Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem elfogadott dolog kommunistának lenni?

Figyelt kérdés

2019. júl. 19. 12:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 anonim ***** válasza:
Rossz emlék
2019. júl. 19. 18:19
 32/86 anonim ***** válasza:
89%

*27

Ha csupán ennyiből állt volna a Direktórium... :)

Javaslom, lapozgasd fel az idei áprilisi Rubicon magazint, remek írásokat találsz benne a 19-es kommunista diktatúráról.

2019. júl. 19. 18:32
 33/86 anonim ***** válasza:
89%

"Igen.Nem látok problémát a kényszerített egyenlőségben."

Persze, hogy nem látsz, hiszen úgy képzeled el, hogy te a nyertese vagy ennek az egésznek.

Sokan preferálják a diktatúrát, de csak akkor, ha ők azok közé akikkel kedvez a rendszer. Valahogy sohasem hallani olyat, hogy baloldaliak fasiszta vagy jobboldaliak kommunista diktatúrában szeretnének élni, hiszen számukra nem kedvező.

"A Tanácsköztársaság bevezette a 8 órás munkaidőt.nyaraltatni vitte a szegény gyerekeket,ingyenessé tette a mozikat,lakást biztosított a szegényeknek stb."

Kizsákmányoltak a parasztokat, termelési áron alul vették meg a kenyér-gabonát és csökkentették a fejadagokat. Elvitték még a háztáji termést is.

2019. júl. 19. 18:38
 34/86 anonim ***** válasza:
89%

"Én nem egyszer láttam már Hitler pólóban mászkálni embereket és vannak katonai hagyományőrző rendezvények,ahol beöltöznek náci egyenruhába."

Én meg láttam Che Guevara, Lenin, Marx pólós fiatalokat, sőt az Internacionálét énekelni.

"A kapitalizmus környezetpusztítása miatt hamarosan bekövetkező világméretű katasztrófákról nem is beszélve."

Mégis a Kommunista Párt vezette Kína az egyik legszennyezőbb ország.

"Régen a gazdagokat lehetetlenítették el,ma a szegényeket."

Nem tudom mit kell ezen a pénzen annyit lovagolni,ha voltak más okok, hiszen hiába értél el valakinél magasabb pontot, ha a szülei a nómenklatúra részei akkor azokat előnybe részesítették. Érdekes, hogy minél inkább eltűntek a korlátozó intézkedések, annál inkább csökkent a munkás- és parasztszármazású hallgatók aránya.

Amúgy meg az állam ugyanúgy kizsákmányolt. Édesapám paraszti családból származott, TSZ-ben dolgoztak, kijártak földeket művelni, saját részre is. Amíg konzervgyár 5 forint/kg-ért vette át a paradicsomot, ugyanezen paradicsomot felpakolva a Nagy Polskira elmentek a fél órára lévő megyeszékhely piacára 20 forint/kg-ért adták el. Ennyit a munkások támogatásáról.

2019. júl. 19. 19:11
 35/86 anonim ***** válasza:
0%

Az ország egy részének azért, mert a kommunizmus szót a bolsevizmusra értjük. Ez régi beidegződés még a II VH utánról.

És, hogy mennyire nem elfogadott? Hivatalosan az ország 2/3-a bolsevik pártot támogat. Csak most nem vörös hanem narancs színnel.

2019. júl. 19. 19:25
 36/86 anonim ***** válasza:
89%
A kommunizmus minden normális ember számára egy embertelen eszme, amit irtani kell. Ahhoz hasonló, mint a Borg a Star Trekben. Ahol mindenkit erőszakkal "egyenlővé" tesznek, nincs semmi szabadság, mindenkinek csak a közös célért kell dolgoznia. (Sok más problémáról nem beszélve, mint hogy ugyanannyit keresel, ha 10-ed annyit dolgozol, mint ha kihajtod a beled, ezért senki sem fog igazán dolgozni.) A lator országokban és ott, ahol sosem volt kommunizmus, lehet, hogy népszerű a szellemileg lemaradottak körében.
2019. júl. 19. 19:26
 37/86 anonim ***** válasza:
#36 bár a star trek univerzumban a föderáción belül kommunizmus van...
2019. júl. 19. 19:38
 38/86 anonim ***** válasza:
89%
37, valami olyasmi van, ami persze teljesen irreális. Nem tudom, hogy pl. mivel fizetnek. Mégis miért dolgozni bárki lelkiismeretesen, ha nem kap érte semmit... És miért lenne mindenki mértékletes fogyasztó.
2019. júl. 19. 20:35
 39/86 anonim ***** válasza:
65%
Magyarországon csak kommunistának lenni elfogadott. Ha megfigyeled, a politikai elit nagy része ma is kommunista elvek mentén politizál. Ezt felvállalni, na az már nem elfogadott.
2019. júl. 19. 20:36
 40/86 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért hasonlítjátok a Fideszt a kommunistákhoz.A Fidesz minden egyes intézkedésével a borzsoáziának kedvez és a proletariátust lehetetleníti el.

A Fidesz a leginkább antikommunista párt

2019. júl. 19. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!