A tanarok fizetese azert olyan keves mert annyi szabadnapjuk van mint senki masnak? Valamint mert egy nap alig tanitanak nehany orat?
Nem kérdező, kevesebb szabadnapjuk van mint neked. És egy nap többet dolgoznak mint te. Sokkal.
Ha mégse, az a hatalmas lenézés, lesajnálás, megalázás következtében előállott dac vagy fásultság.
Ha a tanárok csak tízszer annyira ismernének bármely más szakmát, mint te a tanárokét, akkor itt a tanár egyetlen szakmához se tudna hozzászólni. Ha a mai kormány csak tizedannyi hozzáértéssel és önfeláldozással cselekedne, mint a tanárok, akkor Magyarország a világ legfejlettebb paradicsoma lenne. Mindenki ide akarna jönni Európa legtávolabbi zugaiból is. De egyelőre innen menekülnek.
Egyébként aki szerint ilyen könnyű a tanári pálya, az miért nem végzi el az egyetemet és áll be tanítani?
Egyértelműen vannak link tanárok, akik üdülni járnak be. De nagyon sok lelkiismeretes pedagógus van, aki tényleg óráról-órára készül, hajnalig javít, ingyen külön órákat tart, versenyre készít, személyes problémàkkal is foglalkozik stb.. Mellette portfólió, folyamatos helyettesítés mert nincs elég tanár..
Aki normálisan csinálja, az nem 32 órát dolgozik egy héten, hanem legalább 50-et. Ami a fizuhoz mérten elég sok, kb egy gyári sormunkás többet kap.
Azt is érdemes kiemelni, hogy egy nehezebb szakpàrt nagyon nehéz elvégezni is. Én reál szakos tanárként állandóan a mérnökökkel tanultam, ugyanolyan nehézségi tárgyaink is voltak.
Tanári diplomám van, tanítottam. Tény, hogy most más területen többet dolgozom - heti szinten is. Pedig lelkiismeretes készültem fel mindig az óráimra. Meg jelenleg 23 nap szabim van egy évben, azért egy tanárnak ennél jóval több és én se vehetem ki mindig... Nem vágyom vissza. Nem is csak a bér miatt, hanem mert kb. lábtörlőnek használnak. Nekem ennél több az önbecsülésem, nem ezért tanultam 5,5 évet egyetemen.
A fizetés ezen a pályán azért alacsony, mert mint írták, itt nincs "termelés", annyi a fizetés, amit az állam rászán. Sajnos ez tényleg sokszor megalázóan kevés.
tegnap 16:52!
Az, hogy te f@stalicska vagy, aki többnapos kirándulásra megy más pénzén, nem jelenti azt, hogy mindenki így csinálja.
"Az, hogy te f@stalicska vagy, aki többnapos kirándulásra megy más pénzén, nem jelenti azt, hogy mindenki így csinálja."
Te szerencsétlenség talicskása! Egy általános iskolai német tanárnak adtam egy cikket amit vért szarva 3 hónap alatt leszótárazott. Én azt hittem felolvassa a helyszinen és kész. A kocsmában olvasta fel egy kőműves aki 6 éve németországban dolgozik. Egyébként egy általános iskolai tanár sem végzett egyetemet, csak egy nyíregyházai vagy egri főiskolát. Ha meg órabérre lebotjuk a munkásságukat, kivonva a nyári, tavaszi, téli, őszi szünetet kb 120 nap SZOR 5-6-7 ÓRÁT olyan olyan minimális óraszámra megkapják azt a bért, hogy már ez több mint sok.
Én elhiszem, hogy tanítana a szerencsétlen hülye, de
egy főiskolával nem tud értéket átadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!