Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fideszesek, szerintetek arról...

Fideszesek, szerintetek arról is Karácsony Gergely tehet, hogy a "felújított" metrókocsikat szétzabálja a rozsda?

Figyelt kérdés

...Vagy esetleg szar döntést erőltetett Orbán Tarlósra aki befeküdt alá? Emlékezetes, hogy kb. ugyanennyiért korszerű és új metrószerelvényt is lehetett volna venni, az bizonyára nem rozsdásodna három év alatt.

[link]

2020. jan. 3. 15:35
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
26%

Még az a szerencse, hogy a Demszky alatt itt nem rohadt el semmi😅

5 év múlva Budapesten a 3 as metró rozsdásodása lesz itt a legkisebb probléma.

Amúgy az Altus szerződésekkel mégis ki volt az aki megkárosította a Budapesti önkormányzatot he? Kinek kellett súlyos milliárdokat visszaperelnie mi?

Akkor is billentyűzetet ragadtál, hogy ideokádd az észrevetéleidet?

Amúgy meg nem válaszoltál.

A meghírdetett KLÍMAVÉSZHELYZET-ről milyen konkrétumaid vannak? Mik a sarkalatos pontjai? Hogyan fogja befolyásolni bolygónk jövőjét?

2020. jan. 7. 17:51
 12/32 anonim ***** válasza:
17%

# 9/11 Ekkora baromságot rég hallottam! Ezért az a felelős, aki úgy döntött, hogy ezt választja, és aki megkötötte a szerződést... Ez nem Karácsony volt! "

Mélységes tévedés! Onnantól kezdve, hogy karácsony lett a főnök övé a hatáskör, hogy intézkedjen, hogy kijavítsa a hibákat és egyben a felelősség is. Volt polgármester zuglóban, ismernie kellett hogy fel kell mérni a balesetveszélyes dolgokat. Egyedül neki van döntési joga. Már az elején a munkájával kellett volna foglalkoznia, nem azzal, hogy hány új ingyenélő helyettest vesz fel olyan állásokba, mint okosvárosért és szavazókért helyettes :(

2020. jan. 8. 09:45
 13/32 anonim ***** válasza:
88%

A jogi és intézkedési felelősség mindenképp az övé (illetve egy szinttel lejjebb az üzemeltető állami cég vezetőjéé), de az erkölcsi felelősség Tarlóst illeti.

És csak mert a jog az utóbbit nem tudja kezelni, a társadalomban attól még élni fog a súlya és emléke.

Persze nem kell velem egyetérteni, csak szerintem elbeszéltek egymás mellett, hiába van mindkettőtöknek igaza.

2020. jan. 8. 10:54
 14/32 A kérdező kommentje:

#11 Csakhogy tisztázzuk: Demszkynek mi köze is volt a 3-as metrók cseréjéhez/felújításához? Semmi. Akkor hogy jön ehhez a kérdéshez?!

Klímavészhelyzetnek ugyancsak mi köze a 3-as metró felújításához/cseréjéhez?! Semmi. Akkor hogy jön ide ehhez a kérdéshez?!

Csak mert itt ez a kérdés, nem más! Megértem, hogy kínos a kérdés, és el szeretnéd terelni a szót, szeretnél trollkodni, de ne erőlködj, mert szánalmas. Esetleg erre a konkrét kérdésre van konkrét válaszod, a terelésen, hárításon kívül? Ha igen, akkor írd le, ne csigázz!

#12 Ha már idézel, és arra akarsz válaszolni, akkor kérlek, úgy idézz, hogy nem ragadod ki a kontextusából az idézetet, amire válaszolsz. Csak mert különben hülyén jönnél ki. Megmutatom, miért idézem jól az én szövegemet, és alá a tiédet, és kiderül, hogy semmi újat nem mondtál, amit én ne mondtam volna, csak úgy állítottad be.

"Ekkora baromságot rég hallottam! Ezért az a felelős, aki úgy döntött, hogy ezt választja, és aki megkötötte a szerződést... Ez nem Karácsony volt! Ezért bizony Tarlós a felelős. Karácsony azért a felelős, hogy a Tarlós által előidézett hibát hogyan kezeli, na azért már tényleg ő a felelős."

"Mélységes tévedés! Onnantól kezdve, hogy karácsony lett a főnök övé a hatáskör, hogy intézkedjen, hogy kijavítsa a hibákat és egyben a felelősség is. Volt polgármester zuglóban, ismernie kellett hogy fel kell mérni a balesetveszélyes dolgokat. Egyedül neki van döntési joga."

