Titeket nem szomorít el, hogy még mindig ilyen nagy a FIDESZ támogatottsága?
Pontosabban én azt érzékelem ebből az egész szituációból, hogy az emberek túlságosan ragaszkodóak, kényelmesek és félnek az "újtól". Egy kicsikét olyan érzésem van mintha az őskorban lennénk mert körülbelül akkor történt az, hogy az ember minden olyan dologtól megrémült ami új volt számára.
Több ember véleményét kikértem már elsősorban családi körben és olyan válaszokat kaptam, hogy: "hááát, tudom, hogy nem a legfényesebb itthon a helyzet de csak ő rájuk szavazunk már sokadik alkalommal" vagy "háát mondhat bárki bármit én csak maradok a megszokott FIDESZNÉL"
És egyszerűen csak pislogok és nem tudom ezt feldolgozni, hogy lehetnek az emberek ennyire szűk látókörűek. A FIDESZ épp az orrunk előtt fogja hamarosan bedönteni az oktatást, egészségügyet és a gazdaságot ebben a sorrendben. Természetesen ezek már évek óta haldokolnak köszönhetően szintúgy az Orbán kormánynak de most a járvány példátlan kezelése miatt mérhetetlen csapást fognak kapni aminek nagyon rossz következményei lehetnek. Ti belegondoltatok egyáltalán, hogy mi lesz itt ha tömegesen az utcára kerülünk vagy mi lesz ha a csődbe vitt egészségügy miatt az úttestek szélén fognak heverni a holttestek mert bármi bajod van, nem lesz aki ellásson? Oktatással mi lesz? Minden tanárt elüldöznek, kinyírnak aztán honnan lesznek a jövőben orvosaink, ápolóink, mérnökeink?
Én egy szóval nem állítom, hogy az ellenzék vagy akár egy kisebb támogatottságú párt fényévekkel jobb lesz és eljön Magyarországra a jólét. De ha már egy kicsikét is javíthatunk a helyzeten akkor azt gondolom, hogy már megérte kormányt váltani. Veszíteni valónk viszont semmi nincs.
Szóval emberek! Miért félünk valami újat kipróbálni? Miért félünk máshova tenni azt a rohadt X-et?
"Egy kicsikét olyan érzésem van mintha az őskorban lennénk mert körülbelül akkor történt az, hogy az ember minden olyan dologtól megrémült ami új volt számára."
Ha már te magad említetted lejjebb a 30 évet, akkor engedd meg, hogy felvilágosítsalak:
- 1990-ben az emberek mertek változtatni: nem csak kormányt, hanem rendszert is váltottak. A hatalmat odáig felhatalmazás nélkül 34 évig bitorló MSZMP kapott "kemény" 3 és fél százalékot.
- 1994-ben leváltották az Antall-Boross kormányt.
- 1998-ban leváltották a Horn-kormányt.
- 2002-ben leváltották az Orbán-kormányt.
- 2006 volt az első alkalom, amikor a kormányon lévők győztek, pedig az akkori Medgyessy-Gyurcsány-kormány volt tán az addigiak közül a legrosszabb.
- 2010-ben leváltották a Gyurcsány-Bajnai-kormányt
Ebből neked az jön le, hogy a magyar emberek megrémülnek az újtól?
"A FIDESZ épp az orrunk előtt fogja hamarosan bedönteni az oktatást, egészségügyet és a gazdaságot ebben a sorrendben."
Az oktatás tényleg nem a legsikeresebb tárca (egy Pokorni szintű szakember már igazán felbukkanhatna, vagy tán ő maga, félretéve a durcizását), de a Magyar Bálint-féle liberalizált oktatáspolitikából kösz, nem kérek. Amúgy a diáktüntetések már rég elhaltak, a kedélyek lecsillapodtak, a tavaszi digitális oktatás pedig remekül vizsgázott. (Az SZFE-ügy még folyamatban van, várjuk ki a végét!)
Az orvosok bére az októberi döntés szerint 120%-kal(!!!) emelkedik. Ilyen mértékű emelésre még soha nem volt példa. Az egészségügy tavasszal kiválóan teljesített a koronavírus elleni küzdelemben (Európában a 4., a világon a 14. legbiztonságosabb ország lettünk egy londoni felmérés szerint). A második hullámban sincs okunk szégyenkezni: Európa középmezőnyében vagyunk. Ami a Fidesz előtti időszakot illeti: A Gyurcsány-kormány 9(!) kórházat záratott be, az Orbán-kormány egyet sem.
