Miért van ennyi globalista a fiatalok között?
Sok fiatal haladónak gondolja magát a globalizmussal, menő a Momentumra és hasonló pártokra szavazni, noha a lenézett nyugdíjasok, nagyszüleik is nagyon sokan globalisták voltak, hiszen őszintén hittek a globalizmusban, szocializmusban, csodálattal tekintettek Moszkvára, a Szovjetunióra. Globalista, nemzetközi jelszavakban hittek.
Miért vonzóbb manapság a globalizmus, a multikulturalizmus, nemzetköziség, mint a konzervatív, nemzetállam-párti felfogás?
"Miért van ennyi globalista a fiatalok között?"
Mert fiatalok. A fiatalok mindig kifelé tekintenek, újat, mást akarnak. Ez a dolguk.Hiszen egy fiatalnak kell új családot létrehoznia, új helyet kialakítania, előre haladnia. ha nem ilyenek lennének a fiatalok akkor a világ sem haladna előre ilyen gyorsan.
Majd amikor már elérik azt amire most még csak jövőként tekintenek - vagyis tapasztalataik lesznek, akkor majd megértik hogy nem csak szép elképzelések vannak hanem a valóság is. Hogy már nem csak magukra kell gondolniuk, hanem másokért is felelősek, az ÉN helyett már a MI és ŐK is szerepet kell játsszon.
A globalizmus annyit tesz hogy nincs vége, határa a világnak. Egy fiatalnak ez a lényeg, hogy Ő eljuthasson mindenhová, hogy NEKI ne legyenek korlátok.
Márpedig a család, mint egység, a nemzet, az ország, az mind mind valamiféle korlátot jelentenek. Amit egy fiatal tapasztalatok híján még nem biztos hogy pozitívnak tud tekinteni.
A fiataloknak ez a dolga, hogy legyenek globalisták, világmegváltók, optimisták, korlátokat ledöntők, multikulturálisak, nemzetköziek. A szüleiknek, környezetüknek, országuknak, nemzetüknek meg meg kell adni számukra azt a tudást, ismeretet, ami megmutatja hogy mi a konzervativizmus, nemzet fogalma, az ország, állam fontossága, jelentősége és hogy miért is vannak korlátok. Ahogy a család kell megmutassa mit jelent családban élni.
Aztán amikor a fiatal éli az életét akkor ezekre majd emlékszik és mikor problémákkal találkozik, mikor szüksége lesz valamire, akkor majd ott áll mellette/körülötte a család, az állam, a nemzet, az ország. Akkor majd megérti hogy valóban mit is jelent, miért fontos - és majd eldönti hogy milyenné akarja majd formálni. Akkor majd többségük megváltozik és nem lesz globalista, multikulturalista, stb. stb.
30 éve mi voltunk a fiatalok és mi ugyanígy globalisták, multikultisok stb. voltunk, akik meg akarták változtatni a világot. Meg is tettük. De családunk lett és már nem vagyunk globalisták, fontos nekünk a nemzet, az ország, és a legfontosabb már nem az ÉN, hanem a MI és az ŐK. A mostani fiatalok, a gyerekeink.
Erről szól a világ, az élet.
"Miért vonzóbb manapság a globalizmus, a multikulturalizmus, nemzetköziség, mint a konzervatív, nemzetállam-párti felfogás?"
Nem vonzóbb, én egyszerűen nem vagyok konzervatív vagy nemzetállampárti. Nem eldöntöttem, hanem így születtem.
"Akkor majd többségük megváltozik és nem lesz globalista, multikulturalista, stb. stb."
Nagyon reméljük, hogy nem.
4
Bár igazad lenne. De valahogy a Fekete-Győr-félékről nehezen tudnám elképzelni.
#7 A tapasztalat azt mutatja hogy többségük találkozik a valósággal. A többség - nem az összes.
Ott van pl. a színészgyerek, a Rékasi Zsigmond. Neki is pillanatok alatt felnyílt a szeme amikor konkrétan találkozott a való élettel és azok utána is mentek hogy nyomatékosítsák. Szerencsére megúszta ennyivel, de nem hiszem hogy utána is ugyanazokat a szép gondolatokat képviseli már mint amikről előtte regélt.
Én is olyan közegben nőttem fel ahol a mindenki egyforma, csak a fasiszták, nácik mondanak mást meg hasonló volt és soha nem találkoztam a valóságban azzal amit a "fasiszták, nácik mondanak". Aztán életemben először ültem este az egyik vidéki vonaton, ahol kevésbé durván, de én is találkoztam a valósággal, mint a Rékasi gyerek. valóban jártam olyan településeken, valóban voltak olyanok a szomszédomban és valóban ismertem olyan tanárt aki roma iskolában tanított. Közben megismertem a történelmet és családom lett. A felelősség, a tudás megváltoztatott.
De való igaz, hogy más velem egy helyről indulókat meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!