelső adódó választáson az utolsók közé kerül a fidesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!