Miért nem kényszeríti jobban a kormány az embereket a kereszténység gyakorlására?
A vallás azoknak való, akik nem tudnak mit kezdeni a szabadsággal.
A kérdező tökéletes példát mutat erre!
Hát igen.
Ettől simán megvonnám,még az oxigént is.
Még annyit hozzátennék, hogy egy kormánynak nincs joga senkire semmit kényszeríteni. A kormány (papíron legalábbis) arra van hogy az emberek érdekeit képviselje, jólétüket elősegítse, és (normális országokban) a kormány van az emberekért, nem pedig az emberek a kormányért.
Egyébiránt a kormány addig ne papoljon a kereszténységről, amíg maga is ott szegi meg annak tanításait ahol nem szégyelli. Tízparancsolatról hallottak már? Mert legalább hatot belőle napi szinten hágnak át (tudod, ne lopj, ne tanúzz hamisan, ne kívánd felebarátod ezét meg azát stb.), szóval inkább meg ne merjenek szólalni. Kb. annyira élnek keresztény életet mint egy rabbi.
Nem vagyok túl liberális (mondhatni maradi konzervatív vagyok), hittanra is jártam anno.
De T.Kérdező! Nem akarsz elmenni a pisába a kötelező agymenéseddel.
Ha már kényszerekről beszélsz inkább kezeltesd! Minket meg hagyj békén a kötelező faxságokkal. Volt belőle elég részem, mókus őrs és társai az építőtáborokkal együtt. Egy jó volt benne, fiatalok voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!