Mennyiért kellene adni egy doboz cigarettát, hogy a töbség leszokjon a dohányzásról?
Figyelt kérdés
2021. márc. 8. 09:45
1/21 anonim válasza:
Dobozon-ként 5 és 10 ezer között.
2/21 anonim válasza:
Nincs ilyen ár a valóságban. Ha egy bizonyos ár fölé megy, amit nehéz megmondani, akkor ellepik az országot a csempész cigik és az alternatív termékek. Utóbbi alatt érts bármilyen legális vagy illegális szert, amit még a jövedéki adó nem követett le.(e-cigi, marihuána, szárított mezei gaz, stb)
3/21 anonim válasza:
Dobozonként 1000000000ft akkor garantáltan nem lenne aki megvenné.
4/21 anonim válasza:
Nem cél. A cél, hogy minél több adó jöjjön be belőle.
5/21 anonim válasza:
Nem tudják annyiért adni mert akinek a cigi meg a pia a legfontosabb az akkor is megveszi ha emiatt éhezik a család. Meg ott a csempészcigi ami mindig ott lesz olcsón.
6/21 anonim válasza:
Kérdező, nincs ilyen ár. Aki dohányos az mindenképpen megvenné, legfeljebb a rosszabb minőségűt és kevesebbet venne belőle és nem maradna másra pénze. Nézd meg a kábítószereket. Azokat még csak nem is lehet legálisan megvenni és mégis rengetegen élnek vele. A függőség az ilyen.
Azt kell elérni hogy az emberek maguktól ne is akarjanak dohányozni vagy éppen csak mértékkel. A dohány is olyan, mint az alkohol, lehet úgy is élni vele hogy nem megy rá az egészsége. Ilyen ha valaki ritkán dohányzik vagy elszív egy szivart, rágyújt egy pipára. Amivel gond van az a láncdohányzás, amikor az illető már kénytelen azért felhagyni a tevékenységével mert muszáj rágyújtania és ez naponta rendszeresen megtörténik vele rövid időnként.
7/21 anonim válasza:
200Ft-ért.Miért akarod hogy a többség leszokjon? Talán csúnyának tűnik amit írok de a dohányzókat listázni kell.Ez könnyen megoldható hiszen csak fideszes boltokban tudnak vásárolni.Ott el kell kérni tőlük a személyit és kész.A lényeg hogy a dohányzók fizessék maguk után az orvosi költségeket amik a dohányzással összefüggenek és kész.Primitív barbár rendszer hogy addig emeljük a cigi árát amíg már senki nem fogja tudni megvenni.
9/21 anonim válasza:
Én akkor szoktam le, amikor 500 forint fölé ment. Akkor nem kerestem olyan jól, és kiszámoltam, mennyi pénzt visz el egy évben a napi egy doboz. Dobtam egy hátast, mert apránként nem tűnt fel. Le is tettem egyből, nehéz volt, de megérte.
10/21 anonim válasza:
Azt akkor lehetne elérni, ha anyagilag fenntarthatatlan lenne a dohányzás. Havi 10-20 dobozzal számolva akkor olyan 10.000 ft per doboz. De tuti fellendülne a feketepiac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!