Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mostanra mi a leglátásod, a...

Mostanra mi a leglátásod, a kormány a hatékonyabb járványkezelésre használja a rendkívüli jogrendet vagy inkább ürügyként valamire?

Figyelt kérdés
A kormány a vészhelyzeti jogrendet őszig tolná megint.
2021. ápr. 21. 09:50
A kérdező szavazást indított:
A rendkívüli jogrend szükséges a hatékony járványkezeléshez, nélküle rosszabb lenne a helyzet.
A rendkívüli jogrend nélkül is működne a járványkezelés, csak eszköz a nyilvánosság és az ellenzék kirekesztésére, pl.a kórházi állapotok titkolására.
18 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Ürügy. Nem tudom, mi lesz itt jövőre.
2021. ápr. 21. 10:03
 2/12 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 21. 10:07
 3/12 anonim ***** válasza:
71%
Nem tudom mi az a nagyon fontos intézkedés amit enélkül ne lehetne megcsinálni.Szerintem semmi.Amúgy simán lehetett tudni előre már évek óta,hogy lesz ilyen rendkívüli jogrend.Ez egyértelműen következik orbán rendszeréből.
2021. ápr. 21. 10:08
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

#3 "Nem tudom mi az a nagyon fontos intézkedés amit enélkül ne lehetne megcsinálni.Szerintem semmi."

Ez a baj, hogy nem tudod, de hiszed hogy semmi.

Kicsinykét kellett volna csak figyelned hogy megtudd: az IDŐ az ami számít és amit kaptak a rendkívüli jogrenddel.

Most nem kell 7 nappal korábban benyújtani a parlament elé a járvánnyal kapcsolatos döntésekről a javaslatot, nem kell előtte hetekig bizottságokban tárgyalni. Pontosan ugyanazoknak kell elfogadni a törvényeket mint korábban, csak ami a járványhelyzethez kapcsolódik azt meg lehet tenni sokkal gyorsabban és vannak kérdések amikben maga a kormány dönthet.

Meg lehet hozni a határok lezárásáról szóló rendelkezést normál jogrendben is - csak nem 1 nap alatt, hanem hosszú idő után. Ami pont egy járvány idején nem megfelelő. EZÉRT találták ki a veszélyhelyzetek jogi szabályozását más sok évtizeddel ezelőtt minden környező országban ugyanígy, mert mindenki tudja hogy vannak olyan helyzetek amikor nincsen idő demokráciásat játszani, mert emberéletek múlnak azon hogy a döntéseket milyen gyorsan lehet meghozni.

2021. ápr. 21. 10:30
 5/12 anonim ***** válasza:
Négyes, oké, csak az a baj, hogy mostmár szerintem azt óhajtja a vezetés, hogy mindig így izomból tudjanak mindent átnyomni, nemcsak a vírusban és a vírussal kapcsolatos dolgokat!
2021. ápr. 21. 10:32
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

4.Igen,ez a hivatalos magyarázat,hogy ezért kellett a rendkívüli jogrend.Valójában meg a hatalom miatt.Így a fékek és ellensúlyok rendszeréből az ellensúlyok el is tűntek szépen.

"annak olyan helyzetek amikor nincsen idő demokráciásat játszani,"

Ebből mondjuk annyi igaz,hogy nálunk csak eljátsszák a demokráciát.

2021. ápr. 21. 10:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen, hatos, ez tényleg egy freudi elszólása volt.
2021. ápr. 21. 10:45
 8/12 anonim ***** válasza:
#7 Nem, nem az volt. Már sokszor mondtam ezt mert nektek ez a mániátok, hogy az értelmét és hasznosságát nem nézitek a dolgoknak, csak azt hogy lehessen demokráciásat játszani.
2021. ápr. 21. 10:48
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
Nyolcas, jár a krumpli és a bónusz!
2021. ápr. 21. 10:53
 10/12 anonim ***** válasza:

Is-is.

Mert a magyar ellenzékből simán kinézem, hogy rendkívüli jogrend nélkül annyira lassítaná a jogszabályalkotást, hogy attól a védekezés hatékonysága romolna. Aztán utána meg mutogatna a kormányra, hogy övék a felelősség, ők vannak kormányon.

Orbán nem ilyen alkat, hogy egyezkedjen, ha nem muszáj.

Ugyanakkor kétségtelen tény, hogy haveri osztogatásra és hatalmuk erősítésére is használták.

Nyáron megszüntették a rendkívüli jogrendet, akkor kellemesen csalódtam bennük.

2021. ápr. 21. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!