Magyarországon miért nem elfogadott dolog kommunistának lenni?
Ne mondd nekem... Vidéki egyetemre jártam, aki rászorult az kapott mindent.
Te szimplán semmit sem akarsz tenni, csak várod a csodát az államtól.
'Te szimplán semmit sem akarsz tenni, csak várod a csodát az államtól.'
Eddig is azt csinálta :D
"Nem adnak kollégiumot...A hallgatók vagy 10%-a jut be kollégiumba.A kollégium is csak egy mese."
Hahahaha
Ahhoz képest hogy a gyerekem kollégista már két éve az egyetemén, nyugodtan tarthatod mesének. Csak éppen igaz mese, ahol az egyszeri szegénylegény felmegy az internet hegyre, ott belép a nagy, ijesztő, egyetemi honlapra és beadja a jelentkezését a kollégiumi helyre.
Aztán mivel első éves és nem a városban lakik, így alapjogon meg is kapja a kollégiumot, ahonnan csak kiesni lehet ha nem csinálja meg azt a félévet.
Utána megküzd a sokfejű vizsgáztató sárkánnyal és ha elég kreditet összeszed meg elég jó jegyeket hozzá, akkor elnyerte a következő tanévre is a kollégiumi fele királyságot.
Na persze az a szegény legény aki neki sem indul, az bizony nem is jut semmire. Még a mesében sem.
Vidéki egyetem az más.
Ott könnyebben adnak kollégiumot,Pesten nem.
"Vidéki egyetem az más.
Ott könnyebben adnak kollégiumot,Pesten nem."
Egerben például nagyon kevés kollégiumi férőhely van,így sokan kényszerülnek albérletbe.
Hiába erőlteted, eddig csak kifogásokat soroltad. Nővérem ELTE-s volt és minden félévben kollégiumban élt, pedig semmi ismeretségünk nem volt.
Amiről te írsz az szimplán gyávaság és önmagyarázat, hogy igenis nem te vagy a hibás.
"Na persze az a szegény legény aki neki sem indul, az bizony nem is jut semmire. Még a mesében sem."
Hát ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni, pedig sok kérdésben vitatkoztunk már itt, amíg nincs a kezedben a kollégium elhelyezési határozat, ami az áll, hogy elutasítva, addig nem kell ilyenekkel foglalkozni, hogy albérlet. A kollégiumi határozatot előbb hozzák meg, mint a beiratkozás és semmilyen következménye nincsen, ha nem iratkozol be az adott egyetemre.
És mit csinálok ha felvesznek egyetemre és nem adnak kollégiumot?Ne iratkozzak be?Vagy vegyek fel hitelt és adósodjak el?Nyögjem 50 éves koromig a pénzt?Szülők nem tudnak támogatni.
Nem merek jelentkezni se,félek hogy eladósodok és az utcára kerülök.Túl kockázatos egyetemre menni,a végén még a híd alatt kötök ki.Bizonytalanság és kiszolgáltatottság.
Pont most olvastam egy cikket,hogy egy középiskolai tanár is aluljáróban alszik,mert nem tudja fizetni az albérletárakat.
Ezt hozta a kapitalizmus.Ki a tökömnek jó ez??Hol a kapitalista jólét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!