Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tanarok fizetese azert...

A tanarok fizetese azert olyan keves mert annyi szabadnapjuk van mint senki masnak? Valamint mert egy nap alig tanitanak nehany orat?

Figyelt kérdés
2019. júl. 9. 14:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
65%
Nem azért olyan kevés, azért kevés mert a Fidesz úgy is hatalomban tud maradni, ha ilyen keveset ad. Nem csak nekik, úgy általában minden közalkalmazottnak.
2019. júl. 9. 14:06
 2/22 anonim ***** válasza:
9%
Minek lenne nekik több? Elég nekik ennyi is.
2019. júl. 9. 14:19
 3/22 Andizsuzsi ***** válasza:
82%

ma 14:06

Csak lassan ember nem lesz sem a hivatalokban, sem az iskolákban.

2019. júl. 9. 14:27
 4/22 A kérdező kommentje:
Én se mentem tanárnak. Pedig választhattam volna az egyetemen azt a szakirányt de még annyit sem kapnak mint a Józsi aki sepregetett az egyetemen a folyosón.
2019. júl. 9. 14:31
 5/22 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező, két mondatba ennyi marhaságot belesűríteni - ügyes.

1. a tanárok fizetése mindig is alacsony volt, mert nem egy termelő ipari tevékenység, hanem állami és így abból lehet fizetni amit a többiek befizetnek adóban.

2. a tanárok fizetése sokat emelkedett az utóbbi években - szerencsére más fizetések is emelkedtek, így lehet hogy már nem látszik. Ettől még kevés maradt és nem is lesz soha annyi a keresete egy tanárnak mint egy mérnöknek vagy bankárnak.

3. szabadnapjuk nem azért van sok, mert így találták ki hogy sok szabadságuk legyen, hanem mert amikor tanítási szünet van akkor a tanároknak nincs kit tanítaniuk. Amúgy a tanároknak csak július 1-től van szünete ált. augusztus 20-ig, az több ugyan, mint az átlag embernek, de nem olyan sokkal mint hiszed.

4.nincs olyan aki alig tanít naponta pár órát. A heti minimális tanóra száma 22, ezen felül kell 10-t kötelezően az intézményben tölteni és a többi sok-sok órát a tanár csinálhatja otthon este is.

Gondolom nem sokat szerepeltél mások előtt, azért nézed le a tanárok feladatát. Emlékezz vissza milyen volt amikor felelned kellett! Az csak pár per és nem az egész osztálynak kell magyaráznod, csak a tanárnak - bár a többiek is hallották. Na ezt csináld végig 5-8 órát egymás után más más tananyagokkal, osztályokkal. Utána készülj fel a következő napi óráidra, készíts elő a dolgozatot, vázlatot, bemutató anyagokat. persze legyél naprakész és használj IKT eszközöket hogy ne unatkozzanak az óráidon, majd javítsd ki azt a pár száz dolgozatot is amit meg kellett iratnod.

Na ha neked ez belefér napi pár órába, akkor megtapsollak.

2019. júl. 9. 15:23
 6/22 A kérdező kommentje:
Evek ota ugyanazt tanitjak vagyis egyszer megcsinalja aztan pedig csak leporolja az adott dolgot. Az en tanaraim meg a dolgozatot is lustak voltak idoben javitani...bar annyi penzert en sem javitanek idoben.
2019. júl. 9. 15:45
 7/22 anonim ***** válasza:
1%
Jó szakma az, hisz egy fél évig otthon vagy, meg a kirándulásokat a családodnak is kifizetteted a kölykökkel. Az a napi 4-7 óra meg kibírható. Annyi a gond, hogy a kölykök koponyáját nem lehet szilánkosra törni ököllel mint a 80-as években.
2019. júl. 9. 16:24
 8/22 anonim ***** válasza:
97%

Én tanár vagyok, már nem tanítok anyagi okok miatt.

8 órát mindig bent voltam, nagyon sok munka van az órákon kívül is (e-napló vezetése, dolgozatok javítása, felkészüles az órára, korrepetálás stb) Helyettesítés is állandóan volt.

Az, hogy mennyi szabadnapunk van is kamu. Kötelezően megvan, hogy mikor kell kivenni és kész. Èvközben még temetésre sem tudtam szabit kivenni, 2 órára engedtek el munka közben. Nagyon rugalmatlan helyzet.

A gyerekeknek jóval több szüntetük van, tévhit, hogy nekünk is annyi szabink van.

Tudom, hogy külső szemmel könnyűnek tűnik, de nem az. Nem éri meg havi ~140 ezerért.

Ráadásul rengeteg suliban szerződéssel vesznek fel, nyárra kijelentenek és ott maradsz 2,5 hónapig fizetés nélkül... Rengeteg tanár ismerősöm pultozik nyáron fesztiválokon, hogy ne haljon éhen. Nesze neked diploma.

2019. júl. 9. 16:35
 9/22 Andizsuzsi ***** válasza:
95%

"hisz egy fél évig otthon vagy, meg a kirándulásokat a családodnak is kifizetteted a kölykökkel"

????

2019. júl. 9. 16:40
 10/22 anonim ***** válasza:
14%

"????"

A barátnőm is tanár és nem egyszer voltam vele osztálykiránduláson ahol ettünk ittunk múzeumoztunk, ami egy büdöss vasunkba nem került ahogy a szállás sem...

2019. júl. 9. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!