Szerintetek 2022-ben is a Fidesz fog nyerni, vagy legyőzi őket a nagy ellenzéki összefogás? Ti kire fogtok szavazni?
A kereszténység, a vallás régen gátat szabott a túlzott mértékű elfogadásnak elvégre aki hívő (!) keresztény, az erkölcsileg olyan életet él, ami a hit és a társadalmi normák szerint is elfogadható. Ugyanakkor mivel 1000 éve keresztény nemzet vagyunk, így a kultúránk részévé vált a kereszténység.
Most már ott tartunk a nyugati ideológiák miatt (ami nem a keresztény alapú elfogadásból indul ki), hogy egyfajta 21. századi "mindenki azt csinál amit akar" forradalom söpör végig, aki keresztény azt konzervatívnak megbélyegzik, sőt ennek hatására aki keresztény azt elkönyvelik jobboldalinak és mivel szembe megy a keresztény vallás az azonos nemű emberek elfogadásával (mivel a Biblia szerint ez bűn), így jutunk el arra a pontra hogy aki keresztény az már náciként lesz számon tartva, mert baloldali semmiképp sem lehet ha az azonos neműek jogai ellen van.
Hozzáteszem keresztény emberként nekem addig nincs bajom a melegekkel ameddig nem a nyílt utcán csókolóznak, mert ez számomra heteró emberként szeméremsértésnek minősül. Azt sem értem miért akarnak házasodni, amikor a házassági fogadalom szintén keresztény szokás, Isten áldását kapják meg a lelkész/pap által a házasságukra, na most ha meleg párról van szó az egyház erre nem adhat áldást. A gyerekvállalás pedig szintén egy olyan dolog egy melegpár részéről, ami nem tolerálható, elvégre az a természetes ha egy gyerek apa és anya képpel nő fel, egy gyerekre pedig nem lehet ráerőltetni a "másságot", egy gyereknek joga van felnőtt korára eldönteni hogy ő mit szeretne képviselni.
Én a #9-eshez hasonlóan a Mi Hazánkot tudnám támogatni, nem feltétlen értek egyet velük, de a bal oldalt ilyen formában nem tudom támogatni.
Előző választáskor a Jobbikra szavaztam, de már elvesztették a bizalmam. Az LMP, Momentum, DK, Új Világi Néppárt egyszerűen üres ígéreteket tartogatnak, semmi hátere nincs annak amit megvalósítanának, de nagyobb részben logikátlan programmal rendelkeznek. Fideszes pedig sosem voltam, már 2018 előtt látható volt hogy ennek rossz vége lesz és lám már nagyobb az államadósság mint a Bokros-csomag idején.
Szóval egyetlen lehetőségként maradt a Mi Hazánk Mozgalom, akiktől bár nem remélek rendszerváltást, de általuk Magyarország megőrizné a nemzeti értékeit, kultúráját és kereszténységét. A programjuk sem annyira szélsőjobb mint sokan beállítják és nézzük csak meg a halálbüntetést az EU tagállami feltételei tiltják, így soha nem kerülne bevezetésre, sőt nem is lehetne ehhez hasonló radikális intézkedéseket hozni, pláne arról nem is beszélve hogy hátrányosan nem érhet semmilyen nemzeti kisebbséget diszkrimináció az EU-ban, így a cigányság is megmaradna, de a bűnözés visszaesne.
Kiegészíteném Rod Dreher interjúval az előző hozzászólásom.
Mivel 50% körül van a fidesz, így nem sok esélye van a dolognak, még ha valami csoda foyltán mind összefogna is.
Ha saccolni kén én 50-60 között mondanék a fideszre és olyan 20-30között a dkra, a maradékon meg a többi osztozik.
Az undor fog el az összes ellenzéki politikustól.
Hazug, utólag mindent letagadó, hetenként mást mondó, semmitérő tetű banda az egész, A-tól Z-ig.
Fidesz iksz.
Szerintem az eredmény nagyon kiélezett lesz a Fidesz és az Összefogás között: bármelyikük is nyerjen, néhány százalékon fog múlni.
Ebből következően a mérleg nyelveinek (azaz a Mi Hazánknak és talán még a Kétfarkú Kutyáknak) nagyon megnő majd a szerepe és a súlya a következő 4 éves ciklusban.
A Fidesz győzelem esetén sem kapna annyira szabad kezet, mint az elmúlt 12 évben. Az Összefogás pedig a saját győzelme esetén is elég szűk mozgásteret kapna (és erre még egy jó nagy lapáttal rátennének majd a koalíción belül fellépő ellentétek is.)
Én a Mi Hazánkra fogok szavazni.
#17. Jót nevettem ezen az örök optimizmuson, köszi. :D
"Már csak egy kis jókedv és némi humor hiányzik, de arról majd a magyar ellenzék gondoskodik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!