Mit gondoltok a befagyasztott élelmiszerek kapcsán? Nem politikailag
Lefogadom, hogy hiánycikk lesz az összes befagyasztott áru termék.
És az egyébként is haldokló magyar állatenyésztésnek ez már-már kegyelemdöfés....
Sokkal súlyosabb következményei lehetNEK, mint amit az egyszerű emberek el tudnak képzelni.
Még az is lehet, hogy még silányabb minőségű lesz a hús.
11 Az, hogy hiánycikk lesz sajnos elképzelhető. Irták többen de majd meglatjuk.
Az allatenyeszteses dologgal nem értek egyet. Vidéken élek itt a legtöbb ember aki már csak kicsiben is de állatokat tart milliomos… majd pont ők mennének tönkre. Nagyban meg főleg …
13 Nah igen ami nem volt ez a rendelet akkoris ezeket az alapvető élelmiszereket mondtam Volna
Kenyér ( Liszt) tej húsféle….
Esetleg még a tojás de ne legyünk telhetetlenek.
Naiv dolog ennyiből következtetést levonni a magyar állattenyésztésről. Különben sem tudhatod, hogy csak az állatokból élnének. Az én környezetemben elég sokan küszködnek, mert hol a H1N1 gyanúja miatt kell megsemmisíteni az összes szárnyast, hol a sertéspestis miatt lesznek oda a disznók.
Mellesleg a takarmányárak meredeken felfelé ívelnek, kis híján megduplázódtak, tehát ennyivel drágább felnevelni mondjuk egy malacot. Ezért is lett drágább a hús!
15. Én csak azt mondom el amit saját szememmel láttam, persze nem az egész allatenyesztest ismerem. Mind mind milliomosok akit ismerek a környéken, ebből el az egész pereputty nem másból. Nem őket kell félteni.
Ez a kis embereknek segítség. Ugyanolyan mint nem a Lidl vagy a Tescot kell sajnálni.
Én sem értem igazán, hogy hogyan lesz ebből igazi csökkentés. Hiszen simán felemelik más áruk árát, hogy behozzák a hiányt.
Ez olyan, mint egyes termékek ÁFA csökkentése. Oké, akinek be kell fizetni az ÁFA-t az kevesebbet fizet. De az áru nem lesz annyival olcsóbb.
Egyébként én ezekből pont nagyon keveset használok. Cukor, olaj, liszt nem fogy nagy mennyiségben. A csirke meg eddig olyan volt, hogy ahány bolt, annyi ár. Lehetett találni normális áron szépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!