Az USÁ-ban Demokrata vagy Republikánus lennél? Miért?
Republikánus. Velük jobban egyet tudok érteni, sőt itthon is támogatnék sok olyan dolgot, ami ott van.
Pl, én támogatom a fegyvertartást, és ott inkább a republikánusok támogatják, a demokraták meg nem.
Vagy én a minél alacsonyabb adókat támogatom, a demokraták meg nem. És így tovább és így tovább...
Kínomban Demokrata, de nagyon elégedetlen vagyok velük is. Nem értek egyet a Republikánus párt fegyverviselési elveivel, az abortuszellenességgel (de a szélsőségesen pro-choice oldallal se értek egyet. A magyar jogszabályokat pl elfogadhatónak tartom) és a vallás piedesztálra emelésével. Átlag európaiként számomra az se kérdés, hogy a megfizethető és elérhető (nem ingyenes!) egészségügy és oktatás állampolgári jog, ami ott már szocializmusnak számít. A drogliberizációt is támogatom pl a marihuána és a varázsgomba esetén. Valamennyivel zöldebbek is a Demokraták, de abban bőven alulteljesítenek az elvárásaimhoz képest.
A számomra legszimpatikusabb amerikai politikusok is demokraták: Katie Porter, Bernie Sanders és Elizabeth Warren.
De hogy mondjak néhány dolgot, amiben a Republikánusoknak adok igazat: a szabad iskolaválasztás joga (bagatelnek tűnik, de nagyon komplikált és fontos kérdés), az illegális migráció visszaszorítása (mondjuk az eszközeikkel nem értek egyet), a választások idején a személyed igazolása okmányokkal (sok demokrata szerint ez rasszista dolog, mert a feketék számára ez probléma, aminél nagyobb lenézést el se tudok képzelni a feketék irányába).
+1 Eléggé elegem van az identitáspolitikából is, de azt mind a kért párt űzi, csak különböző oldalakon. A "be akarják tiltani a karácsonyt és kiírtják a fehéreket" illetve "minden fehér rasszista elnyomó és amúgy XIE/XER névmásokat használok" emberek hasonló szinten vannak a szememben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!