Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mennyiért kellene adni egy...

Mennyiért kellene adni egy doboz cigarettát, hogy a töbség leszokjon a dohányzásról?

Figyelt kérdés
2021. márc. 8. 09:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem is tudom, nagyon békés, törvénytisztelő vagyok, de ha a cigim nem tudnám megvenni, elmennék akár rabolni is.
2021. márc. 8. 11:03
 12/21 anonim ***** válasza:
48%

7.

Tisztában vagy vele, hogy mennyi adó van egy doboz cigin, körülbelül 1000 forint, kezdhetsz számolni. 20 éve dohányzom, de még ezzel kapcsolatosan nem voltam orvosnál. Magánnőgyógyásznál és magán fogorvoshoz járok. Engem csak ne számozzon senki.

2021. márc. 8. 11:41
 13/21 anonim ***** válasza:

#9 "kiszámoltam, mennyi pénzt visz el egy évben a napi egy doboz. Dobtam egy hátast, mert apránként nem tűnt fel."

Én a diákjaimnak szoktam ehhez hasonlóan feltálalni. Egy doboz cigi árát össze lehet hasonlítani 1 pizza vagy valami hasonló árával, mondjuk 4 tábla csoki, 1 heti internet előfizetés, 3 doboz cigi áráért már lehet netflix előfizetése stb. Az ilyen konkrétumok azok amik ráébresztik az embereket arra milyen fölösleges is annyi pénzt elkölteni rá. Nem mindenkit győz meg persze, de sokakat igen.

2021. márc. 8. 11:56
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Csak akkor szoknak le róla, ha betiltják a dohányzást.
2021. márc. 8. 11:57
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
#14 pfff mert illegális szert ugye senki nem használ :)
2021. márc. 8. 12:13
 16/21 anonim ***** válasza:
51%
#15 ja, csak huszadára csökkenne a dohányosok száma. Semmiség.
2021. márc. 8. 12:16
 17/21 anonim ***** válasza:
12) akkor meg mi bajod van?Pont azért kell listázni mert ha emiatt megbetegszel akkor te állod a számlát, nem pedig én.Ha nem lesz bajod akkor az jó,kól jársz te is meg én is.Csak ha megbetegszel ne nekem kelljen már fizetni a dohányzásod miatt.
2021. márc. 8. 13:34
 18/21 anonim ***** válasza:
71%

17.

Olvasd el, amit írtam, annyi adó van a cigerettán, hogy az bőven fedezné a kezelésem. A másik, légyszíves listázd azokat, akik egészségtelenűl esznek, mert a gyógykezelésük sokkal többe kerül az elhízás szövödményei miatt. Lehetne még sorolni, kiket lehetne listázni, de ne meñünk bele.

2021. márc. 8. 14:46
 19/21 anonim ***** válasza:
17) azért írtam hogy adják 200Ft-ért a cigit.Bár ha ez neked így jó,akkor nekem is.
2021. márc. 8. 15:18
 20/21 anonim ***** válasza:
51%

#18 na miért, mennyibe kerül az, hogy a fél életedben fuldokolsz és csak fél gőzzel tudod csinálni a munkát, aztán a 20 évvel rövidebb életed végéig lélegeztetőgépen kell tartani téged?

A WHO becslése szerint a dohányzás okozta kár az EU GDP-jének az 5%-áért felelős (10%-os az EU átlagos egészségügyi kiadása).

[link]

A 2 ezer forintos pakk akkor sem fedezné az egészségügyi kiadásokat, ha az egész adó lenne.

2021. márc. 8. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!