Egy ilyen programú pártra voksolnátok, ha létezne? Mit gondoltok róla?
-Skandináv modell bevezetése egy ideálnak ami felé törekedne a szociális ellátás (elsősorban a 70-es évekbeli Svédország lenne az etalon, illetve bizonyos megkötésekkel a Kádár-rendszer)
-Szocializmus és Kapitalizmus között álló "Harmadik utas" és szociáldemokrata politika bevezetése, pl. szigorú ellenőrzése a külföldi multiknak, magyar állami cégek támogatása, amik gyártanának alapvető élelmiszereket és könnyűipari termékeket, valamint munkát adnának, nem túlzottan veszteséges Kádár-rendszerbeli termékek, üzemek visszahozása
-Részlegesen "tervgazdaság" lenne, ismét a retró svéd modellt követnénk, amiben lényegében kapitalizmus van, tehát lazább, mint a Kádár-rendszer, viszont az alapvető termékek, tüzelőanyagok, benzin stb. árait államilag szabályoznák, moderálnák, illetve szegényeknek lenne egy korlátozott mértékű jegyrendszer
-Olyan szigorúra vennénk az állam és az egyház szétválasztását, mint Amerika a 2000-es évek előtt. Létezhetne egyfajta "ceremónikus deizmus" amiben hogyha egy politikus Istenre hivatkozik egy beszédében az nem számít durvának, viszont senki se verhetné a mellét arra, hogy mekkora mélykeresztény politikai okokból, és nem használhatná a kereszténységet szélsőjobbos dogmák megmagyarázására.
-Legalizálnánk az LMBT-házasságot, a füvet, az LSD-t, meg a varázsgombát, viszont fel lenne állítva egy bizottság, aki ellenőrizné külföldi szervezetek tevékenységét, aki az előbbi dolgokat fügefalevélként használva SJW és femináci idelógiákkal akarná mérgezni a társadalmat.
Tehát ez a párt ugyanúgy elüldözné a CEU-t, mint Orbán, viszont nem lenne baja azzal, ha az utcán két összeházasodott transzi füvet szívva csókolózik.
Így összesítve mit gondoltok egy ilyen pártról?
Lehet, hogy fura lesz, amit most írok, de lényegében a rendszerváltás óta Magyarországon is skandináv gazdasági modell működik. Ezt úgy értem, hogy arrafelé csak néhány százalékkal magasabb az adóelvonás mértéke, mint nálunk.
Az a helyzet, hogy a skandináv modell egy balkáni mentalitású társadalommal így működik, amit 30 éve tapasztalunk.
Hű, itt azért sok Földtől elrugaszkodott dolog van!
"elsősorban a 70-es évekbeli Svédország lenne az etalon, illetve bizonyos megkötésekkel a Kádár-rendszer"
A Kádár-rendszerben elég vacak volt az egészségügy. Habár volt mindenhol orvos, de minden piszkosul lassan ment, valamint az ellátás színvonala sem volt az igazi.
"szigorú ellenőrzése a külföldi multiknak, magyar állami cégek támogatása"
Az állami cégek mind veszteségesek, nem működnek jól! Azon kívül mondd már el, hogy milyen iparcikket tudnánk mi előállítani, ami árban versenyezni tud a kínai tömegtermékekkel?
"az alapvető termékek, tüzelőanyagok, benzin stb. árait államilag szabályoznák, moderálnák"
Megint csak túlzott állami beleszólás a gazdaságba, Orbán is ezt csinálja. Nem jó ötlet! Pl. a rezsi állami áras, pedig már olcsóbb lenne piaci áron.
"Olyan szigorúra vennénk az állam és az egyház szétválasztását, mint Amerika a 2000-es évek előtt."
Na, ezt támogatnám, teljes mértékben! A politikában semmi de semmi keresni valója nincs az egyháznak! Akármikor vonták be a vallást a politikába, az csak bajhoz vezetett!
"-Legalizálnánk az LMBT-házasságot, a füvet, az LSD-t, meg a varázsgombát"
Az LSD-t én nem legalizálnám, a többi felőlem oké, viszont akkor meg is lennének adóztatva és fizetőssé tenném az ezen szerek használata miatti egészségügyi szolgáltatásokat.
Köszönöm az eddigi reakciókat, örülök, hogy érdekel a párttervem. :)
Még annyi jutott eszembe, hogy kampányidőszakban az lenne a pártunk egyik reklámkampánya, hogy ez a dal szólna aláfestő zenének:
https://www.youtube.com/watch?v=4Vw8_MPlIWE
Közben képek követnék egymást a hazaszeretetről, meg különféle emberekről pl. autószerelő, katona, nővér, iskolás gyerek, aztán életképek a városokból meg vidékről is.
Mit szóltok hozzá, illene a párt hangulatához?
" Nem olvastalak végig, nyugtass meg, hogy te nem a táncsicsradikálisbalpártos vagy. Már feltűnően rég nem hallottam a kérdését, és lehet, hogy ennyi idő kellett kigondolni egy új, összetettebb kérdést."
Nem én vagyok a balpártos ürge, lényegében az én pártom is balos (szociáldemokrata, harmadik utas, valamennyiben skandináv- és kádár-fan) de nem radikális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!