Az oktatási/köznevelési államtitkárság miért nem tesz azért semmit, hogy a diákoknak ne legyen távoktatás szombaton és vasárnap is?
A diákok egyre nehezebben viselik a terhelést, nincs magánéletük, szabadidejük sem, csak a tanulás, tanulás és a tanulás...
Egy barátnőmmel most videochateltem, amikor sírva közölte velem hogy holnap fizika és matek dolgozat vár rá, ma is volt távoktatása és senkire nem jut ideje, se a családra, se a barátokra, senkire, a diákok túl vannak terhelve, egyre fáradnak.
De az államtitkárság csak ölbetett kézzel figyeli ahogy szenvednek a fiatalok..
Meddig megy ez így?
Hol lakik és hol tanul?
Itt Egerbe a lakóparkban, játszótéren, utcán a gyerekek játszottak, senkinek nem volt oktatás.
Azok kicsik... barátnőm 11.-es és Bács-Kiskun megyében él..
Holnap dolgozatot kell neki írnia 10-kor
ma 22:39
Mondtam neki, hogy nyugodtan lehet panasszal élni.
ma 22:45
A felhasználóneved bizonyítja is, hogy mennyire TUDATLAN BALFÁCÁN vagy!
Vagy egyszerűen egy semmirekellő provokátor!
ma 22:59
Neked is mondom, EMLÍTETTEM neki, hogy jelezzék panaszukat!
Nem kérek több provokatív kommentet, de ez leginkább a "SEMMIREKELLŐ" kommentelőre vonatkozik!
Túldramatizálod. Ha soknak tartod a tanulást, annak egyetlen oka, hogy nem tudsz tanulni, nehezen érted meg az olvasottakat, nem tudsz szelektálni.
Azt elhiszem, hogy ezt sem érted, és úgy érzed, nem így van. Nem tanítottak meg tanulni, esetleg rosszak az alapok, ennyiből nem állapítható meg.
A jelenség egyébként tipikus. Nemcsak a diákság, szinte mindenki úgy képzeli, ha valami nem kedvére való, valakit fel kell jelenteni. Majd egyszer meg fogod érteni, az örökös feljelentgetők élete pokol, csak azok élnek jól, akik a problémáikat maguk oldják meg.
Utolsó, neharagudj meg de te miről beszélsz?
Már elnézését, de szerintem teljesen jogos kérés az, hogy szombaton valaki ne írjon dolgozatot matekból és fizikából
Mikor,az rendes körülmények között sincs így
Nem tudom te mikor jártál iskolába
De azt tudom, hogy azoknak akik most járnak, igenis nagyon sok, kemény, és tömör az anyag
Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi helyzetben, jelentős százalékát a tananyagnak, önállóan dolgozzuk fel ami alapvetően nem baj, bár az eddigi oktatás nem ezt követelte tőlünk, így nem vagyunk hozzászokva és sokkal több idő
Én nem szoktam panaszkodni az iskolát illetően, de kikérem magamnak és még nagyon sok diáktársamnak, hogy az oktatásban jelenlevő temérdek problémát
Arra fogjuk, hogy nem tud valaki tanulni
Vagy akár nem tanult meg tanulni
Itt nem arról van szó, hogy hogyan, hanem arról, hogy mikor
Mert azért fel kell világosítsalak, attól, hogy diákok vagyunk, még nem szűnünk meg gyereknek, barátnak, barátnőnek, embernek lenni
Aki bizony a szombati napját, mivel iskolába jár és még nem dolgozik igenis szeretné kihasználni és a családjával tölteni
Lehet ezt az elvadult generációra fogni, akinek semmi se jó
De akár belehet ülni az iskolapadba és megtapasztalni, hogy egy még csak első osztályos gyerekre (is) mennyi minden nehezedik
Nem kell ennyire lekezelőnek lenni csak azért mert te ezen már túl vagy és ennél nagyobb problémáid is vannak
Mert ez is komoly probléma
Arról nem is beszélve, hogy mennyi mindent nem tanítanak meg az iskolában ami szükséges lenne
És, hogy mennyire nem azon van a hangsúly amin lenni kellene
Érdekes mód még a legkitűnőbb, legokosabb, legszorgalmasabb diákok sem gondolják ezt a rendszert jónak
Lehet ezt a diákokra fogni, csak nem érdemes
De gondolom te ezt pontosan azért nem érted mert a magyar oktatás olyan amilyen
Így, nem lepődök meg
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!