A most áprilisi enyhítések csak mese a kormány részéről vagy tényleg nyitni akarnak?
Ugye tudjuk,hogy 2,5 millió beoltottnál a kormány azonnal nyitni szeretne,miközben egyre romlika járványhelyzet.
Erről már valamiféle korméynrendelet is létezik.
Kérdező
Kormányrendelet arról létezik ami konkrét döntés volt és nem arról ami terv. MAJD amikor a járványhelyet lehetővé teszi, AKKOR lesz majd nyitás. Egyenlőre döntés csak arról van, hogy HA majd a járványhelyzet lehetővé teszi AKKOR mit SZERETNÉNEK majd csinálni.
Ha elértünk április közepére és akkor a járványhelyzet olyan hogy a mostani szándék megvalósulhat, akkor fognak majd rendeletet alkotni arról hogy mi legyen.
Most annyi van, hogy április 19 az első, legkorábbi dátum arra hogy HA olyan jó lesz a helyzet akkor visszanyithatnak az iskolák és a boltokban másféle korlátozás lesz, a kijárási korlátozás már idősávban lesz elrendelve.
Majd 2 hét múlva fognak erről rendeletet készíteni, most még előzetes tervek vannak meg szándékok.
Az elmúlt héten enyhe javulás történt a járványhelyzetben , már nem emelkednek a napi esetszámok, inkább csökkennek - persze még nem számottevően, de bizakodásra adhat okot (a napi halottak száma 10-14 nappal követi a megfertőződések számát, az még jó pár napig 200 felett lesz).
A 2,5 millió beoltott a Húsvét utáni héten lehet meg.
A kormányrendeletet itt találod: [link]
Ebben megtalálod, hogy a 2,5 millió oltás beadásához kötött rendelkezések a 2500000. első oltás beadását követő napon lépnek érvénybe. (Például ha április 9-én 2489000 első oltásnál járunk, majd április 10-én elérjük a 2500000.-et, akkor április 11-én már este fél tízig lehetnek nyitva a boltok, de 10-én még nem).
Attól függ, mit értesz nyitás alatt.
A vendéglátó helyeket és szállodákat május 1-jén nyitják ki talán, de azt is csak azért, hogy a haveroknak legyen lé.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!