Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » MZP hogy szerepelt ilyen jól,...

MZP hogy szerepelt ilyen jól, gyakorlatilag nulla kampánnyal?

Figyelt kérdés
2021. szept. 30. 05:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
18%
Tök mindegy, mert Dobrev így is tarol mindent.
2021. szept. 30. 05:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Független, alig ismert politikusként ez hatalmas eredmény tőle. Komoly esélyei lesznek '26-ban, ha folytatja ezt az utat.

Benne az az egyik legvonzóbb, hogy se nem Fideszes, se nem DK-s, és emelett olyan gondolatai vannak, amikkel könnyű azonosulni. A kiábrándult bal- és jobboldali szavazókból egyaránt tudott maga mellé állítani, nem is keveset.

Emllett hiteles karakternek is tűnik.

2021. szept. 30. 05:59
 3/13 anonim ***** válasza:
24%
Nekem egyáltalan nem hiteles. Azt mondják Fekete Gyor olyan, mint regen Orbán. Na, nekem MZP olyan. Ahogy beszél nekem tiszta Orbán. Lenezo, pökhendi. Ettől függetlenül, ha ő nyerne meg az elovalasztast, ra szavaznék a választason. Ha egy macska lenne Orbán kihivoja, arra is hamarabb szavaznek, mint Orbanra.
2021. szept. 30. 06:02
 4/13 anonim ***** válasza:
Vona kifejti a facebookján, mondjuk nem tudom, honnan jön le neki, hogy MZP annyira jobboldali lenne, kerestem erre forrást, de nem találtam. (Kizárólag gazdasági értelemben érdekel, mennyire jobboldali, tehát ilyeneket ne írjatok, hogy keresztény, stb.)
2021. szept. 30. 06:22
 5/13 anonim ***** válasza:
88%
Hát pl hiteles, és normális ígéretei voltak, és a nem szektás DKnyugger réteg rá szavazott. Az más kérdés, hogy a DK idősei voltak többségben. És sajnos el is b@szták az előválasztást mindenkinek, mert Dobrev a legvállalhatalanabb jelölt.
2021. szept. 30. 06:51
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"MZP hogy szerepelt ilyen jól, gyakorlatilag nulla kampánnyal?"

A többiek ennyire rosszak még a saját választóik szemében is.

2021. szept. 30. 07:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Számomra elég meggyőzőek az eredményei: [link]
2021. szept. 30. 07:14
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt pont Vonának fejti ki a programját, 32:38-tól beszél a gazdaságról.

https://www.youtube.com/watch?v=-AAhGRrlLVs&t

Baloldalinak semmiképp nem mondanám!

Aki lusta meghallgatni, azoknak összefoglalom:

-Fideszt megdícséri, hogy első két ciklusában a gazdasági intézkedései jók voltak, de az utóbbi években már kicsit elment az eszük, ezért kritizálja már őket néha Matolcsy is

-Rossz az a szempont, hogy a "stratégiai ágazat" az tulajdonképpen az olcsó bérmunka a nyugati gyárak számára. Ahogy Kína is az olcsó bérmunka országa volt, de ma a stratégiai ágazatuk a high-tech. Magyarországnak az elektronikát, finommechanikát, vagy orvosi műszergyártást javasolná stratégiai ágazatnak, de ennek első lépése az oktatás versenyképessége lenne

-Nemzeti tőkésosztályra van szükség, ahogy egy nemzeti tulajdonban lévő multira is (pl. mint a finneknek a Nokia volt). Orbánék viszont a haverokat meggazdagítják, de azok nem versenyképesek, nincs teljesítményük a nemzetközi piacon. Ez a 90-es évek olajszőkítőire emlékezteti őket, akik megszedték magukat, de nem teremtettek semmi hosszútávút, semmi versenyképeset a hazai gazdaság számára

-Nem emelne személyi jövedeladót!!! Nem lenne első ciklusában többkulcsos adó

-A tao ötletével nincs baja, de sok pénzt lenyúlnak belőle

-Az áfát egyelőre nem csökkentené

-Minimálbért emelné, "hogy legalább a román bérekhez felzárkózzanak a magyar bérek"; (Egyébként a román netto minimálbér a jelenlegi árfolyamok mellett 1.000 ft-tal magasabb a magyar minimálbérnél, így szerintem nem konkrétan ezer forintos emelést ígért, hanem képletesen azt akarta mondani, hogy ne Romániával versenyezzünk már bérekben)

-A feltétel nélküli alapjövedelmet zsigerből elveti

-Abban megdícséri a Fideszt, hogy az államadósságot áthozták forint alapúra

-Az euro bevezetését támogatja, ha a pénzügyi fegyelem megvan hozzá

2021. szept. 30. 07:39
 9/13 anonim ***** válasza:
84%
Hát mondjuk az alapjövedelem meg az adóemelés nem baloldali, hanem konkrétan agyatlan javaslat
2021. szept. 30. 07:43
 10/13 anonim ***** válasza:
96%

Az adóemelés az klasszikus baloldali cselekmény (és abból finanszírozni a szociális kiadásokat... elvileg).

Az alapjövedelem szerintem is agyatlan dolog, de ha be kell sorolni, az "ingyen pénz" az baloldali.

2021. szept. 30. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!