Orbán kormány ma bukott el azzal hogy járvány csúcs hullámában tönkrettette az egészségügyet?
#13 Ebben igazad lehet. Nekem már most ez jött le.
Nem igazán tudom megérteni, hogy ha 2008-ban, amikor elvették az orvosok egy havi bérét, kórházakat zártak be, egészségügyiseket ezrével bocsátottak el, nem volt eszköz, pénz az ellátásra és megnövekedtek a várólisták mert nem finanszírozta az ellátásokat az egészségpénztár, akkor dolgoztak tovább, ha eddig azért ment a siránkozás tőlük, hogy éjjel nappal dolgozniuk kell ahhoz, hogy meg tudjanak élni mert túl alacsony a fizetésük - akkor most mégis mi a fenét akarnak?
Értem én hogy a soknál is mindig lehet még többet kérni, de miért most?
Nem azért mert sejtik, hogy most, ez a kormány eddig is megpróbált többet adni és ezután is megpróbálja majd megadni amit kérnek? Nem az van, hogy tudják, most nem az a kormány van amelyik gátlástalanul kihasználja őket mert úgy sem találnak az országon belül munkát az meg senkit nem érdekel ha elmennek?
#14 Azért álltak fel, mert ha jövő héten kötelezik a Békéscsabai orvost, hogy Pécs mellett az utolsó faluban kell ezentúl háziorvosként kell praktizálnia, a szemész szakosodásával, akkor el kell köszönnie a gyerekeitől és keresni egy albérletet Pécs mellett (ugyanannyi fizetésből, mint eddig), és leköltöznie és ellátnia egy belgyógyász feladatait.
Lehet, hogy nem csinálják meg, de azért sokan inkább biztosra mentek és nem írták alá, hogy ez benne legyen a pakliban.
#15 Szóval ahelyett hogy megvárnák megtörténik-e az amit képzelnek és akkor mondanának fel, előre felmondanak, mert hátha meg fog történni?
Értem.
Ja, nem.
#16 Ha olyan lesz a helyzet 5-10-15 év múlva, hogy ezt megteszik, akkor nem biztos, hogy lesz lehetősége egy hét alatt másik állást találni.
Ráadásul a magánellátásban részvételt is nehezítették, volt, aki két állami kórházban dolgozott, most ahhoz is kérvény kell, elmentek magánba több/ugyanannyi pénzért, mint most és nem kell aggódniuk az átvezénylések miatt. Neked tényleg nem logikus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!