Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hol terem a munkahely?

Kokas Lajos kérdése:

Hol terem a munkahely?

Figyelt kérdés
Minden párt programjában szerepel a munkahely teremtés. Melyek azok a területek, ahol gazdaságos (megtérülő) befektetés mellett, van lehetőség új munkahelyeket "teremteni"?????
2010. szept. 7. 19:50
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
86%
Végül is mindegy, mert a való életben(és mindegy, milyen szakágban) a munkahely az "Ismerek valakit, aki jóban van valakivel, aki tudna nekem egy állást" fán terem.
2010. szept. 7. 20:40
 12/32 anonim ***** válasza:
0%
Kösz a sok leértékelést. Úgy tűnik senki sem dolgozik keményen a napi betevőjéért, mert még mindig Anyuci-Apuci eteti őket a családi fészekben. Így persze, hogy ráérnek ilyen összeesküvés elméleteket gyártani, és álomvilágban, idealizmusban élni.
2010. szept. 7. 20:43
 13/32 anonim ***** válasza:
33%

Nőjjetek fel, gyerekek! az audi ittmarad 10 évet, amíg kapja az adókedvezményt az államtól, utána elköltözik romániába!

mivel itt csak összeszerelnek alkatrészeket további alkatrészekhez, és nem készterméket állítanak elő, sehogy sem segítik a gazdaságunkat.

2010. szept. 7. 20:45
 14/32 anonim ***** válasza:
70%

51%

"elköltözik romániába! "

mért költözne oda? ugyanolyan bérek vannak.

1993-ban is azt mondták, hogy max 5 évet maradnak, aztán mennek tovább...

"mivel itt csak összeszerelnek alkatrészeket további alkatrészekhez, és nem készterméket állítanak elő,"

szerinted az Audi TT, A3 és S3-t hol gyártják? Romániában?

Plusz az audi motorok több mint felét Győrben gyártják.

"sehogy sem segítik a gazdaságunkat."

rengeteg adót fizetnek, rengeteg munkahelyet adnak.

ha neked ez nem segítség, akkor mi az ?

'"Az Audi eddigi beruházásainak mértéke Győrben meghaladta a 3,3 milliárd eurót. Ezzel az Audi az egyik legnagyobb külföldi befektető Magyarországon. A gyár kivitele adja a teljes magyar export 9%-át. "'

2010. szept. 7. 20:54
 15/32 A kérdező kommentje:
Tegyük fel (bár én sem tartom túl reálisnak, mint állástalan autószerelő), hogy az Audi 10 000 munkahelyet kínál. O.K. Jelenleg 1 000 000 körüli a munkanélküliek száma Magyarországon. Van erre megoldás?
2010. szept. 7. 21:10
 16/32 anonim ***** válasza:

Ha 1000 embert vesz fel, akkor ezer embernek ad fizetést. 1000 ember ezt a pénzt elkölti olyan termékekre, melyeket Magyarországon termelnek (jó esetben). Ezzel pénzt juttat a termelőkhöz, gyártókhoz, iparosokhoz. Ők ebből a pénzből tudnak fejleszteni, többet gyártani, ehhez munkaerő szükséges, ezért felvesznek embereket. Ezek az emberek is pénzt keresnek, elköltik a pénzt olyan termékekre... és ez így megy tovább...

Emellett remélhetőleg az 1000 embert igénylő ipar itthoni beszállítóktól szerzi be az alapanyagokat, alkatrészeket, így itt is újabb munkahelyek teremtődnek.

A lényeg az, hogy 1000 ember felvétele sokkal több embernek ad munkát közvetve. Hogy 1milliónak hogy adunk munkát, kicsit irreálisnak tűnik, de hát ő tudja...

2010. szept. 7. 21:42
 17/32 anonim ***** válasza:
53%

1 000 000 munkanélküli ezt honnan veszed??? Lehet, hogy Orbán beszédéből szeded, hogy ennyit akar teremteni. Egyébként még a 390 000 főt sem érte el és fokozatosan csökken az év elejétől fogva. Jelenleg is 11% körül mozog a munkanélküliségi index.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, nálunk egy gumigyár akart letelepedni. A Fidesz kellő hazugságokkal, hogy milyen környezetszennyező kb. 1200 ember megélhetését vette el. Hozzáteszem ellenzékben volt. Természetesen Hollandiának megfelelt a gyár! Ugye mert ott kevésbé környezetszennyező. Gratulálok Fidesz!!!

2010. szept. 7. 21:43
 18/32 A kérdező kommentje:
Fizet annyit az Audi, hogy az ezer ember, ne kínai boltban vásárolja meg a könnyűipari termékeket (magyar gyártó. már nem is nagyon létezik), hogy meg vehesse a Tescó gazdaságos szlovák tej helyett a házi magyar tejet, hitel törlesztés helyett (a bankok, nem sok pénzt forgatnak vissza a gazdaságba) az otthonülést felcserélhesse hétvégi családi kirándulásra? Jó volna, ha úgy működne a gazdaság ahogy az előttem író gondolja, de reális ez?
2010. szept. 7. 21:48
 19/32 anonim ***** válasza:
0%
Nincs 1M munkanélküli... de rengeteg olyan ember van, aki nem dolgozik - gondolok itt a 600.000 "rokkant nyugdíjasra", vagy a sok-sok egyetemistára, aki nyugodtan dolgozhatna az egyetem és a bulik mellett (tudom, én is azt tettem még két éve). Itt bőven van még olyan ember, akit be lehetne vonni a gazdaságba (mert csak az termel az országnak, aki dolgozik).
2010. szept. 7. 21:50
 20/32 A kérdező kommentje:
A regisztrált munkanélküliek száma a 11%. A valós 24% körül van. Ezt találtam a statisztikákban. A politikai propaganda és az egymásra mutogatás, csak kamu. Egy gumigyár telepítése, ha nem ütközik környezetvédelmi előírásokba, akkor nincs az a párt, aki azt hazudhatja, hogy abba ütközik. Máskülönben sem igazán értem a logikát, hogy egy jelenleg hatalmon lévő kormány, miért húzna keresztbe erőszakkal egy társadalom számára hasznos és szimpátiát keltő lehetőséget? Nagyon logikátlan!
2010. szept. 7. 21:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!