Mi történt volna, ha nem lépünk be az EU-ba?
"Amikor létezett a KGST, akkor még NEM LEHETETT nyugatra vinni a keleti régió termékeit szabadon. Ahogy behozni sem lehetett a nyugati termékeket."
Ezt nem tudom ki mesélte neked, de nagyon nem igaz. Hevesi TSZ-ből évente több tonna gyümölcsöt és zöldséget szállítottak NSZK-ba. Nem véletlenül nem volt veszteséges.
Drága kedvenc Takács unk bevetette a "nemiseztírtam" védelmét, amit oly jól ismerünk, még el is gondolkodnék rajta, csakhogy később így folytattad:
" Egyszerűen nem volt lehetőség arra, hogy a magyar ipar termékei összemérhessék a képességeiket a külföldi termékekével, tehát erre a hasonlításra nincsen alapod."
De volt lehetőség, éppen azért írtam én is rá példákat, ha már te hoztad fel a buszokat. Tehát az, hogy nem volt SZABAD kereskedés -azt persze nagyvonalúan a balladai homályba merül, hogy szerinted mit jelent a SZABADon-, attól függetlenül özönlött a magyar áru nyugatra, és a nyugati áru Magyarországra a KGST időszakában is, de most már tudjuk, hogy nem SZABADON áramlott, mármint szerinte, de azért rendesen áramlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!