BALOLDALIAK!Az alábbi ideológiák közül melyikkel szimpatizáltok, követitek?
Figyelt kérdés
Ez csak egy kis közvéleménykutatás :)
Csatoltam szavazást a kérdéshez,válasszatok
2020. dec. 2. 16:26
A kérdező szavazást indított:
Anarchizmus
Szocializmus (keresztényszocializmus is ide)
Szociáldemokrácia
Marxizmus
Leninizmus
Anarchokommunizmus
Kádárizmus
Trockizmus
Sztálinizmus
Maoizmus
30 szavazat
2/11 anonim válasza:
Apropó a Szájer ügy után a Fidesz most milyen ideológiát is követ?
3/11 anonim válasza:
Normális ember a harmadikat szeretné. A skandináv országok is ezt az utat követik, és hát eléggé jól megy nekik.
4/11 anonim válasza:
Már nekik sem megy annyira jól. Igaz más okok miatt. Nálunk az sem működne!
5/11 A kérdező kommentje:
#3 Minden ember normális aki a felsorolt ideológiákl közül választ (kivéve sztálinizmus meg a trockizmus)
2020. dec. 2. 19:39
6/11 anonim válasza:
A marxizmus működik papíron, de sosem működne a valóságban az emberi kapzsiság miatt.
7/11 anonim válasza:
A fentiek közül szigorúan egyik sem, keresztény-kommunista vagyok.
8/11 A kérdező kommentje:
#7 Igen az a baj, hogy csak 10 válsztási lehetőséget lehetett beírni amikor írtam a kérdést így sok ideológia kimaradt :( De elfogadom válaszod
2020. dec. 4. 17:51
9/11 anonim válasza:
Szerintem senki nem szimpatizál már ősréginek nevezhető ideológiákkal, mint a sztálinizmus vagy kádárizmus. A tervgazdálkodás semmilyen körülmények között nem működne már itt. A baloldali szavazók szociáldemokraták vagy szociálliberálisok. Bár szerintem sokan nem is értik a jelentésüket, csak magasabb szociális juttatásukat, vagy nyugatiasabb erkölcsrendszert akarnak.
10/11 anonim válasza:
Mármint, látom, hogy te inkább mint politikai ideológiára gondolsz, nem mint gazdaságira, de nekem a kádárizmusról például kizárólag a tervgazdálkodás jut eszembe. Mert gondolom(remélem) cenzúrát meg diktatúrát senki nem akar a 21. században.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!