Rákosit miért nem restaurálják?
Rákosi Mátyás egyáltalán nem volt olyan rossz, mint amilyennek sokan tartják.A történelemkönyvek felületesek, elintézik annyival,hogy egy csúnya diktátor volt.
Pedig jobban megellene ismerni, sőt egy restaurációt is megérdemelne.
Rákosi építette újjá az országot és kezdett nagyszabású iparosításokba, az a híres magyar ipar, amit sokan ma is siratnak, főleg neki volt köszönhető.
Emellett, nem volt teljesen internacionalista.Rákosi, Horthyhoz hasonlóan visszaakarta szerezni az elcsatolt területeket.Egyedül Sztálin tiltotta meg ezt neki.Nem volt egy rossz szándékú ember.
Kádárt viszont sokan méltatják.Kérdés, miért?
Semmit sem csinált, csak beült a Rákosi által létrehozott kedvező feltételekbe és ellébecolt a langyos állóvízben.
Ahogy én látom sok tévedés van abban amit írsz.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a Rákosi korszak ellenére sikerült újjáépíteni az országot.
A híres magyar ipar meg a kiegyezés után, de még inkább a XX. század elején alakult ki.
A háború után inkább csak a régi ipari üzemek termelését indították újra. Na meg persze átnevezték őket, mert hogy nézett volna már ki például egy Weiss Manfréd Acél- és Fémművek elnevezés.
Jó, persze az újjáépítés is teljesítmény, de a hírnevet nem az hozta.
Én nem csak éltem de 51-től dolgoztam is. Sokat tudnék mesélni erről az időről. Véres kezű diktátor volt, senkinek nem volt biztonságban sem az élete, sem a háza, vagyona.Mit gondolsz, ha olyan jó volt, miért tört ki a forradalom: A munkások miért fogtak fegyvert?
De az elcsatolt területeket sem akarta visszaszerezni. Lehet, hogy Erdéllyel "kacérkodott", de csak azért, mert Csau és a SZU viszonya rossz volt.
Még írhatnék sokat, de sem kedvem, sem időm nincs erre.
Se restaurálni, se rehabilitálni. :D
Egyiket szakmai, a másikat politikai okból.
Viszont neked jó szókincsbővítést ajánlok, és ne villogj olyan szavakkal, amiket nem ismersz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!