A legújabb, hogy az otthonfelújítási költségek felét állja az állam. Ti igénybe fogjátok venni? Miből telik ennyit adnia a kormánynak a válság idején?
Én már követni sem tudom, hogy minden héten előrukkolnak valamivel, ami plusz. Csak honnan van ennyi? Igen, tudom, pluszosak a stadionok már, a Mol, BKV, és jönnek a befektetők, de úgy gondolom, ez nem elegendő plusz ezekhez.
Ti igénybe fogjátok venni?
Nem fogjuk igénybe venni.
A kötelező "félre" sincsen pénz.
A rendelet úgyis meg fog változni.Kiegészül a kizáró tényezőkkel,és végül a nagyberuházoknak kedvez majd.
Ha ez jövedelemtől független lesz és házra is vonatkozik, akkor igen. 1 gyermek megvan.
Szerintem nagyon helyes és fontos lépés.
Aki meg azt hiszi, hogy ez csak visz az államkasszából, annak annyit, hogy növeli az áruforgalmat, nő a kereskedők jövedelme, nő a munkát konkrétan végzők jövedelme, ezek mind adóznak, aztán jó esetben beruháznak, fejlesztenek és persze költenek is.
EZ azért messze nem kerül annyiba az államnak, mint látszik. Játsszunk el a következő két gondolattal. Mindkét esetben az alapfelállás, hogy egy 6 millió forintos felújításra szorul a ház:
1) Van 3 millió forintod. Ez nyilván nem elég, tehát nem csinálsz semmit. Nem veszel anyagot, nem adsz munkát a szakembernek, aki ez által nem adózik. A pénz otthon pihen a párnacihában.
Állami támogatás = 0
Állami bevétel = 0
Állam balansza = 0 ls senki nem nyert
2) Van 3 milliód és az állam "hozzádvág" még 3-at, hogy csináld. Öröm és bódottá, megcsinálod a felújítást. 3 milliót költöttél anyagra, további 3 milliót a melósok bérére.
Állami támogatás = 3.000.000
Állami bevétel = a 3M anyagáradból az ÁFA, az importőr / gyártó által fizetett adó, stb.. ~ 1 millió forint. A munkások által befizetett adó és járulék, majd a bevételül elköltéséből újra befolyó adók szintén legalább 1 millió forint. Tehát állami bevétel ~2 millió forint.
Állam balansza = 2-3 = -1 millió
Tehát nekik a 3 misi egybe fog kerülni, te boldog vagy, a gazdaság pörgött, a melós meg tud élni. WIN-WIN szituáció
Eddig is ilyen élénkítő programokat kellett volna futtatni, de eddig csak a lopás ment. De biztos vagyok benne, hogy ez is úgy lesz megcsinálva a végén, hogy csak a NER járjon jól vele..
Van 3M megtakarításunk pont házfelújításra...
Kellene is bőven még, csak ahogy az összes ilyennél ami eddig volt, majd kiderülnek olyan infócskák, amiért többe kerülne az egész.
pl. mikor a tetőt csináltuk, lehetett volna állami támogatást igényelni.
Kiszámoltuk, hogy ha az előírásokkal csináljuk, vagy is teljes bürokráciával, anyagilag ugyan ott vagyunk, amit kapnánk az elmegy a formaságokra, és csomó papír után futkoshatok napokat, aztán ki tudja meddig csúszik mire megvalósul.
Így meg 3M kp. -ból meg volt 5 nap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!