Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ki az a William Dudley Pelley...

Ki az a William Dudley Pelley és mi az a libertariánus fasizmus?

Figyelt kérdés
Nem vagyok jártas a politika terén, még kezdőbb vagyok, de érdekel nagyon a téma. Most csináltam egy tesztet, amely arra irányult hogy melyik ideológusokkal vagy politikusokkal tudok legjobban azonosulni a történelemből és ez jött ki. Ki ez a férfi? William Dudley Pelley, soha nem hallottam még a nevét pedig jó voltam történelemből világ életemben. És mi ez az eszme, hogy libertariánus fasizmus?

2020. máj. 31. 00:14
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja, és szitkozódást nem kérek, aki esetleg ismeri, de nem ért egyet vele!
2020. máj. 31. 00:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Jó történelmesek!
2020. jún. 1. 12:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A konkret fickorol wikipedian eleg sokat irnak, nekem o nem ismeros, sokat nem tudnek hozzatenni:

[link]

Az oneletrajzat atfutva elegge hibbant lehetett a politikai nezeteitol fuggetlenul (az osszeeskuvesek+ufok nagyszeru kombinacio, ha meg eletben lenne, valoszinuleg laposfoldes meg holdraszallos youtube videokbol elne, vagy szektavezerkent varna a vilagveget).

Ez a libertarianus fasizmus nekem elegge ellentmondasos.

A libertarianusok vagy az allami szerepvallalas ellen vannak, vagy legalabb minimalisra szeretnek szoritani. Mindenki oldja meg a problemajat magaban vagy szuk korben osszefogva, es alapvetoen a szabadsag es alacsony adok mellett van.

A fasiszta meg az allamhatalom mellett van, kb. mindent az allam iranyitson, minimalis szabadsagjogokkal.

Nalam ez a ketto nem osszeegyeztetheto. Hogy Pelley hogy jon a libertarianusokhoz, az plane nem vilagos (a fasizmushoz oke).

2020. jún. 2. 23:08
 4/4 A kérdező kommentje:

A nemzeti szocializmusnak részei ezek az összeesküvéselméletek, pl.: fajelmélet, belső föld elmélet, Atlantisz Hyperborea stb.

A Silver Legion azaz az Ezüst Légió, pedig libertariánus fasiszta szervezet volt. Miért lenne ellentmondásos? A libertarianizmus is lehet jobb és baloldali, valamint harmadikutas, fasiszta is. Ő pl. libertariánus fasisztának határozta meg magát a könyveiben és nem az állam, hanem a nemzetek uralmában hitt.

2020. jún. 3. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!