Miért van az, hogy gazdaságilag nagyon érzékeny vagyok, viszont társadalmilag nem igazán?
Én egy eléggé fiatal fiú vagyok és a generációmon, ezt pont nem veszem észre.
Ott kezdődött minden, amikor pár éve láttam az Olivér című darabot, sírva néztem végig, mert annyira elszomorított, hogy a kapitalizmus, a szabad piacgazdaság és minden ilyen hány emberi életet tett tönkre, hány embert döntött nyomorba, hány embert tört meg, hány embert ölt meg, hány halom embert gyilkolt le, hány ember hazáját igázta le. Pár évre rá meg kaptam a Twist Olivér című könyvet karácsonyra, amitől megint nagyon elszomorodtam. Utána rengeteg dokumentum filmet megnéztem (érdekel a történelem) a proletariátus nyomoráról, a korabeli Nyugatról, hogy milyen is volt a népnek lenni akkoriban nyugaton, Angliáról, az Egyesült Államokról, Franciaországról, Kanadáról és még sok más helyről, mondanom sem kell nagyon elérzékenyített, hogy nem csak a saját országukban volt napi 20 órás munkaidő, egypár fontos/dolláros fizetésért, amibe többen haltak bele, mint sok háborúba és nem csak a saját földjükön volt olyan, hogy a tőkés minden gond nélkül "elintézhetett" egy embert, ha az nem tetszett neki, hanem önkényesen gettókat hoztak létre a gyarmataikon is. Ez volt a nagy laissez-faire kapitalizmus... ez, rengeteg ember nyomora és halála. És akkor még nem is beszéltünk Agusto Pinochet rendszeréről, aki repülőgépekből dobatott ki osztály szerint embereket, ezzel több ember megölve, mint a holokauszt és a gulágok áldozatai összesen. A családomban visszamenőleg voltak nemesek, nem vagyok kommunista, én a valódi egyenlőséget támogatom, ahol minden osztály kiveszi a részét egy szebb haza építéséért, legyen az munkás, nemes (nem, nem ellenzem a nemesi rangokat, meg a birtokokat, csak a nemesi előjogokat és a kiváltságokat), értelmiségi polgár, katona vagy akárki. Az mégjobban szomorú, hogy bár ekkora nyomor és gyilkolászás nem volt nálunk, de amíg Ferenc József császárunk, ki az egyik legjobb uralkodónk (persze... voltak neki is hibái), nem adott erre rendeletet, hogy ezt felszámolja, itt is voltak ilyen helyek... Szerintem erre példaértékű rendszer volt Franco Spanyolországa, ahol az ilyen rendszer pikk-pakk fel lett számolva. Úgy, hogy van bennem nemesi vér kötelességemnek tartom a nemes gondolkodást.
Viszont valahogy egyáltalán nem érzékenyít el és még csak együttérzést sem vállt ki belőlem az, amikor arról hallok, hogy egyeseknek az a legnagyobb baja, hogy nem fecskendeztethetik át magukat, ellenkező neművé, nem lehet választható a nem, vagy hogy nincs örökbefogadási és házassági joguk. Nem támogatok semmi ilyen LMBTQ+ dolgot, mivel nem tartom egészséges rendszernek azt, ahol mindenkinek mindenhez van joga. Az sem érzékenyít el, amikor arról hallok, hogy nincsenek megbecsülve a kisebbségek... Ez szerintem abszolút hülyeség... Pont, hogy például a cigányság, azért van lemaradva, mert a kormány túlzottan elkényezteti őket, minden gyerek után pénzt ad nekik és ezért nem is akarnak elmenni dolgozni, a munkakerülőket, pedig sehol nem szeretik, mivel ha nem is tudatosan, de a magyar nép és nemzet ellen cselekednek. Ezt persze nem kollektíven mondom. Az sem érzékenyít el, amikor arról hallok, hogy valahol nem legális az abortusz... Miért is jogok ezek?? Szerintem abszolút nem azok...
Ezek milyen ideológia jellemzői? Miért van ez? Normális, hogy így gondolkodom??
"A házasság pedig férfi és nő szövetsége, akárhol nézem, a törvények szerint, az egyházak szerint, minden szerint."
Az egyházak semmit sem érnek, és a törvényeket is emberek írják, és gyakran hoznak olyan törvényeket, amelyek többet ártanak mint használnak.
"Mi az ő sz@r életük, a szegényekéhez képest... A proletárokat kell felemelni, nem az ilyenekkel foglalkozni."
Ha fel kell emelni valakit, mindenkit fel kell emelni.
"Siránkozni pedig nincs joguk, mivel van hely, ahol épületek tetejéről dobálják le őket, a transzneműt meg nem is biztos hogy beengedik."
Az ilyesmit úgy szokták hívni, hogy "barbárság". Már megbocsáss, de a semmiért ilyen erőszakosan büntetni bárkit objektív szempontból is barbár szokás, amit elvileg büntetnek a modern társadalmakban.
Mi vagy ki dönti el hogy modern-e a társadalom?? Te??
Őket pedig nem kell felemelni. Ez progresszív liberális szokás. Az egyháznak pedig szerepet kell játszani a közéletben, mivel Magyarország és a magyarság, már Géza fejedelem előintézkedései óta keresztény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!