A gazdasági növekedés a járvány kitörése előtt közel 5%-os volt, a pénzügyi stabilitást tekintve pedig az összes hitelminősítő intézet (pedig ők nagyon nem szeretnek minket) a korábbi (Gyurcsányék alatti) bóvli-kategóriából a befektetésre ajánlott kategóriába sorolta át Magyarországot, azaz fel lettünk minősítve. ...és akkor még az adócsökkentésekről, a minden eddiginél bőkezűbb családtámogatási rendszerről és a rekord alacsony munkanélküliségről nem is beszéltem. A járvány az egész világon hatalmas gazdasági károkat okoz, ez alól Magyarország sem tud kibújni, legfeljebb enyhíteni rajta (és ezt meg is teszi).
"Természetesen ezek már évek óta haldokolnak köszönhetően szintúgy az Orbán kormánynak de most a járvány példátlan kezelése miatt mérhetetlen csapást fognak kapni aminek nagyon rossz következményei lehetnek. Ti belegondoltatok egyáltalán, hogy mi lesz itt ha tömegesen az utcára kerülünk vagy mi lesz ha a csődbe vitt egészségügy miatt az úttestek szélén fognak heverni a holttestek mert bármi bajod van, nem lesz aki ellásson?"
Nos, ez az a pont, ahol végképp komolytalanná válik a mondanivalód, mint ha egy alternatív valóságban élnél (vagy a tavaszi olasz-, és spanyol állapotok hagyhattak mély nyomokat benned).
Csak, hogy javítsam a pontatlanságokat:
"1990-ben az emberek mertek változtatni"
Ezt kézhez kapták az emberek. Ne kezeljük úgy, mintha beleszólásunk lett volna.
"Magyar Bálint-féle liberalizált oktatáspolitikából kösz, nem kérek"
Mondjuk még az is jobb volt a mostaninál eredményességet tekintve.
"Amúgy a diáktüntetések már rég elhaltak"
Ez nem azt jelenti, hogy nincs probléma, csak azt, hogy reméytelennek látják a diákok a helyzetet. Illetve a tanárok, ha a tanár tüntetésekre is gondolunk.
"tavaszi digitális oktatás pedig remekül vizsgázott"
Ami nem létezett, az nem tudott vizsgázni.
Az nem digitális oktatás, hogy "tk 125, oldd meg". A szülőknek kellett együtt tanulni a gyerekekkel a legtöbb esetben. És kifejezetten nagy volt az aránya azoknak, akik kimaradtak a digitális oktatásból teljesen.
Ez leginkább egy kudarc. Persze azt nem kérik számon, hogy hova lettek az ebbe ölt milliárdok.
"Az orvosok bére az októberi döntés szerint 120%-kal(!!!) emelkedik. Ilyen mértékű emelésre még soha nem volt példa."
Normális esetben most sem lett volna rá példa, ha megfelelően emelték volna az elmúlt 10 évben. Ez nem siker, hanem az elmúlt 10 év kudarcnak beismerése.
"Az egészségügy tavasszal kiválóan teljesített a koronavírus elleni küzdelemben"
Úgy, hogy nálunk nem igazán volt komoly járvány nyilván, illetve 10-15 ezer embert kidobtunk a kórházból. Most már alig működik a rendszer.
"A második hullámban sincs okunk szégyenkezni: Európa középmezőnyében vagyunk."
Adat függő, 1 millió főre nézve a halottak eléggé vezetünk.
"A Gyurcsány-kormány 9(!) kórházat záratott be, az Orbán-kormány egyet sem."
Ez amúgy nem jelent semmit. Még most is sokkal több kórházunk van, mint amennyinek kellene lennie. Szóval ez nem jelent semmit.
"A gazdasági növekedés a járvány kitörése előtt közel 5%-os volt"
Átlagos pont ennyi EU-s pénz is jön be. Szóval akkor 0%-os növekedést ért el a kormány. Szép munka.
Mellesleg 2010 és 2018 között 20%-ot nőtt a GDP, míg évente kb. a GDP 5%-ának megfelelő összeg jött be, vagyis önerőből 20%-os visszaesés volt, de ez ne zavarjon.
"akkor még az adócsökkentésekről, a minden eddiginél bőkezűbb családtámogatási"
Hát úgy nem nehéz ha nem költesz egészségügyre és oktatásra. Ne tekintsük adócsökkentésnek azt, hogy tönkreteszik ezt a két kifejezetten fontos területet.
"rekord alacsony munkanélküliségről nem is beszéltem"
Az csak az abnormális számítási módszer miatt van. Addig vagy hivatalosan munkanélküli, amíg kapod a segélyt. Ez 3 hónap. Vagyis 3 hónap után akár van munkád, akár nincs, nem vagy a statisztikában.
" járvány az egész világon hatalmas gazdasági károkat okoz, ez alól Magyarország sem tud kibújni, legfeljebb enyhíteni rajta (és ezt meg is teszi)."
Jah, ezért voltunk a legrosszabbak a régióban. Nálunk volt a legnagyobb visszaesés.