Érzed már?! Egyébként jelenleg még balesetveszélyes állapotról szó sincsen, csak minőségi problémákról beszélünk, tehát az utasok a rozsdásodó metrók miatt nincsenek veszélyes állapotban, légy nyugodt, így rendkívüli, soron kívüli intézkedésre nem volt szükség, az, hogy Karácsony hivatalba lépését követő két hónapon belül intézkedett a teljes felülvizsgálatról, az teljesen korrekt. Így is elébe ment a problémáknak nagyon helyesen. Viszont alakuló ülés nélkül, tisztségviselők nélkül ezt nem tehette volna meg, hiszen nem ő maga megy ellenőrizni sem, hanem bizonyos tisztségviselők, és belsős, illetve szükség esetén külsős szakértők.

Tarlós nem volt korrekt, hogy ezt nem tette meg magától, sőt, ameddig lehetett tagadták a gondokat, ahogy tették ezt pl. a felszámolás alatt álló Illatos úti vegyi műveknél is, ami lakott területen volt, és közvetlenül szennyezte a levegőt, és a talajt, talajvizet, és az eü határértéknek a többszöröse volt a káros anyagoknak, de a hordókat nagyon sokára szállították el, és akkor is csak a kitartó médianyomás hatására, jó sokáig bizony csak a bagatellizálás ment. Közvetlenül károsítva emberek egészségét és közvetlenül fenntartva katasztrófaveszélyes helyzetet. [link]

Visszatérve: az alakuló ülés előtt még nincs cselekvési lehetősége, és amint lehetett, intézkedett is. Mondjuk, nem ez volt a legfontosabb, hanem voltak olyanok is, hogy kármegelőzés, kárcsökkentés érdekében a pénzt kitalicskázó fideszes elvtársaknak, vagy csak szimplán alkalmatlan, de kárt okozó vezető beosztású pártkádereknek felmondjon. Tudod, nem csak a metró tartozik a hatáskörébe, hanem elég sok minden, és bizony sok dologgal kell foglalkoznia. Ez rendjén is van, nem azért mondom. Csak irreális mindent számon kérni két hónap alatt tőle is, mint ahogy Tarlóstól is az lett volna. Esetleg nézz utána, hogy Tarlós milyen intézkedéseket végzett az első ciklusának az első két hónapjában! Nem visszamutogatásként mondom ezt, csak az összehasonlítás kedvéért, mert kétlem, hogy megváltotta volna a világot, azzal együtt, hogy akkor nyilván nagyon sokat dolgozott, ahogy most Karácsony is teszi. Nem az első két hónap főpolgármestersége miatt szerepelt ő le igazán. És akár hiszed, akár nem, ő is fizetésemeléssel kezdte a ciklust, és azzal, hogy kinevezte a tisztségviselőket, de cáfolj meg, ha tévednék.

2020. jan. 8. 14:33
 15/32 anonim ***** válasza:
26%

12# kérdező

Mi köze van? 😃

Karácsonnyal ugyanaz a belpesti balliberális slepp jött vissza akik egyszer már széthordták a fővárost, meg eladósították a BKV-t. Nézz körül a jelenlegi vezetésben, meg kutakodj a múltban.

Elcseszett közbeszerzés volt ez a tender? Lehet. Ki kell vizsgálni. A ruszkiknak kötbért kell fizetni ha nem teszik, be kell őket perelni.

Csak tudod a kettősmérce. Az elvakult kettős mérce...

Idehánysz valamit a 444ről aztán azt hiszed neked megcáfolhatatlan bizonyítékaid vannak mindenre is!

Ha én linkelnék neked valamit a magyarnemzetről, vagy az origórol akkor meg én vagyok az agyhalott propagandista. Te nem fogadsz el kormánypropagandát, de te meggyőzhetsz másokat ellenzéki propagandával igaz?

Miért nem teszed fel azt a kérdést, hogy mondjuk... 🤔

"Ti mit szoltok hozzá, hogy Brüsszel 2019ben Budapestenek ítélte az Európa legjobb úticélja díjat?"

Vagy mondjuk

"Ti mit szóltok, hozzá, hogy Karácsony kampányígéretével ellentétben a Bkv dolgozó idén nem kaptak béremelést?"

Vagy például

"Ti mit szóltok hozzá, hogy Karácsony nem ismerte fel a Lackner Csabát, a HD minőségű videófelvételen ahol kokaint porciózik meg 100milliós összegekről beszél?"

És az utolsó

"Szerintetek azok az ellenzéki szavazók akik folyamatosan korrupcióról papolnak, miért szavaznak meg olyan embereket akikről hang és videófelvételek bizonyítják, hogy korruptak?"

2020. jan. 8. 19:24
 16/32 anonim ***** válasza:
28%

"A jogi és intézkedési felelősség mindenképp az övé (illetve egy szinttel lejjebb az üzemeltető állami cég vezetőjéé), de az erkölcsi felelősség Tarlóst illeti"

Erkölcsileg is a karácsonyé a felelősség, mivel ő volt hivatalban neki kellett volna koordinálni a karbantartást. De nem tette. Helyette a haveroknak adott jól fizető állásokat, mint Kerpel-Flónius Andrásét pl. Tudod neki mi az állása?

