Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért panaszkodnak a friss...

Miért panaszkodnak a friss diplomások hogy nem kapnak munkát és ha igen akkor is csak éhbérért kell dolgozniuk?

Figyelt kérdés
Én most végeztem az egyetemen villamosmérnöki mesterdiplomával, fent vagyok a linkedinen és naponta többen is megkeresnek álláshírdetéssel 500+ kezdő fizuval. A legtöbb diplomástól mégis azt hallom hogy nem találnak munkát és kevés a fizetés. Miért van ez, nem regeltek linkedinre?
2019. júl. 2. 23:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%

Van ismerősöm aki szintén villamosmérnök és MSc-vel, 3 év munkatapasztalattal nem veszik fel sehova, hogyha mer 400,000 bruttó fölött igényelni.

Ami ugye nettóban semmi...

Mondjuk Ő nő, lehet hogy ez is közrejátszik.

A másik probléma az, hogy rengeteg helyen, még mérnöki végzettséggel is 3-5, vagy akár még több éves tapasztalator várnak el, gyakornoki és junior pozició alig van.

2019. júl. 3. 08:06
 12/22 anonim ***** válasza:
82%
Ha sokan megkeresnek 500+ (ezer? nettó? bruttó?) kezdő ajánlattal, attól még nem biztos, hogy fel is vesznek legalább egy helyre, vagy ha igen, akkor megkapod az ígért 500 ezret.
2019. júl. 3. 08:24
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Bár nem vagyok pályakezdő, 6 éve dolgozok, és többet keresek 500 bruttónál, de tisztában vagyok vele, hogy a megkeresés az nem jelent ajánlatot. Mert ilyeneket én is kapok napi szinten, de mikor állást kerestem csak kis töredékénél jutottam el az ajánlatig, és addigra sokszor kiderült, hogy nem is annyi az az annyi.

Az 500 bruttó amúgy nem sok pénzt, ha ránézel az ingatlan árakra, ha nincs szülői segítség, nem jutsz hamar előbbre. Márpedig a budapesti ingatlanárakat kell nézni, mert ezek a megkeresések 99%-ban budapesti álláslehetőségekről szólnak.

2019. júl. 3. 08:46
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
szerintem meg aki elvégez egy egyetemet minimum járnia kellene neki valamilyen értelmiségi de legalább irodai munkának , akár az egyetemen vagy valahol beajánlva.
2019. júl. 3. 11:20
 15/22 anonim ***** válasza:
37%

14:

Miért is kellene? Nincsen szocializmus. A munkahely nem jár, hanem a munkáltatónak kell a munkaerő, hogy valós piaci igényeket elégithessen ki. Ha valamire nincs igény, van lehetőség olyat tanulni, vagy olyan munkát keresni, amire van.

2019. júl. 3. 11:34
 16/22 anonim ***** válasza:
azért mert aki elvégez egy egyetemet többet letett az asztalra mint egy gimnazista pl
2019. júl. 3. 11:37
 17/22 anonim ***** válasza:
23%

"azért mert aki elvégez egy egyetemet többet letett az asztalra mint egy gimnazista pl"

Én ezt támogatom abban az esetben, ha válaszhatnak. Fix elhelyezés, de ugyanannyit keres, mint akinek gimnáziumi végzettsége van vagy nincs fix elhelyezés de akkor kereshet többet is.

2019. júl. 3. 12:23
 18/22 anonim ***** válasza:
41%

16:

"azért mert aki elvégez egy egyetemet többet letett az asztalra mint egy gimnazista pl"

Nem, aki befelyezett bármilyen iskolát is, az még semmit nem tett le az asztalra, mert még nem hasznosította sehol sem a megszerzett tudását. Azért tanult, hogy azt hasznosíthassa, az asztalra akkor teszel is le bármit, ha hasznosítod. A diploma feltétele bizonyos munkaköröknek, de ezek a munkakörök nem automatikusan járnak.

2019. júl. 3. 12:26
 19/22 anonim ***** válasza:
73%

17:

"Fix elhelyezés, de ugyanannyit keres, mint akinek gimnáziumi végzettsége van vagy nincs fix elhelyezés de akkor kereshet többet is."

Nagyon szomorú vagyok, amikor ilyeneket olvasok. 40 év szocializmusa helyrehozhatatlan károkat okozott a fejekben.

2019. júl. 3. 12:29
 20/22 anonim ***** válasza:

"Nagyon szomorú vagyok, amikor ilyeneket olvasok. 40 év szocializmusa helyrehozhatatlan károkat okozott a fejekben."

Még szerencse, hogy az én fejembe benne se volt.

2019. júl. 3. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!