"Nos, ez az a pont, ahol végképp komolytalanná válik a mondanivalód, mint ha egy alternatív valóságban élnél"
Inkább te. Alaptalan állításokat mondasz és mások előtt hazudozol.
Én bízom benne, hogy a Fidesz lesz még vagy 40 évig, meg is mondom miért.
GYŰLÖLÖM a Fideszt. GYŰLÖLÖM az egész birka társadalmat, amelyik újra és újra megszavazza. A magyarok birkák, akikkel bármit meg lehet csinálni.
Ismeritek a mondást:
Minden nemzetnek olyan vezetői vannak, amilyet megérdemel.
A Fidesz azóta megszivat a döntéseivel, amióta hatalmon van. Csak pár példa:
Az egyetemi jelentkezésem előtt két hónappal bejelentették, hogy nincs további támogatott hely azon a területen, amire egész középiskolai éveim alatt készültem. Diákhitel, máris egy hatalmas mínusszal indítottam az életet.
Gyűjtögettem lakásra, nem herdáltam el a pénzemet, szerettem volna egy kis saját lakást. Erre behozzák a CSOK nevű hazaárulást, és az árak kb. 250% emelkedése után már esélytelen lett az önálló egzisztencia.
Vagy vegyük a mostani ingyenes parkolást. Tisztességes dolgozó emberként fizetek, hogy tudjak parkolni, ha dolgozni megyek. De most? Kidobtam a pénzt, cserébe kilométeres séta kell, hogy beérjek a munkahelyemre.
Mostmár 30 vagyok. Se kilátások, se semmi. Nem hiszem, hogy lesz gyerekem. Mégis mire lenne? Hát még magamnak se tudok biztos fedelet teremteni a fejem felé. Albérletbe vállaljak gyereket? Kösz, nem.
Úgyhogy mostmár pusztuljon is ez az ország. Pusztuljon a magyar! A Fidesz majd gondoskodik róla. A birkák úgyis megszavazzák.
2034-ben várhatóan több cigány fog születni, mint magyar. A 2050'es években a cigányság felfalja a magyarokat.
Alig várom már, amikor a sok birka szembesül azzal, hogy mit is eredményezett a birkaságuk! 😋
2009-ben ott tartottunk hogy az MSZP az SZDSZ-el egyeztetett hogyan adják el a komplett egészségügyet, hogy a legtöbb csurranjon nekik. Ma korházak sem lennének. Illetve ott plasztikai, szépészeti beavatkozások lennének. Míg a betegek az alagsorban lennének, már aki befér. Az ország a szó szoros értelemben romokban hevert. Tele voltunk IMF hitelekkel és a nyugat követelőzött hogy megszorításokat kell végrehajtani, hogy lássák kamatostúl a pénzük. Egy tanár 85-öt keresett a rezsi pedig duplája volt a mainak. Mindez magas infláció melett. Medgyessy még TV vitát is kezdeményezett az államcsődről. Nem tudták utalni a nyugdíjat már akkor. Várni kellett napokat míg megjön az IMF utalás, hogy az ahavi nyugdíjat kifizessék.
Ha visszajönne ez a kevert koalíció olyan lenne, mint amikor Demszky előbujt az első napon ahogy Karácsony nyert és már osztotta az észt, hogy IMF hiteleket kell felvenni meg ugyanazt folytatni, mint 2010 előtt, ami rombadöntötte az országot. Köszönjük ebből nem kérünk
Az még hab a tortán, hogy ennek az ellenzéknek semmi ellenálló ereje sincs Brüsszellel szemben. Az első héten azt engednének be, aki csak erre jön, Szírtől líbiaiig mindegy nekik, ha az EU mondja ők ugranak.
"94 után "próbáltunk mást", eladták a fele országot KÜLFÖLDNEK."
Jajj de kényelmesen kihagytad, hogy a privatizációs hullám szépen folytatódott az első Orbán kormány alatt is. Az netán már nem is rémlik, hogy 2000-ben teljes járóbeteg szakrendelést privatizálni akarták?
És ha már így belementünk az egészségügybe. Nem akarsz beszélni az elmúlttízév kórházi ágyszámcsökkentéseiről?
Vagy ha annyira szörnyű volt Gyúcsány alatt a rezsihelyzet, akkor a Fidesz miért is gázáremeléssel kezdte a kormányzást? Vagy a dübörgő gazdaságunkban tavaly miért is késett a nyugdíjak kifizetése? Inflációba bele se menjünk, mert halálra röhögi magát a forintárfolyam.
Azért vicces, hogy JÁJJJ IMF!!! de az már nem zavar, hogy többszáz milliárdos adósságot hagyott Tarlós. Ráadásul olyan miatt kapálózol, amit fel sem vettek. Pedig nem úgy volt, hogy ők irányítják Karácsonyt, meg ugyanazt a politikát folytatják?
