Miért utálja mindenki Orbànt?
"pontosan az lesz ami volt 1994-1998 között a Bokros csomaggal"
Akkor most államcsőd közelében az ország, mert azért az a csomag pontosan az ellen jött létre.
Szia!
Mi értelme a kérdésnek? Látszik, hogy te nem utálod. Hajlasz arra, hogy meggyőzzenek? Érdekel az ellenzékiek gondolkodása? Van benne építő szándék vagy csak a sok reakció kellett? Vagy a kérdés igazából nincs is, csak le akartad írni ezt a hossszú mantrát, ami a kérdés alatt szerepel?
#29 hogy gondolod, hogy fog egy porba fingó jelentéktelen ország mint Magyarország egy világméretű hitel válságot előidézni? Ami mellesleg 2008-2009-ben történt.
Bokros csomaghoz hasonló adóemelések megszorítások (persze nem az államban és a haveroknál) már megtörténtek az elmúlt 10 évben.
Hát megpróbálok válaszolni. Én '10-ben rájuk szavaztam (a nickemből kiszámolhatóan 18 évesen), kevés rálátással, akkor csak annyit láttam, hogy a szocik sz@rok és csak Vityáék válthatják le. A Jobbik feljövőben volt, szimpatizáltam velük, de gyengének tartottam őket, ezért jött a narancs. Végülis igazam lett, győztes oldalon álltam én is. Aztán ahogy értem, több hatás ért, tájékozottabb lettem, a gondolkodásmódom liberalizálódott (gimiben még nácultam rendesen, zs.dóztam, b.ziztam, c.gányoztam, stb). Nem valami média agymosás következtében csak több embert megismertem, színesebben kezdtem látni a világot.
Kritikusabb lettem, jobban kezdett érdekelni a politika. Azt láttam, hogy a kormánypárt egyszer A-t mond, máskor B-t. Mutogat mindenfelé, Sorosra, GyF-re, migránsokra, Brüsszelre. Aki nincs velük az hazaáruló. Hülyének nézik a plebset. Viktor nem megy bele egy vitába, nem nyilatkozik ellenzéki médiának, ez önmagában elég érthetetlen, mert egy jó szónokról van szó, valószínűleg fel tudna készülne váratlan, kellemetlen kérdésekre is.
Ott van az is ugye, hogy szétosztotta az országot a strómanjainak. Gondolom te se hiszed el, hogy Mészáros a fenenagy üzleti zsenijének köszönheti a "vagyonát". Hogy ugyanitt tartana, ha nem Felcsútról, hanem Borsodnádasdról indul.
Ott van ugye a foci is. Én személyszerint focib.zi vagyok (nem meccsrejárós, csak "foteldrukker"), viszont az, hogy a lilákon kívül lassan minden jelentősebb (és kevésbé jelentős, sosem látott vidéki kiscsapat - PAFC, Kövesd, Várda) fideszes kézbe kerül, eléggé a komcsi időket idézi. Csak akkor pártutasítás volt, most irányított szponzoráció.
Továbbá ott vannak még a közelmúlt eseményei, a vírusszitu miatti teljhatalom. Nagyon fontos vírusvédelmi intézkedés volt pl a melegek jogainak megnyirbálása, a nemváltoztatás (vagy korrigálás, ki honnan nézi) ellehetetlenítése.
Rendre dobálják a gumicsontokat, amin mi hülyék elkezdünk rágózni meg egymásnak ugrani, közben a nagy zsozsókat röhögve elteszik.
A Bayer Zsolti, Szájer, Borkai, Szíjjártó, Deutsch, stb emberek balhéi vagy megnyilvánulásai meg csak hab a tortán.
Arról, hogy az RTL hazudik, csak annyit, House is megmondta, hogy mindenki hazudik. Én vagy nem nézek semmit, vagy megnézem az RTL Híradót meg pl a Tényeket és próbálom interpolálni a kettőből a valóságot.
Bocs a hosszú válaszért (próbáltam még így is rövidíteni). Nem tényeket írtam, ez az én szubjektív véleményem, a tévedés jogát fenntartom, mielőtt minden narancsos megkéselne.
Én speciel azért, amit ezzel az országgal tett. Meg lehet nézni, hova jutottunk ennek az egyénnek az egyszemélyi vezetése alatt...
És ha ez folytatódik, azt már nem biztos, hogy túléljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!