Mostanra mi a leglátásod, a kormány a hatékonyabb járványkezelésre használja a rendkívüli jogrendet vagy inkább ürügyként valamire?
#3 "Nem tudom mi az a nagyon fontos intézkedés amit enélkül ne lehetne megcsinálni.Szerintem semmi."
Ez a baj, hogy nem tudod, de hiszed hogy semmi.
Kicsinykét kellett volna csak figyelned hogy megtudd: az IDŐ az ami számít és amit kaptak a rendkívüli jogrenddel.
Most nem kell 7 nappal korábban benyújtani a parlament elé a járvánnyal kapcsolatos döntésekről a javaslatot, nem kell előtte hetekig bizottságokban tárgyalni. Pontosan ugyanazoknak kell elfogadni a törvényeket mint korábban, csak ami a járványhelyzethez kapcsolódik azt meg lehet tenni sokkal gyorsabban és vannak kérdések amikben maga a kormány dönthet.
Meg lehet hozni a határok lezárásáról szóló rendelkezést normál jogrendben is - csak nem 1 nap alatt, hanem hosszú idő után. Ami pont egy járvány idején nem megfelelő. EZÉRT találták ki a veszélyhelyzetek jogi szabályozását más sok évtizeddel ezelőtt minden környező országban ugyanígy, mert mindenki tudja hogy vannak olyan helyzetek amikor nincsen idő demokráciásat játszani, mert emberéletek múlnak azon hogy a döntéseket milyen gyorsan lehet meghozni.
4.Igen,ez a hivatalos magyarázat,hogy ezért kellett a rendkívüli jogrend.Valójában meg a hatalom miatt.Így a fékek és ellensúlyok rendszeréből az ellensúlyok el is tűntek szépen.
"annak olyan helyzetek amikor nincsen idő demokráciásat játszani,"
Ebből mondjuk annyi igaz,hogy nálunk csak eljátsszák a demokráciát.
Is-is.
Mert a magyar ellenzékből simán kinézem, hogy rendkívüli jogrend nélkül annyira lassítaná a jogszabályalkotást, hogy attól a védekezés hatékonysága romolna. Aztán utána meg mutogatna a kormányra, hogy övék a felelősség, ők vannak kormányon.
Orbán nem ilyen alkat, hogy egyezkedjen, ha nem muszáj.
Ugyanakkor kétségtelen tény, hogy haveri osztogatásra és hatalmuk erősítésére is használták.
Nyáron megszüntették a rendkívüli jogrendet, akkor kellemesen csalódtam bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!