Egyáltalán mi a bajod az IMF hitellel, azon kívül, hogy kedvezményesebb, mint az orosz vagy kínai hitel, ami még titkosított is?
Legalább az ultimate érv megvan, a migráncsok. Biztos nemzetközi körözés alatt álló bűnözők kapnának állampolgárságot, vagy osztogatnák letelepedési kötvényeket, mint a cukorkát. Netán százezrek rongyolnának át az országon, bármiféle ellenőrzés nélkül. Vagy foglalnák el a pályaudvart hetekig, miközben a vezetés szrik rá. Azért az durva volna.
Sajnos valóban az ellenzék csupa kutyaütő, de valahogy én úgy vagyok vele, hogy jöjjön bárki más - egyfelől ennél rosszabb már tényleg nem nagyon lehet; másrészt pedig szerintem egy embernek legyen bőven elég 12 évnyi lopás, utána végre elkezdhetne bűnhődni érte.
Lehet anno mindent privatizáltak, "eladták" külföldnek az országot, de könyörgöm most mi zajlik? Vannak a haverok, a hű katonák, akik a mi adóforintjainkból gazdagodtak meg elég pofátlanul. Ha most visszavonulnának is bőven 2 életnyi idő is kevés lenne, hogy elköltsék azt a sok ellopott pénzt. A mi pénzünket, az EU támogatását, amit Viktor ugyebár szívből gyűlöl.
Az állandó ellenség keresése, a nép pánikban és félelemben tartása egy kitalált veszély miatt. A Soros kampányolás, azé a Sorosé, aki pont Viktor külföldi tanulmányait támogatta - ahova lehet akkoriban "barna bőrűként" a büdös életben nem jutott volna el.
A haver gázszerelő és a NER pofátlan gazdagodásából most már tényleg ELÉG VOLT!
Milyen világ az olyan, ahol:
-az újságíró (ha az nem szimpatizál a kormánypárttal), akkor nem is kérdezhet, meg se hívják a sajtótájékoztatóra?
-Amikor a Parlamentben olyan zónát jelölnek ki az újságírónak, ahol a politikus nem közlekedik, ergo nem tudnak kérdezni tőle?
-Amikor a "saját fiúnk" pedofil megússza a büntetést 500e Ft-tal, az ellenzéki politikust 1 zsák krumpliért pedig 4,4M Ft-ra bírságolják?
-a fő döntő pozíciókba saját embereket állítanak, ezzel oda a pártatlanság?
-amikor külföldön rajtakapnak valaki olyan dolgon, hogy egészségügyi miniszterként nem hordott valahol maszkot - és lemond => akkor itthon szabadon lehet helikopterezni, katonai gépnek álcázott luxusgéppel repkedni, luxusjachton vakációzni és nem válaszolni arra kérdésre, hogy miből is futotta rá?
-Újságokat, rádió csatornákat megszüntetni, mert a kormányt nem jó színben - az igazat megírva - tüntették fel?
-A közmédiának nevezett vicc, ahol az ellenzék nem jut szóhoz, és hazugsággyártás folyik - és nem képes 100 milliárd forintból sem működni?
-Stadionország vagyunk, ide talicskázzuk a sok milliárdot, amire máshol lenne nagy nagy szükség => holott nincs semmi említésre méltó szereplésünk világ vagy EB-n?
-Utáljuk és gyűlöljük a migránsokat, de a letelepedési kötvény lévén körözött bűnözőket engedünk az országunkba - akit utána természetesen tovább is állnak, hiszen Magyarország egy vicc Európához, az EU-hoz képest, azaz a franc se akar itt letelepedni - és ezt tudjuk jól mindannyian.
-Szétbombázott oktatás. Soha, régen meg aztán pláne nem születtek ennyire lesújtó vizsgaeredmények. A gyerekek nem értik a szöveget, és 20-30 évvel ezelőtt nem is volt ennyi figyelemhiányos, hiperaktív - gyenge immunrendszerű tanuló sem.
-Olyan drágán, és cserébe még szarul is építünk házakat, utakat, autópályákat - hogy azok 5-10 évet sem bírnak ki felújítás nélkül, és talán még a legdrágábbak is az egész világon.
-Vidéken a helyi lapok is mind egytől egyig kormányhoz közeli kezekben vannak.
Mikor volt ilyen fokú igazságtalanság akár a 90-es években, de akár 2010-ig valamikor is? Hát ennyire nem látják az emberek hol élnek, mi folyik körülöttük???
Szóval elég volt már ebből!!! 10 (és remélhetőleg csak 12 lesz belőle) év, amit az ember legszívesebben örökre kitörölne az emlékezetéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!