Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mondj csak 1 jó okot arra,...

Mondj csak 1 jó okot arra, hogy miért maradj ebben az országban?

Figyelt kérdés

Azon kívül, hogy - mert Magyarnak kell lenned!- A Hazért a véredet kell adnod- Mert ez a hazád- Mert kötelességed mindenáron kitartani...stb És ezzel nem sérteni akarok senkit sem!!

Nem 'Magyarkodó' sablon válaszok, hanem józan, értelmes és hasznos válaszokra volnék kíváncsi.

megjegyzés:

Persze fáj nekem is, hogy idehaza ha nem politikus, vagy valamelyik párt mögött loholok, semmi esélyem nincs normálisan élni munkából, csalás, hazudozás nélkül. Vajon mikor tűnik majd fel az embereknek úgy általában, hogy nem lesz 1 normális szakember ebben az országban és talán nem csak az orvosokért kellene már annyira sírni, hogy gyertek haza?! (Bár tény, hogy lassan ha kórházba kerülsz, nem lesz aki ellásson)

Szóval úgy összefüggésében nem érdekel bennünket mindenki munkájának hasznossága? Mondj egy racionális okot, hogy az átlagosan jó képességű szakember vagy dolgozni akaró miért is maradjon itt? Havi 80-100 ezerért? Ebből lesz családfenntartás az asszony havi 38 ezres gyes mellett + férfi fizu vagy mi? Hogy van ez? Segítsetek, mert nem értem. Vagy szépen csendben pakoljunk?

2010. szept. 11. 13:17
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
54%
Az elmúlt 8 évnek pont ez volt a célja. Az ország romba döntése, megrokkantása. Sztem várd ki, mit hoz még a jövő. Nem vagyok fideszes, de azért abban bízom, hogy az ő érdekük az elöző kormánnyal ellentétben azért egybeesik az ország és az emberek érdekeivel.
2010. szept. 11. 13:29
 2/28 anonim válasza:
30%
1 okot nem tudok mondani. Gyülölöm ezt az országot az összes itt élő emberrel együtt (tisztelet a kivételnek).
2010. szept. 11. 13:30
 3/28 anonim ***** válasza:
85%

Hát, nekem elég meggyőző érv az itt maradásra az, hogy ez a hazám (kisbetűvel, mert így helyes, nem pedig naggyal, ahogy a hungaristák írni szokták, meg ahogy pl. te is írtad. A magyar nyelv minden köznevet kisbetűvel ír, a német pl. nagybetűvel írja az összeset. De mi magyarok vagyunk, ezért mi csak maradjunk a kisbetűnél.), és szerintem neked is, csak neked ezt bővebben ki kell fejteni.

Neked is ez a hazád, ez az otthonod, mert itt van a családod, itt vannak a barátaid, itt nőttél fel, csak itt értenek meg, ha az anyanyelveden szólalsz meg. És ne mondd, hogy ezek pótolhatók. "Márpedig családot ott is alapíthatok" - már hallom is, ahogy mondod. Persze. De ha édesanyád "itt éltem, itt halok" alapon nem tart veled, őt hogy fogod ott kinn pótolni? Ha vannak igaz barátaid, akkor nem lesz könnyű feladni őket. Ha nincsenek, akkor meg nem is sajnállak, hogy nem akarsz itt maradni. Az anyanyelvedet sem pótolhatod kint. Magyar volt az első szó, melyet egy-két éves korodban kinyögtél. Ez az anyanyelved. És hiába próbálsz majd magyarul megszólalni akárhol külföldön, vagy véletlenül belebotlasz egy magyar sorstársadba, vagy kiröhögnek az ott őshonosak. Sőt, egyes országokban akár meg is verhetnek érte, bár te gondolom nyugatabbra igyekszel ennél.

Az általad példaként hozott "nem-vagyok-rá-kiváncsi" okokkal való egyet nem értésedet persze megértem. Senki nem kötelezhet arra, hogy magyar légy, ha te nem akarsz az lenni. Békeidőben nem kell a hazádért a véredet adnod, bár ha ellenség tör az országra, akkor állampolgári kötelességed. Ezek tényleg nem racionális indokok, de szerintem az én fentebb kifejtett verzióm az. Hogy téged mennyire győzött meg, az rajtad áll.

2010. szept. 11. 13:30
 4/28 anonim ***** válasza:
44%
Nem tudom, hogy vigyem magammal a 6 madaramat, akik nagyon a szívemhez nőttek
2010. szept. 11. 13:31
 5/28 anonim ***** válasza:
80%

Hát igen...

Talán jó lenne, ha az olyan emberek, mint mi ketten vagyunk kedves kérdező lapátot és ásót ragadnának pár ezer társukkal, és agyonvernék azokat, akik becstelenül tönkreteszik a hazánkat.

Aztán, amikor készen vagyunk, hozzáláthatunk felépíteni az országot.

Szerintem a kulcsszó azon van, hogy szabaduljunk meg a rossztól, a haszontalantól, a becstelentől és próbáljunk meg minél többet csinálni a jóból, a hasznosból, a becsületesből.

Ha minden magyar ember ezt az elvet követné, akkor nem itt tartanánk, ahol most vagyunk, hanem egy sokkal jobb országban élhetnénk, ahol igenis lenne kenyere annak az embernek, aki becsületesen akar élni és munkálkodni és mellesleg a tolvajok is a helyükre kerülnének.

2010. szept. 11. 13:32
 6/28 anonim ***** válasza:
72%
Ha hajlandó vagy kivárni és minden úgy megy ahogy eddig ment, akkor nemsokára vadászengedélyt adnak ki az élősködőinkre,és következmények nélkül lehet majd gyújtogatni a bankokat meg a multikat :)
2010. szept. 11. 14:30
 7/28 anonim ***** válasza:
33%

Magyar vagy, vagy nem? Fontosnak érzed hazád sorsát?

Gondolom őseid nem azért adták életüket a magyar hazáért hogy cserben hagyd ezt a földet! Azt hogy ma itt tartunk köszönheted a zsidóknak meg a zsidó bérenceknek. Voltak olyan hülyék néhányan hogy az mszp-re szavaztak de csak a Jobbik a megoldás.

2010. szept. 11. 14:49
 8/28 anonim ***** válasza:
50%
14:49 - Én nem vagyok tiszta magyar, vannak német, lengyel, és más származású őseim is.
2010. szept. 11. 15:01
 9/28 anonim ***** válasza:
Anyám!
2010. szept. 11. 15:56
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

ma 15:01

Ez nem jelent semmit. Elég ha csak Petőfit,Rákosi Jenőt,Zrinyit említenem. Bennem is van német vér, anyai dédnagymamám volt német. Gondolom azért van benned egy kis magyar vér is mert ezek akiket említettem származásilag nem voltak magyarok de mégis magyarabbak néhány magyarnál. A magyarországi németekre volt jellemző hogy sikeresen beolvadtak a magyarságba de gondolom ez is ismerős: „Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát.”

2010. szept. 11. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!