Hogy fér össze a "rabszolgarendelet" a "maradj otthon" kapánnyal?
Elcsúsztatott műszakokkal. Nálunk volt már 2000 környékén, de akkor még illegál volt.
Kérdező
Az ellenzék egy teljes éve nem tudott felmutatni olyan embert akit a "rabszolgatörvény" alapján KÉNYSZERÍTETTEK volna túlórára - mert nincs ilyen.
A túlóra sokkal többe kerül a cégnek mint felvenni újabb dolgozókat most, amikor tömegesen veszítik el a munkájukat az emberek.
Ritka nagy hülyeség ilyenkor attól rettegni hogy "halálra lesznek dolgoztatva".
Amúgy felhívom a figyelmedet arra, hogy NINCS HOVA tologatni a műszakokat, mert egy nap - és minden nap - csak 24 órából áll. Vagyis hiába tolnál el te egy műszakot ha akkor éppen egy másik műszak dolgozik már.
"Áruld már el, hogy több műszakban hogyan tud minden műszak napi 16 órát dolgozni, egy nap még mindig csak 24 órából áll."
Pedig eléggé nagy divat, én is dolgoztam ilyenben, három műszak 12 órával. De ha szerinted 12 vagy 16 óra nem fér bele a 24 be szerintem nagyon gyorsan rúgd ki a matematika tanárod.
"Az ellenzék egy teljes éve nem tudott felmutatni olyan embert akit a "rabszolgatörvény" alapján KÉNYSZERÍTETTEK volna túlórára - mert nincs ilyen."
A rabszolgatörvény pont arról szólt, hogy nincs túlóra, hanem munkaidőkeretben lehet dolgoztatni. De itt most nem a rabszolgatörvényről van szó, hanem a rabszolgarendeletről amit a fidesz fű alatt el fog fogadni amint meglesz nekik a korlátlan felhatalmazás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!