Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mai fiatalok körében miért...

A mai fiatalok körében miért lett olyan népszerű a neoliberalizmus? Az ilyen politika talán pont a fiatalok helyzetét nehezíti meg legjobban.

Figyelt kérdés

2019. júl. 5. 16:12
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 A kérdező kommentje:
Te nyilván valami burzsoá fiatal vagy
2019. júl. 6. 00:54
 32/61 A kérdező kommentje:
Melleslega Fidesz is neoliberális,akkor meg minek akarod leváltani?
2019. júl. 6. 00:54
 33/61 anonim ***** válasza:

*31

Hmm, ezt a következtetést mi alapján sikerült levonnod?

2019. júl. 6. 00:57
 34/61 anonim ***** válasza:

"Te nyilván valami burzsoá fiatal vagy"

Ki számít burzsoának?

2019. júl. 6. 00:58
 35/61 A kérdező kommentje:

Mivel a neoliberalizmus a gazdagoknak kedvez,értelemszerűen egy szegényebb osztályból származó nem kívánná hogy neoliberalizmus legyen.

De ne forgassátok ki a szavaimat.

Meg minek akarjátok leváltani akkor a neoliberális Fideszt?Itt a rendszeretek,tessék.

2019. júl. 6. 01:02
 36/61 anonim ***** válasza:

"De ne forgassátok ki a szavaimat."

Szerintem két egyszerű kérdést tettünk fel. Én kíváncsi vagyok, hogy mivel érdemeltem ki, egyáltalán ki számít burzsoának.

Mondjuk ilyen jelzőt sem igazán hallani '89 óta.

Na és a rengeteg államosítás az véletlenül nem mond ellent a neoliberális gondolkodásnak?

2019. júl. 6. 01:09
 37/61 anonim ***** válasza:

'egy szegényebb osztályból származó nem kívánná hogy neoliberalizmus legyen.'

Akkor ki vele, mit szeretnének a szegényebbek? Mmint szerinted..

2019. júl. 6. 01:10
 38/61 anonim ***** válasza:

"Akkor ki vele, mit szeretnének a szegényebbek? Mmint szerinted.."

Előbb talán definiálni kellene, hogy meddig szegény valaki és mikortól számít gazdagnak.

2019. júl. 6. 01:12
 39/61 A kérdező kommentje:

Miért akarna egy szegény ember neoliberalizmust?

Magasabb fizetést,nagyobb megbecsülést,erős szakszervezeteket,ingyenes egészségügyet és oktatást akarnak a szegények.

A neoliberalizmus pont az ellenkezőjét adja.Azt akarják fizetős legyen az oktatás,hogy csak a gazdag gyerekek tanulhassanak tovább.Elhanyagolják az állami egészségügyet,hogy csak a gazdagok gyógyulhassanak a magánklinikákon,míg a szegény elhull kórházi fertőzésben.Kiszolgáltatottá tennék a munkavállalókat a vállalatokkal szemben.

Ezt akarjátok

2019. júl. 6. 01:18
 40/61 anonim ***** válasza:

"A neoliberalizmus pont az ellenkezőjét adja.Azt akarják fizetős legyen az oktatás,hogy csak a gazdag gyerekek tanulhassanak tovább.Elhanyagolják az állami egészségügyet,hogy csak a gazdagok gyógyulhassanak a magánklinikákon,míg a szegény elhull kórházi fertőzésben.Kiszolgáltatottá tennék a munkavállalókat a vállalatokkal szemben.

Ezt akarjátok"

Nem tudom mit szívtál, de én is kérek belőle.

Tessék ajánlom ezt a kabarét jelenetet.

https://www.youtube.com/watch?v=5wiw6RuCPw4

Ez az egri kórházról írták 1986-ban! Akkor sem volt jó és ma sem mondjuk azt, hogy igen jó a kórházban az ellátás.

Mégegyszer mondom, a fiatalok már nem a Kádár-rendszer gyerekei. Vannak minőségi elvárásaink, nem elégít ki minket az, hogy ingyen van, hiszen attól, hogy valami ingyen még lehetne jó is, csak ugye láthatóan ezt már te sem írtad elvárásként.

"Magasabb fizetést,nagyobb megbecsülést,erős szakszervezeteket,ingyenes egészségügyet és oktatást akarnak a szegények."

Ezeknek több, mint 50%-t teljesítette a Fidesz, nőnek a bérek, ingyenes az egészségügy, az oktatásban is egyre kevesebb dologért kell fizetni, ha még kell egyáltalán valamiért. Miért is kellene lecserélni a Fideszt?

Nagyobb megbecsülést hogyan adhat az állam?

Egy szakszervezet annyira erős, amennyire a tagjai és a vállalat dolgozói azzá teszik.

Nincsen nagyon olyan ok, amiért a szegényebbek ne a Fideszre szavazna. H

Szerinted a kormány alacsonyan tartja a béreket, akkor mond meg, hogy milyen intézkedésektől nőne még ennél is jobban?

2019. júl. 6. 02:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!