2020. jan. 9. 08:29
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

"Erkölcsileg is a karácsonyé a felelősség, mivel ő volt hivatalban neki kellett volna koordinálni a karbantartást."

Mert szerinted az a rozsda, amiről már 1 évvel ezelőtt is tudtak a bennfentesek Karácsony alatt alakult ki és rágta szét a metrókocsikat? Amiről te beszélsz az az intézkedés felelőssége, arról pedig már beszéltem.

Ne kapálózz szánalmasan, tisztán elmagyaráztam, hogy az erkölcsi felelősség mit fed magában.

Vagy ha ennyire ragaszkodsz ehhez a szélsőséges 100%-os felelősséghez, akkor el kell ismerned, hogy nincs olyan kritika, hogy "az elmúltnyolcév!!" Nem, 2010-ben kormányváltás után, ha bármi, de bármi rossz volt, akkor azt a Fideszt terheli, még akkor is, ha a gondok forrása a kormányváltás előttre nyúlnak vissza. Mert sajnálom, de koncepciójában ugyanezt állítod.

2020. jan. 9. 08:38
 18/32 A kérdező kommentje:

#15 Tudomásul veszem, hogy nincsenek ellenérveid a kérdéssel kapcsolatosan. Rendben. :) Ezt megfogalmazhattad volna gerincesen is, de megértem, hogy az egészségügyi okokból nem megy, ilyen vagy.

#16 Lassan olvasd, hogy megértsed, akkor is, ha nem akarod: Tarlós választhatott volna: ugyanannyi pénzből vadonatúj, modern, biztonságos komfortos metrókat vesz, vagy a régi, ezeréves szétrohadó elavult kocsikat újítja fel. Az utóbbit választotta, és szerintem ez egy hibás döntés volt. Még akkor is, ha valószínűleg ezeréves parlagon heverő rozsdásodó metrókat kaptunk, vagy nem annyira leharcolt kocsikat, még ezt se tudni. A szerződés a mi metróink megjavításáról szóltak korlátozott garanciával. mindezt ismétlem, ugyanannyiért kb., mint egy vadi újért, aminek az élettartama sokkal hosszabb, fogyasztása sokkal alacsonyabb, és teljes garancia vonatkozik rá. Vagy azt hiszed, hogy egy felújított metró, amelyik már most rozsdásodik, tovább bírja, mint egy vadiúj? Elhiszed ezt, de komolyan?

Azt már megmagyaráztam, levezettem, hogy miért lehetetlen, amit írtál, és így információhiány, tévedés sem lehet a mentséged, tehát tudatosan hazudsz, amikor tétlenséggel vádolod Karácsonyt a 3-as metró ügyében. Ahogy írtam, én sem, és Karácsony sem vitatja azt, hogy most már ő a felelős a metró biztonságos üzemeléséért, és ezért mindent időben meg is tesz, ebben nem is hibázott, de te csak vádolod tovább, vagyis ismétlem: hazudsz.

Én azt firtattam, hogy ki a felelős azért, hogy rohadó metrót választottunk új helyett, ezért is Karácsony? Te azt mondod, hogy igen. Szerintem meg ez akkor lenne így, ha a Budapestnek lenne egy időgépe, és Karácsony visszamehetne az időben, és Tarlós kezére csaphatna törvényesen, hogy ne kössön hátrányos szerződést. Karácsony és az ellenzék már akkor is mondta, hogy ez nem lesz jó, de nem hallgattak rá. Még egyszer a gyengébbek kedvéért: a szerződés eredményéért a szerződő személyek a felelősök. Az üzemeltetésért az üzemeltetők, és utána még lehet mondani, hogy Karácsony. De csak mindenki csak azért felelős, amit hivatalában tesz, vagy nem tesz. Karácsony kötötte az oroszokkal rohadó metrókról szóló szerződést, vagy Tarlós?

2020. jan. 9. 19:25
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Az a lemez, ami 3 hónap alatt átrohad, az már a gyártás pillanatában se volt maga minőség.

Még egy mazdának is 1,5 év kell, hogy átrohadjon a lemeze.

A lemezeket nem karbantartják, hanem lekezelik őket, majd 10 év múlva megint.

Rossz kocsik jöttek ide.

2020. jan. 9. 19:38
 20/32 A kérdező kommentje:
#19 Teljesen igazad van, de ez annyira evidens a számomra, hogy fel se merült bennem, hogy a 16-os válaszoló azt akarja bemesélni, hogy Tarlós hibátlanul csillogó metrókat adott át Karácsonynak, és Karácsony meg három hónap alatt "lerozsdásította". :D
2020. jan. 10. 05:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!