Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Bejut a parlamentbe a mi...

Bejut a parlamentbe a mi hazánk mozgalom?

Figyelt kérdés

Bocs, tudom, hogy kicsit értelmetlenül van megfogalmazva a kérdés, de nagyon nem vagyok otthon a politikában.

Légy szíves, azt is írd le, hogy mit jelent az, hogy bejut a parlamentbe egy párt...

Vagy már most is bent van?

2022. jan. 28. 14:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi. Azt még meg tudjátok írni, hogy az mivel jár, ha egy párt bejut? Mit tudnak csinálni mire van joguk vagy lehetőségük?
2022. jan. 28. 20:39
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Torvenykezesbe valo beleszolas joga parlamenti szavazas utjan

Persze az is szamit hogy hany egyeni kepviselojuk kerul be a parlamentbe

Mindenkeppen beleszolasi jogot nyer az a part a torvenykezesbe magyaran bennunket erinto szabalyozasokba pl covid mizeria

2022. jan. 29. 08:39
 13/18 anonim ***** válasza:
48%
Nem állok a mi hazánk mellett, nem tetszik amit képviselnek, de én örülnék, ha ők és a kétfarkúak bejutnának a parlamentbe. Egyre inkább kétpártosodik a magyar politika és szerintem jót tenne a közéletnek, ha több különböző párt lenne bent. Sőt a mi hazánk oltás ellenessége szerintem a fidesztől fog elvenni szavazatokat.
2022. jan. 31. 10:40
 14/18 anonim ***** válasza:
48%

Nem hiszem, hogy bejutnak. A mihazánk kampánya el fog törpülni a két nagy tömb kampánya mellett, így nem fog sok emberhez eljutni, de még ha el is jut, nem esélyes, hogy náci pártra szavaznak.

"Azt még meg tudjátok írni, hogy az mivel jár, ha egy párt bejut? Mit tudnak csinálni mire van joguk vagy lehetőségük?"

Egy-egy képviselőnek nem sok. Adatokat kérhet ki, dokumentumokat nézhet meg.

A parlamentben szavazás van, viszont frakció fegyelem van, illetve sok szavazat kell, így kis pártok általában elég rossz pozícióban vannak.

2022. jan. 31. 11:09
 15/18 anonim ***** válasza:
64%

A programjuk jó

[link]

2022. jan. 31. 18:39
 16/18 anonim ***** válasza:
83%
A Mi Hazánk sosem volt 1%-os párt, már amikor megalakult 10 hónapra rá az ep választáson 3,3%-ot kapott akkor szerinted most mennyi lesz? :)
2022. jan. 31. 22:01
 17/18 anonim ***** válasza:
66%

Ezért ostobaság százalékokból kiindulni. A momentum meg 2018-ban 3.16%-ot kapott, vagyis a logikád szerint kevesebben kellett volna rájuk szavazni.

A valóság ezzel szemben az, hogy EP választáson alacsonyabb a részvétel. A mihazánk 110 ezer szavazatot kapott, míg 2018-ban a momentum 170 ezret.

Ezzel a 110 ezres számmal egy OGY-i választáson olyan 2% körül lenne.

Még ha meg is duplázta a szavazótáborát, ami egyébként legjobb esetben reális, akkor is max 4%-os eredményről beszélünk.

2022. jan. 31. 22:55
 18/18 anonim ***** válasza:
67%
5% sima pina. a kérdés hogy mennyivel lesz több? több lehet, kevesebb sose💪💪💪
2022. jan. 31. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!