Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért mondják azt, hogy ha...

Miért mondják azt, hogy ha valaki egy kis pártot támogat, azzal a Fideszt támogatja?

Figyelt kérdés

Sztem ez tökre nem logikus, de ha én nem értek valamit, várom a kommenteket :)

A Fideszt nem támogatnám, de ugyanígy az ellenzéki osszefogast sem. Erre megvannak az okaim. Viszont tényleg nem értem miért mondja (tényleg majdnem) mindenki ezt.

2022. márc. 2. 07:09
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
9-es. A példád felesleges ráhúzni a teljes sokaságra.
2022. márc. 2. 08:24
 12/17 anonim ***** válasza:
92%

Nyugodtan szavazzon mindenki arra az alakulatra, amelyikre akar.

Miért gondolják sokan egyértelműen, hogy a kisebb pártokra szavazók automatikusan az összefogásra szavaznának, ha nem lenne lehetőségük valamelyik törpe pártra szavazni?

Persze, nem korrekt a választási rendszer, az kb akkor lenne az, ha egyetlen személyre szavaznának minden körzetben, nem lenne pártlista, csak a körzet országgyűlési képviselőjére lehetne szavazni, akár a jelenleginél több körzetre lebontva, de konkrét személyekre szavazva.

Viszont azok, akiknek sem a fidesz, sem az összefogás nem szimpatikus, közel sem biztos, hogy direktben az ellenzékre szavazna.

Leszavaz a választott törpe pártjára, az vagy eléri az 5 százalékot, vagy nem, de akkor sem szavaz direktben a fideszre (ha az összefogásra nem hajlandó)

2022. márc. 2. 08:24
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

"A példád felesleges ráhúzni a teljes sokaságra."

Miért lenne az?

Ha már a Fidesz maga is úgy gondolja hogy a kispártok az ellenzéket gyengítik. Bár nyilván az is csak véletlen hogy a 150 milliós kampányfinanszírozást elsikkasztó kamupártokat is nagyon lazán veszik.

2022. márc. 2. 08:27
 14/17 anonim ***** válasza:
68%
#7: Rákosi & Orbán: "Aki nincs velünk, az ellenünk van."
2022. márc. 2. 08:30
 15/17 A kérdező kommentje:

Hogy hogy miért? Mert az. Alapvető érvelési hiba amit mondasz. Úgy látom ezt a két pólusú gondolkodást nehezen engedik el az emberek.

Nyilván sok kamu párt van, ezt a részt nem is vitatom.

2022. márc. 2. 08:31
 16/17 Isti22 ***** válasza:
100%

Szia, szívesen elmagyarázom :)

A logika az, hogy a Fidesz-KDNP-re biztosan sok ember fog szavazni, a kis pártokra pedig biztosan kevés.

A választás az egyéni körzeteken múlik, ahol egy kormánypárti vagy egy EM-jelölt fog nyerni, kis párté biztosan nem. Az ismeretlen tényező az EM, nem lehet tudni, mennyi szavazatuk lesz.

Tehát ha kis pártra szavazol, az a szavazat biztosan elvész, ami a biztosan sok támogatóval bíró Fidesz-KDNP esélyeit javítja.

Természetesen nem kell az EM-re szavaznod, ha nem akarsz, de a realitás az, hogy egyéniben Fidesz-KDNP- vagy EM-jelölt fog győzni. A hozzád hasonlóknak azt javasolják, hogy egyéniben a fenti kettő közül válassz, listán pedig szavazhatsz a kis pártra is.

2022. márc. 2. 08:36
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

#9: ezt én is láttam ország több régiójában.

(ex)Fideszes indult új pártként, gyűjtötte az ellenzékieket.

igaz egy se jutott be, de összességében 1-2% -ot lenyúltak a fidesz javára.

2022. márc. 2. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!