Miért nem restauráljuk az apostoli királyságot?
Még mindig nem értem, hogy miért akarunk önmagunknak rossza az első világháborút elvesztettük, 1920-ban ezért lett a Trianon, meg sok minden másért, például mert nem adtuk meg a nemzetiségeknek a jogokat. 1945-ben megint elvesztettük a háborút, de előtte az egyik legjobban asszimilálodott népet a zsidóságot, utána meg a németeket üldöztük el 1945-47 után a Párizsi békeszerződés miatt, pluszban 3 falut átkellett adnunk a szlovákoknak pozsonyi hídfőnél.
Putyin meg Kína, meg Erdogan majd visszaadja az elvesztett területeinket és ha azt a harcot is elvesztjük, akkor mi lesz? Dunántúlon megvalósul a Szlovák-Szerb korridor, Tiszántúl a Románoké lesz és marad Pest meg a két folyó köze? Tényleg ezt akarjuk?
#11 A nemzeti radikalizmus előretörésének elsősorban gazdasági okai vannak.
A rendszerváltás megígérte a svájci termelékenységet az osztrák jóléttel, a nép viszont nem kapta meg az óhajtott jólétet. Ha ezek az eredmények teljesültek volna, akkor elégedett lenne.
Az egyik modell folytatni akarta a régi neoliberális konszenzust, ami nem hozta el a vágyott eredményeket.
Jött a régi Jobbik, amely a programjában több ezer milliárd forintból való kvázi-tervgazdasággal akarta a nemzetet "felvirágoztatni". Sokak számára vonzó volt akkoriban.
Tudom jól, hogy ennek gazdasági okai vannak és nem pedig történelmi okai, szociológusként átlátom a folyamatokat és én is láttam, hogy a lengyel származású apámat mennyire megviselte, hogy létszámleépítésnél 4 gyerekkel, elküldték a magyar cukorgyárból... mondjuk hála Istennek nem lett nemzeti radikális.
Én mondjuk a történelmi érdeklődés miatt babonázott meg egy rövid időre az ideológia, de utána észhez tértem...
A jelenlegi neoliberális gazdaságpolitikával nem értek egyet én se, ugyanis pl Tony Blair is ezt kezdte el a programjában és emiatt fizetős Angliában a felsőoktatás, nos azóta a kormányok úgy emelgetik a tandíjakat, hogy azt nem szégyellik... de az egészségügy privatizáciájóval is ez a helyzet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!