Támogatnád az Európai Egyesült Államok létrehozását?
"Miért kéne egy föderációban mondjuk a migrációt szövetségi üggyé tenni, ez le van írva h kötelező?"
Igen, ez kötelező egy demokratikus, szabad föderációban, mivel a polgárok egyenlők. Nehezen elképzelhető, hogy a tagállamok közötti utazásnál, költözködésnél hatósági ellenőrzések, korlátozások legyenek. A Szovjetunióban volt olyan, hogy a polgárok nem utazhattak, költözhettek akárhová, illetve Kínában is vannak korlátozások. Kína nagyon autonóm tartománya, Hongkong rendelkezik saját bevándorláspolitikával, de például a kanadai, amerikai, brazil, indiai, német szövetségi tagállamok nem.
A nemzetközi migrációs politika, vízumok, bevándorlási engedélyek, állampolgársági kérelmek, menekültkérelmek elbírálása, külső határok védelme is szuverenitási kérdés, így a föderációknál a központi kormány rendelkezik erről. Nincs olyan föderáció, ahol ez tagállami hatáskör.
Én támogatnám, mert szerintem ez egy igen komoly gazdasági, politikai és katonai szereplő lenne. Igen kemény alkupozíciót jelentene sok területen.
Szerintem egy vicc, hogy nincs európai haderő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!