Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért kell majd oltásigazolás,...

Miért kell majd oltásigazolás, hogy repüljek vagy koncertre menjek?

Figyelt kérdés

Most nem értem.

Elvileg aki beoltja magát, az immunis lesz.

Na most ezek után, ugye lesz koncert.

Lemennek azok, akik be vannak oltva, a többiek oltás hiányában kint maradnak.

Így megmenekülnek a koncerten lévők.

Jah, nem.

Ők akkor is megmenekültek volna, ha az oltásellenesek bemennek fertőzötten, szal innentől kezdve csak az oltással nem rendelkezők vannak veszélyben, de ott meg megáll a mindenki a saját farkával veri a csanalat című sztori.

Most én vagyok a hülye vagy nem beszélek hülyeséget?

2020. dec. 13. 20:46
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
És ki mondta, hogy kell?
2020. dec. 13. 20:49
 2/7 sadam87 ***** válasza:
62%

1. Nem mindenkiben alakul ki védettség, aki be van oltva. (Ha követted a híreket, még a legígéretesebb oltások is csak 90%, vagy valamivel afölötti védettséget adtak.

2. Nem is lehet mindenkit beoltani. Mondjuk akik immungyengeségben szenvednek, vagy gyanús, hogy allergiás reakcióval válaszolnának.

3. Aki nem oltatja be magát, az oké, hogy saját magát veszélyzeteti, de ha elkapja a vírust, akkor jó eséllyel terjeszti is tovább, tehát más embereket is veszélyeztet.

2020. dec. 13. 21:09
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Több légitársaság jelezte, hogy ők bevezetnék, hogy csak az utazhasson aki tudja igazolni, hogy be van oltva. Angliában az egyik politikus felvetette, hogy csak az mehessen moziba, étterembe, turisztikai látványoságokba ( múzeum) akik be vannak oltva ( szerencsére ezt többen kifogásolják, helytelenítik)

Jó magam sem értem, hogy egyáltalán kinek a fejéből pattant ki, hogy így korlátozzon bárkit is, de akárki volt, annak fogalma sincs az oltások lényegéről. Ha valaki beoltatja magát, az védi a szervezetét. Innentől neki mindegy, hogy ki van vagy nincs beoltva.

Jó magam bár nem akarom beoltatni magam, de úgy néz ki, nem is oltathatnám be ha akarnám. Ugyanis nagyjából mindenre allergiás vagyok kezdve a penicílintől a meggyig. Akkor én most innentől kezdve nem utazhatok, nem mehetek majd moziba, étterembe, mert van egy idióta aki bevezetné ezt a korlátozást? Remélem nem jutunk el idáig.

2020. dec. 13. 21:53
 4/7 sadam87 ***** válasza:
55%

Nem tudom, pontosan mik a tervek, és így nem is ismerem őket, de nekem logikusnak tűnne, hogy akik például alerrgia vagy más miatt nem tudják beoltatni magukat, azoknak engedélyezzék anélkül is ezeket. Mivel ez valószínűleg nem érint túl sok embert, ezért ez nem növelné jelentősen a fertőzés kockázatát. (Mármint rájuk nézve!)

Viszont ha mondjuk csak a népesség 40%-a oltatja be magát, és úgy kezd el mindenki repkedni, meg mindenhova járkálni, mint az oltás előtt, akkor továbbra is fennmarad (várhatóan ismétlődő hullámokban) a járvány, mint most, legfeljebb kissé lassabban terjed, és kevesebb embert érint.

2020. dec. 13. 22:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Elvileg aki beoltja magát, az immunis lesz."

Ez így kicsit talán leegyszerűsíti a helyzetet. Az oltás az immunrendszernek segít, hogy felismerje a vírust és védekezni tudjon ellene. De pl. az influenza elleni oltás után is lehet valaki fertőzött, sőt beteg, de sokkal gyorsabban és szövődményektől mentesen túllehet rajta, akár pár nap alatt lábon is. De ez nem azt jelenti, hogy nem lett fertőzött, de talán még azt sem, hogy addig a pár napig nem fertőzhet. Csak kisebb valószínűséggel és rövidebb ideig.

2020. dec. 13. 22:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Bocs, de mi a "csanal"?
2020. dec. 13. 22:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Magyarul semmi értelme ezek szerint.

Ne csodálkozzatok hát, ha az ember szkeptikus az oltással kapcsolatban.

2020. dec. 15. 12:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!