Aki síránkozik hogy itt nem jó az élet, az miért nem megy külföldre, vagy miért nem képzi magát?
Egyébként milyen csönd lett mi?
Csak meg kellett neki válaszolni amit amúgy magától még csak nem is érzett...
Gratula
2 üveg uborka...
Nehéz váltani egyik helyről a másikra, megszokott emberek, környezet, munkafolyamat.... stb
Valakinek egyáltalán nem gond váltani , v leszámolni, én 10 -szer atgondolom a helyes utat.
Bár amikor külföldre jottem , tudtam hogy otthon csak rosszabb lesz a helyzet. 1-2 hét alatt döntöttem hogy elhagyom az szülővárosom.
hat en elmentem, pedig volt hazunk meg allasunk is. csak eleg volt abbol hogy az egesz Orszag korrupt voltes meg abba is belebamultak hogy milyen nyomot hagy a WCen az ember.
Pedig amikor mi eljottunk meg kemeny Kadar rendszer volt es a tavolletunkben el is iteltek. viszont mivel nem voltunk se hulyek se vigyazatlanok szepen eladtunk mindent es nem meztelen fenekkel kellett kezdeni az eletet. viszont senki segitseg nem volt nyelvet nem beszeltunk, de mivel politikai menekultjogot kaptunk ez egy jo csomo elonnyel is jart. eletunk legjobb dontese volt soha nem mennek vissza.
Új:
Lehet, hogy elég nehéz dolga lesz annak, aki át akarja magát képeztetni, főleg, ha olyan OKJ-k szűnnek meg, vagy drágulnak jelentősen és nő a képzési idejük, amelyeknek még lenne is piaci haszna és az ország gazdaságának is jót tesznek (mérnökasszisztens, informatikus, programozó, cnc-s, hegesztő, cukrász, stb.).
Elég sok "síránkozó" most gyűjti a pénzt a külföldre offoláshoz. Mert ha mész, illik lenni 2-3 milliónak egy kényelmes, biztonságos kezdethez. Ami nettó 150-250es fizuval mêg mamahotelben lakva is 2-4 év alatt szedelőzik össze.
Emellett a magasabb pozícióban lévők, pl diplomás munkakörben elhelyezkedettek vagy elhelyezkedni vágyók nem fognak hoppra kimenni, csak ha esetleg kapnak kintről ajánlatot. Addig keresnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!