Márki Zay Péter miatt mégse szavazok az összefogásra. Más is van így ezzel?
Hű…
Nincs demokrácia?
Akkor nem lenne szavazás vagy csak egy párt lenne. Ha diktatúra lenne MZP nem merné azt mondani hogy elszámoltatás lesz. Te se mernéd leírni ezeket. Nincs diktatúra simán ügyesebb a fidesz és nagyobb a bázisa. Ismét mondom:
AMIG A VÁLASZTÁS MEGNYERÉSE A CÉL ADDIG A BALOLDAL BUKNI FOG.
A CÉL A VÁLASZTÓK MEGNYERÉSE LENNE DE EZ SAJNSO NEM MEGY!
És az sem igaz hogy máshol nincs ilyen. Sok féle választási rendszer van némelyik egyszerű némelyik bonyolult. Van olyan ahol létezik nyertes kompenzáció van ahol erre nincs szükség mert másként biztosítják a kormányzati stabilitás meglétét.
És itt valaki irt a határon túli szavazatokról.
Az teljesen rendben van. Kettős állampolgár igenis szavazhat.
Maga MZP-is kettős állampolgár kanadai - magyar
Miért ne szavazhatna ha akar?
"És itt valaki irt a határon túli szavazatokról.
Az teljesen rendben van. Kettős állampolgár igenis szavazhat.
Maga MZP-is kettős állampolgár kanadai - magyar
Miért ne szavazhatna ha akar?"
Ezt MZP is így gondolja, én speciel nem értek egyet ebben a kérdésben vele. Én nem adnék szavazati jogot annak, aki nem itt él, nem ide adózik, nem ezt a hazát gyarapítja az adója. Akkor sem, ha határon túli. Ha ide költözik, természetesen szavazhatna.
Ez minden fejlett társadalomban így van. Elismerik a kettős állampolgárságot és aki állampolgár annak jár a szavazati jog.
Ebben a kérdésben tehát az igazi kérdés hogy jár-e állampolgárság határon túl élőknek. Pl. Aki Angliában él 30 éve az magyar vagy sem.
Az állampolgárság nyilván annak jár aki magyar, szerintem Nagyváradtól Angliáig akár még az északi sarkon is minden magyar kell kapjon állampolgárságot amennyiben megfelel a törvényes feltételeknek. Ezután meg nyilván szavazhat is.
"Ez minden fejlett társadalomban így van. Elismerik a kettős állampolgárságot és aki állampolgár annak jár a szavazati jog."
Tudom, csak szerintem ez nincs jól. Elfogadom, és szerintem jár, így ha ez elválaszthatatlan, ját szavazzanak, mi pedig viseljük az ő döntésük következményét. Nem venném el tőlük az állampolgárságot, mert az szerintem is jár. De a szavazati jog nem kéne elválaszthatatlan része legyen az állampolgárságnak.
A szavazati jog az egyik legfontosabb állampolgári jog és kötelezettség. Hogyan lehetne ezt külön választani?
Állampolgár akkor szavazhat.
"A szavazati jog az egyik legfontosabb állampolgári jog és kötelezettség. Hogyan lehetne ezt külön választani?
Állampolgár akkor szavazhat."
Ez tételesen nem igaz. Egy csomó további feltételnek meg kell felelned. Jogilag cselekvőképesnek kell lenned, nem lehetsz eltiltva a közügyektől, stb. Ez innentől jogalkotás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!